Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

evil-laugh-laugh.gif

Ne vredi, malouman narod. (većinski)

Tako su 90ih ulazili kolima na Kalemegdan i u Knez Mihailovu.

Živele 90te! :bubanj:
Nemojmo biti tol'ko zamerljivi. Nisu se još bili navikli na promene koje su se desile osamdesetih. :D

Pisao sam pre mesec dana o liku kod arene koji je dobio ciglu po soferci. Novost je da je gospodin kupio novu soferku i opet se parkira na isto mesto sada jos bahatije
S obzirom da ga je mnogo potreslo,sta je sledeće,skroz demolirati vozilo?
Možda sva stakla potazbijati, skinuti felne, razje*******ati retrovizore, ogrebati "slučajno" kola, ako ima nalepnice ili maske preko tablica iste ukloniti...

necu da kacim sliku, posto ce pre ili kasnije da ga neko napenali, pa da ne bude da sam kacio metu na celo. Meni je hit sto jos ima one trake koje drze staklo posle silikoniranja, sveze iz servisa. Sta rade komunalci djubretarci to meni nije jasno i njihovo svevidece oko?
Evo gledam na slici i znak i migavci i retrovizor pocupani ali tera covek pricu

Poslednja izmena:
Ja imam drugare sa jako moćnim autima u Grčkoj, Italiji, Španiji, UAE, Estoniji i Nemačkoj koji se ne libe tih stvari (turiranje, pop & bangs i tako to), mnogo puta sam sa njima zajedno blejao tamo i non stop mi šalju snimke njihovih akcija i druženja tamo (neformalni auto moto skupovi) i nikad se ništa tog tipa nije desilo, niti su se oni snebivali.
A pri po ovoga što sam pričao, snimao iz Luksemburga:
Jednostavno ljudi vole da se malo izgasiraju kada voze ozbiljniji auto, nebitno da li je to Srbija ili neka zapadnoevropska zemlja.

Pogrešno je misliti "to ima samo kod nas", poenta je samo što kod nas do skoro (do pre 5-7 godina) bio je znanto manji procenat ozbiljnijih auta, pa samim tim to nije privlačilo pažnju. Sada odeš u BNV i za 5 min vidiš vrednost voznog parka kao da si u Luksemburgu ;) pa otud prosto taj ambijent

Ново туристичко полазиште и паркинг за путничке аутомобиле, стајалиште јавног превоза Делиградска (линије 17, 18, 46, 55, 70) на сервисној саобраћајници бившег ауто-пута кроз град.

Pogledajte prilog 202468

Pogledajte prilog 202469

Danas siđoh iz St Gallena ovde po prvi put pa se setih ovog posta(do sada sam obično čekao samo torbu iz CH).

Nije da ih opravdavam, jer i oni svašta muljaju, ali ni oni ljudi nemaju izbora pa gledaju da staju gde ne smetaju drugima mnogo, Zoran Reisen uvek daleko ispred stanice te ne ometa JGP ili se uvuče u Steco, prave ljudima u isto vreme i pauzu dok istovaruju torbe. Takođe, staju i na Zmaju NIS pumpa, ali tu nema pauze samo brzi izlazak.
Jeste, totalno nelegalno, ali tu je najviše kriva komora u Srbiji koja uopšte ne dozvoljava prevoznicima da registruju stajališta, jer tobože oni imaju neke proračune prema broju stanovnika te ne dozvoljavaju više linija ka Cirihu što je totalna glupost za ljude koji su iz dijaspore i znaju situaciju. I zbog svega toga primorani su prevoznici da se štekaju po pumpama, eto barem nam izlaze u susret. 🙂

E sada, ove za Vanlinijski se slažem, cvetaju agencije ko trava posle kiše i svašta ima da se vidi, totalna bahatost.

Divljač od vlasnika i ugostitelja
I od zakona.

Sinoć sam bio na parkingu jednog hotela, prilazi čuvar, zagleda svaki auto i prilazi jednom koji upravo pristiže i govori mu "pao si vozački ili si polagao u Pančevu"?

Ovaj se zbunio ne konta šta se dešava. Čuvar gleda ko je nagazio na liniju i vraća ih sve da se pravilno parkiraju.

Čuvar gleda ko je nagazio na liniju i vraća ih sve da se pravilno parkiraju.
Taj čovek mora da se ceo život ovde oseća kao vanzemaljac. Najgore je to kad ti je stalo do nečega, a oko tebe većinski životinje koje ne mare ni za šta i ni za koga i u stanju su da žive u svinjcu do kraja života, samo da se nikad ni oko čega ne potrude.

Ima previše debila u Srbiji koji imaju dozvolu a ne bi trebalo:

Devojka A.J. (28) iz Beograda nalazi se u Urgentnom centru u teškom stanju. Kako se saznaje, devojka je išla Ulicom Velimira Bate Živojinovića kada je na nju naleteo automobil "foksvagen polo" u kome nije bilo vozača!

Prema rečima očevidaca, bukvalno je prešao preko njenog tela i nastavio put dalje. Automobil se zatim "zakucao" u još dva vozila. A.J. su konstatovane teške povrede glave i kičme. Njeno stanje je i dalje teško.

Nezvanično, vozač "folksvagena" parkirao je auto i ušao u zgradu. Međutim, N.M. (30) navodno nije podigao ručnu kočnicu i vozilo je samo krenulo. O slučaju je obaveštena policija i tužilaštvo.

Ima previše debila u Srbiji koji imaju dozvolu a ne bi trebalo:

Devojka A.J. (28) iz Beograda nalazi se u Urgentnom centru u teškom stanju. Kako se saznaje, devojka je išla Ulicom Velimira Bate Živojinovića kada je na nju naleteo automobil "foksvagen polo" u kome nije bilo vozača!

Prema rečima očevidaca, bukvalno je prešao preko njenog tela i nastavio put dalje. Automobil se zatim "zakucao" u još dva vozila. A.J. su konstatovane teške povrede glave i kičme. Njeno stanje je i dalje teško.

Nezvanično, vozač "folksvagena" parkirao je auto i ušao u zgradu. Međutim, N.M. (30) navodno nije podigao ručnu kočnicu i vozilo je samo krenulo. O slučaju je obaveštena policija i tužilaštvo.

Iznenadio bi se koliko se ovo dešava, srećom bez ovakvih posledica. U moj auto je takodje udario parkirani automobil koji nije parkiran regularno. Nisu navikli ljudi da dižu ručnu (srećom noviji automobili imaju električnu koja se sama aktivira nakon gašenja vozila), a neretko ne ubace u brzinu ili ubace loše.

Razumem ja to ali ipak je nedopustivo u gradu sa puno nagiba.

Mene je zato instruktor svojevemeno (davno) naučio da uvek pred gašenje motora dižem i ručnu. Da mi to postane refleks. I ostao mi je refleks, kad god gasim auto setim se ručne. I to me je čak terao da ko sivonja vučem do kraja, do te mere da kad bih posle sedao u neka druga kola i dizao ručnu, ljudi posle mene ne bi mogli da je spuste. 😆

Iako su njegova kola za obuku tada bila održavana i relativno moderna, insistirao je na tome baš za slučaj da nekada sednem za nekog Stojadina ili za neki auto koji nije najutegnutiji, da se nikada ne bi desilo da auto posle sam krene na nizbrdici.

Mislim... na kraju dana stradala devojka, kao i svi koji su pretrpeli štetu, nemaju ništa od "a jbg" i "dešava se". Bolje sprečiti nego lečiti. Pogotovu, kažem, što živimo u vrlo brdovitom gradu.

Vrh