Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Pošto sam bio u žurbi otrčao sam na prevoz i dobio sam obaveštenje da prekršaj nije uočen. ili je ovaj otišao pre nego što su došli ili nisu ni došli :D
 
To kod mene u kraju. Jezivo je naci parking tu godinama, moras minutima da kruzis.
 
Vatrogasci koji su zapravo MUP , treba da imaju ingerencije da po automatizmu pišu neke ogromne kazne za ovakav slučaj.
Screenshot_2023-04-27-09-20-52-866_com.instagram.android.jpg
 
Vatrogasci koji su zapravo MUP , treba da imaju ingerencije da po automatizmu pišu neke ogromne kazne za ovakav slučaj.
Pogledajte prilog 160484
40 min su kasnili vatrogasci, nisu mogli da prođu, ishod - žena je preminula.
Komšije su prijavile komunalnoj, rečeno je da kamion ima dozvolu za obavljanje radova i ne verujem da su napisali bilo kakvu kaznu.
Pošto živim u ovom bloku, baš je postalo haotično svaki dan.
 
Jedan od predloga:

Sakupiti ceo komšiluk i porodicu preminule, pa oblepiti ceo kamion njenim umrlicama. Po mogućstvu, saznati ko je investitor, pa kad on dođe u obilazak, oblebiti i njegov automobil.
Ili ih prosto redovno gađati svim i svačim sa terasa i prozora.
 
Radnici Hitne pomoći protestuju i traže status službenog lica

- Doktor, medicinska sestra i vozač su i dalje u Urgentnom centru. Doktoru ušivaju glavu, jednom je slomljena ruka, ako može nekako, neko da nas zaštiti i čuje nas, eto nekako da se to reši da jednostavno ne bude tih omalovažavanja i napada na nas zdravstvene radnike - rekao nam je Bojan.

 
Status službenog lica naravno da ne može, a problem je dublji, a to je što nadležni organi ne rade svoj posao.

Napisao je Bender da pandura imamo i više nego dovoljno, ali eto, ja ih nikada nisam video da patroliraju peške kroz unutrašnjost stambenih blokova, po mestima gde se ljudi okupljaju noću, po i oko ciganmala...
 
Zašto bi bilo ko iz svih tih javnih službi, preduzeća i ustanova radio bilo šta, osim da se pojavi na poslu, ispija kafe, puši cigare i ćakula sa kolegama, kada ga niko ne cima, a uz to i prima lepu platu i gotovo da je bezbedan do penzije.
 
Дебилни инвалид без мозга из Ваљева, низ Бежанијску косу Голфом "низ" улицу Николе Добровића, али тротораом и бициклистичком стазом. Ко ће бре да чека у колони.

"ЗАШТО БИ ОН САЧЕКАО, КАД МОЖЕ И ОВАКО..." Снимак бахате вожње разбеснео Београђане (ВИДЕО)
Novosti online, 29. 04. 2023. у 00:10
ДА возачи не поштују саобраћајне прописе у Београду није новост. То доказује и сцена бахате вожње која је снимљена на Новом Београду у правцу ка Мосту на Ади.
https://www.novosti.rs/c/beograd/ve...mak-bahate-voznje-razbesneo-beogradjane-video

bahata-voznja-beograd-trotoar_f.jpg
 
Da li neko mora da javi Saobraćajnoj policiji da se ovo desilo?

Eeeeh, kada bi reagovali i javno saopštili da su kaznili svakog sa nekog ovakvog video snimka...
 
Situacija iz BG: 1. Crni BMW parkira preko trotoara između semafora kod FR ambasade i semafora kod raskrsnice sa Karađorđevom,preko puta tramvajske pruge,čovek sa detetom u kolicima ispituje čiji je automobil jer mora da silazi sa pešačke staze,a auti tamo hvataju zalet.
Situacija iz NS: 1. Kod novog restorana ,,kod bake'',počelo je uzurpiranje biciklističke i pešačke staze,dva auta poprečili trotoar,a treći biciklističku,ostavio je pedesetak cm razmaka od druga dva automobila,vozač nije bio u autu,a na suvozačkom je sedela neka klinka blenuvši u telefon,kada sam namerno udario u haubu,jedva da je podigla glavu.
2. Na raskrsnici Futoška-Bulevar Evrope,prolazi neki žuti Lambordžini ili Bugati i skreće u punom gasu,a dečak na prelazu ostavlja bicikl i istrčava na raskrsnicu da bi slikao auto,pa da može da se pohvali pred drugovima,riskirajući život.
3. Novo Naselje,auto vozi i staje baš na pešačkom prelazu,bili su jedini u toj ulici,mogao je da stane i ispred i posle pešačkog,vozač i suvozač pričaju na telefon,nešto mi je dobacivao nakon što sam mu dva puta lupao po gepeku...
 
