Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

@avatar_one
Najefikasnije je kada preko twittera šalješ pojedinačne prijave za vozila. Možeš da pošalješ do 4 fotografije po tvitu. Ja sam napravio nalog tamo samo radi prijavljivanja problema. Iako nisam verifikovao svoj nalog, jer se traži da se ostavi i broj telefona, video sam da su neki od njih rešeni, dok se za neke druge ganjam sa njima duže vreme.

@direktor
Kako li su uspeli da uđu kada su kapije parka zatvorene?​

Hvala puno, šaljem, pa ću da vidim šta uspem da uradim!
 
u76202h.mp4
 
Ovo je trošarina, mada je moj post bio čista insinuacija. A i viđao sam ga da vozi neki x7, mada mu je možda ovo auto za pijacu :)
 
Ne verujem da je on je koliko brzo im je pobegao ne verujem da su ga stigli, osim ako mu nisu snimili tablice :)
 
F dijagnoza. Mora ispred ulaza. Nema nikoga u kolima.

Pogledajte prilog 196524
Koliko košta da se plaća dobri čika sa kamionom parking servisa da sedi i čeka "invalide" koje bi nosio i naplaćivao kaznu? Naravno uz postavljenu odgovarajuću info tablu na ulazu u parking da će biti sankcionisano blokiranje parking mesta ili ulaza u TC, kao i pešakih staza.​
 
Nisu nadležni za tržne centre, a obezbeđenje u tržnim centrima neće time da se bavi i tako imamo raj za ovakve invalide u glavu.
 
Obezbeđenje je tu da spusti ove rampice kada dođe pravi invalid. Ovo na žalost se trenutno ne može sprečiti pravno (tj. naši "stručnjaci" to ne umeju i neće)
 
Obezbeđenje je tu da spusti ove rampice kada dođe pravi invalid. Ovo na žalost se trenutno ne može sprečiti pravno (tj. naši "stručnjaci" to ne umeju i neće)
Verujem da može, jer je privatna svojina. Ali misli mda je ovde kupac uvek u pravu i da se neće nikada zamerati ovakvima, bar ne u Srbiji. Za početak nek donesu pravilnik ko blokira invalida doplatna karta 5000 dinara. Rampa se ne podiže dok ne platiš. Kažnjavati obezbeđenje koje ne upozorava ovakve.
 
Ja skoro svaki dan šaljem, taman vodim i dovodim iz vrtića i čim vidim nekoga unutar bloka, ne praštam.
Uopšte neću da razmišljam o tome koje su sve posledice moguće ako se kola nazale i kreću tuda oko vrtića.
Ne mora ni da vozi niko brzo, tu na krivini kuda svi prolaze ima dosta rastinja i kad se deca zalete bajsevima ili trotinetima i skrenu da naprave krug, ne vide šta je iza, neka auto stoji u mestu, oni će se zakucati u njega ili izbegavati pa pasti ili šta god.
Verujem da tek kada se zona uvede ima da bude vašar, a onda ako se dovoljno iznerviram ima i oni kod ( PKB-a ) starog tržnog centra da se sklanjaju odande.
Jer drugog načina za borbu nema. Najbolji primer se vidi na Bloku 24, koja transformacija životnog prostora kada su se otarasili kola.
 
Pravi invalid treba da parkira odmah uz njega, tako da ovaj ne može ni da uđe u auto
 
Šleper pokvaren na Pančevcu sigurno dva sata. Kolaps do Pančeva. Da li je moguće da u špicu nema služba koja bi ga u najkraćem roku pomerila odatle???

sat ipo iz Borče do Bogoslovije.
 
odlepio sam ovih dana, tako da krecem u fotografisanje

U istom smo stanju! Ovo je prevazišlo svaku meru tolerancije više, iako je odavno bahatost uzela maha.

Sad mora da se seče odmah, nema druge.

Razmišljam se da podignem sajt koji bi bio isključivo galerija gde ljudi mogu da šalju svoje fotke sa lokacijama na kojima su slikali, ne znam šta mislite jel bi to bilo korisno?

Da ne bude samo Instagram i FB, nego da ostane za amanet dok se ne reši.
 
Знате, овог срања сам се нагледао у Москви, и пракирање, и лажни инвалиди, и бахаћење по шинама. Свима треба брже, сви се журе. Дакле за мене све виђено.
Знате како су решили проблем?

1. Поставили су гомилу камера, које снимају све
2. Ниво казни за прекршај је релативно смешан, али, ти можеш у току дана да направиш и више. Али није то проблем.
3. Све казне иду у централну базу, и нема могућности за брисање исте
4. Ако не платиш на време неможеш да:
- Продаш или региструјеш ауто
- Продаш или купиш кућу
- Да изађеш из земље.

И то се односи на СВЕ. Нема изузетака. И нема шансе да нешто смутиш. Што касније се решиш да платиш, наравно све је већи износ. Што је више прекршаја повећавају ти се негативни бодови па једног мемонта мораш поново у школу.

Дакле, немоновност казне, и огромна главобоља кад треба да радиш нешто друго.

Да, паралелно са свим тим драњем коже, увелики су платне паркинге са зонама - које немају ограничења. Али, се разликују по цени. Рецимо центар Москве, око 600 динара сат. Седи колико хоћеш. И још пуно мостова, и петљи који су значајно убрзали саобраћај. Осом тога направили су разне преграде, ако се неки мајмун и реши да вози по трамвајским шинама, обавезно има специјално направљене рупе - одакле их је лако евакуисати, али је неомогуће возити. Залгави се очас посла. И то се ради далеко пре него ли дође да тако зачепи саобраћај. Казне за такве прекршаје када правиш проблем саобраћају су већ далеко више, и још имаш друштвено користан рад. И опет, Без изузетка.

Данас Москву не можеш препознати, просто је милина возити се, а разлика је само 10 година.
 
Verujem da može, jer je privatna svojina. Ali misli mda je ovde kupac uvek u pravu i da se neće nikada zamerati ovakvima, bar ne u Srbiji. Za početak nek donesu pravilnik ko blokira invalida doplatna karta 5000 dinara. Rampa se ne podiže dok ne platiš. Kažnjavati obezbeđenje koje ne upozorava ovakve.
U ovom slučaju koji je naveo @astrodule nije bilo blokade invalida od strane "invalida".

Pravi invalid treba da parkira odmah uz njega, tako da ovaj ne može ni da uđe u auto
Automobil ima vrata sa obe strane, plus vrata od gepeka. ;)
 
Poslednja izmena:
Vrh