NedeljkovicOliver
Advanced
- Učlanjen(a)
- 07.11.2022.
- Pohvaljen
- 2.152
Večina ljudi danas je u stilu da postoji samo jedno pravilo u zivotu, a ono glasi: "Ja uvek i svugde imam prednosti ostali učesnici u zivotu su dužni da ga poštuju"
Pa kad se radi o vožnji... tja...nista mi nismo ni gluplji ni pametniji od madjara, austrijanaca, nemaca, ceha....
Obožavam ovaj forum jer ponekad zaista sve pršti od logike. Okačio si fotku automobila sa KV tablicama koji blokira raskrsnicu da bi dokazao - šta? Da nebeograđani ne znaju da voze?Ušao ko muva bez glave na raskrsnicu kao da je u Kraljevu i op trt blokira tramvaje, a tramvaji celu Resavsku i eto domino efekta, a panika ga uhvatila samo napred-nazad ide ni on ne zna gde će..
Najbolje kada niste sigurni u vožnji prestonicom da parkirate kola i uhvatite javni prevoz, manje mučite sebe, a i druge.
I ovaj u belim kolima je mogao da se potrudi da ostavi malo mesta tramvaju btw.
Pogledajte prilog 176763
Pogledajte prilog 176764
Milion i jedan put smo svi u Beogradu videli ovakvu situaciju, zakolutamo očima, uzdahnemo u neverici i nastavimo dalje, ali "vi Kraljevčani bolje se parkirajte na Ibarskoj i idite peške po prestonici".
Meni je zanimljivije što jedan deo tih dalje od kršenja po prevozu nije mrdnuo, odnosno ako su jednom u životu kročili u crkvu...To krštenje u nekih Srba po svaku cenu, kad god vide i jednu tačku neke crkve, mi je uvek bilo tragikomedija.
Na stranu što je opasno, nepraktično i glupo, nego je i sa religijske strane bespotrebno i preterano.
U prevozu često viđam takve. Kako autobus izađe na liniju vidljivosti nekoj crkvi, tako se odmah nađe neki koji mora tad da obavi jedan ''krst'' po svaku cenu. Ne može da sačeka ni da autobus stane u stajalište. Ne znam, ako Bog postoji, prilično sam siguran da će se strpiti koji minut dok se neko ne prekrsti. Štaviše, mislim da mu to krštenje ni ne znači, al ajd, to je već druga tema i nije na meni da pričam...
Član 49
Vozač ne sme vozilom da uđe u raskrsnicu, iako ima prvenstvo prolaza ili mu je semaforom to dozvoljeno, ako će se zbog gustine saobraćaja zaustaviti na raskrsnici ili pešačkom prelazu, i time ometati ili onemogućiti saobraćaj vozila, odnosno pešaka.
I šta je problem da panduri rade svoj posao?Član 333
Novčanom kaznom u iznosu od 5.000 dinara kazniće se za prekršaj lice koji postupi suprotno odredbama iz sledećih članova ovog zakona:
...
21) člana 49,
...
mislim da smo došli do faze da smo kao Bangladeš. Isti taj policajac verovatno posle sedne u auto i isto to radi... Jer smo došli do faze da je to normalno. Da je normalno da prosto uglaviš auto gde god samo zato što je tebi tako udobno. A pešaci nema veze ima tamo 20 cm da prodje.I šta je problem da panduri rade svoj posao?
To je sistem: radio, ne radio – svira ti radio. Panduru legne uredno plata svaki mesec i što onda da se cima kad može samo da otaljava posao. Kad bi dobijali procenat od svake kazne i kad bi mu od naplaćenih kazni zavisila plata, da vidiš kako bi se rastrčali i kažnjavali sve redom.I šta je problem da panduri rade svoj posao?
Evo, primer koji viđam svaki dan. Raskrsnica Masarikovive (i Kraljice Natalije) i Kneza Miloša - bukvalo svaki put ostaju vozila u raskrsnici i onda se pravi još veći haos. Za to vreme pandur stoji gore na raskrsnici sa Kralja Milana i propušta vozila kao što semafor radi, tj. ne radi ništa pametno.
Овај бахати инвалид у мозак из Чачка да је у Кини овако паркирао, би одмах добио овај вакумски уређај на врата. Прочитајте чланак, а мислим да би ово добро одрађивало посао и код нас.