Vatrogasci koji su zapravo MUP , treba da imaju ingerencije da po automatizmu pišu neke ogromne kazne za ovakav slučaj.
Pogledajte prilog 160484
Ovo je za kaznu
Prvo nema veze sto su radovi i sto ima dozvolu nema pravo da blokira pp prilaz
Za svako gradilište se radi projekat saobraćaja i signalizacije i mjesta deponovanja matrijala ali pošto smo mi banana država niko od nadležnih se neće uzbuditi oko bilo cega
 
Ко им дозволи неред?

И даље су отпаци на Тргу Републике у - свим - несрећно решеним рупама уз дрвеће дуж стајалишта градских аутобуса; отпаци нису нови, види се да се дуго не чисти:

Нушићевим обожаваоцима није довољно да само гледају споменик, морају сасвим да му приђу, пригрле га и осете непосредно ...:



Крај Видиковца, улица испод солитера које зову Дебили: тротоар је довољно широк да ако се паркира непосредно уз ивичњак, или уз травњак, остаје места за пролаз њиме:

Али, зашто би ико марио за пешаке ...:







Угао Хиландарске и Палмотићеве код Вашингтонове; ко у престоници Србије пронађе низ оваквих стубића без иједног искривљеног да се предложи за годишњу награду Града ...:
Za ovaj prostakluk (parkiranje na trotoaru) samo da se rokaju stubići...i to ne ovi cvikovani, sivi...nego oni kao ranije, metar visoki-žuto crni...jeftiniji su i mnogo lakši za zamenu...i bolje se vide kad se neko parkira pa ne dodje do ''prislanjanja''... Treba ih postavljati svuda i uvek, jesu ružnjikavi ali se čovek vremenom navikne...a vremenom se i st*** navikne pa prestane i da parkira gde ne treba..!
Ima gomila mesta po gradu gde bi ih trebalo posaditi ali ne znam kome treba da se piše predlog..?
 
Ne znam kada je zelena površina postala parking zona..?
Postoji neka rampa koja "čuva" ulaz u garažu ali se opušteno parkira na tom prilazu garaži pa onda verovatno da ne smetaju-staju na travu (koje nema više ni u tragovima).
Jel vredi cimati zelenilo da posade nešto tu i da ukinu ovaj parking u blatu?
(Lokacija-vračar, zgrada prekoputa kafane Kalenić...)
20230504_122342.jpg
 
Sekretarijatu za saobraćaj obavezno. za parking servis ne znam da li su oni nadležni ili imaju bilo koju ingerenciju za tako nešto.
Zapravo ovo treba primeniti SVUDA gde trotoar nije dovoljne širine da ima mesta da prodju pešaci i parkiraju se automobili. Zapravo više od 80% Vozdovca i Zvezdare, a neretko i Vračara je zrelo za tako nešto.
 
To je ulaz u garažu u zgradi u Trnskoj 2, a ovi parkirani verovatno imaju frku da uđu u istu jer je to dole najnezgodnija garaža koju sam video u životu. Sve je na milimetar, i nema auta koji nije izgreban, a i retko koji je ispod 50k evAra..
Možda je i popunjena, a ovi dobili dozvolu da se parkiraju napolju.
 
To je ulaz u garažu u zgradi u Trnskoj 2, a ovi parkirani verovatno imaju frku da uđu u istu jer je to dole najnezgodnija garaža koju sam video u životu. Sve je na milimetar, i nema auta koji nije izgreban, a i retko koji je ispod 50k evAra..
Možda je i popunjena, a ovi dobili dozvolu da se parkiraju napolju.
Pa brate ne moze da se parkiraju ako nema parkinga...to što su pomislili da je njihova i zelena površina-nije, pripada zgradi do... Komunalna ne izlazi na teren i niko ne uklanja vozila.
Znam da je mozda tesno u garaži ali o tome se razmislja pre kupovine stana...ili auta.
 
Vrh