Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

А ево како Атињани решавају проблем бахатости и безобразлука око паркирања или тренутног (не) паркирања неких својих суграђана.

Atina: Prevrnuli parkirani Audi A3 koji je blokirao prolaz

Parkiranje u velikim gradovima ponekad zaista zna da bude mučno, ali to nije opravdanje da se automobil ostavi na saobraćajnici i tako blokira saobraćaj. Tu lekciju naučio je i vozač ili vozačica ovog Audija A3.
U nedostatku mesta za parkiranje, ovaj Audi A3 je ostavljen uz kontenjere za smeće, ali je delimično blokirao put u predgrađu Atine. Putničkim automobilima nije bio problem da prođu, ali gradski autobus nije imao šanse za prolazak. Nakon nekog vremena, vozač autobusa i iznervirani vozači, uzeli su pravdu u svoje ruke, pa su prevrnuli Audi na bok.
Na taj način su oslobodili prolaz, a automobil je ostao da leži na boku. Saobraćajna (ne)kultura nekim vozačima ili vozačicama potpuno je strani pojam, ali nakon ovog događaja dobro će razmisliti pre ostavljanja automobila na putu.

jpeg image hosting

image hosting jpeg

http://auto.blog.rs/blog/auto/zanim...uli-parkirani-audi-a3-koji-je-blokirao-prolaz

Просто невероватно.
Поред снега који је нападао 20 цм током ноћи уз јаку кошаву која је створила невероватне сметове за Београд, комуналци су се потрудили и очистили већину пешачких прелаза који нису семафоризовани и стајалишта аутобуса.
Али, џаба су чистили када су се на потезу од Кнеза Милоша до Блока 62 мамлази паркирали на све и један пешачки и затворили исти као и већину стајалишта, па су људи прескакали преко сметова да би прешли улицу, а аутобуси стајали ван стајалишта.
Ем што је гужва због снега, ем су се паркирали на улици где год је кафић, кладионица, трафика и сл. и самим тим сузили већ сужен коловоз због снега и сметова.

Nije bahato parkiranje al nisam znao gde da postavim slike blago je reći užasnog stanja parkinga ispred Rodić-a na NBgd-u.
Puno je kratera, sada napunjenih vodom od snega koji se topi, a ravne površine su glatke i veoma klizave, neverovtno je da ne mogu da izdvoje pare da se taj parking sredi!

Oni su tom nekom gumom obložili taj patos, to je vrlo brzo nakon otvaranja počelo da se cepa i već jako, jako dugo izgleda tako ružno. Barem da ga skinu... I mene iznenađuje

Nisam odavno prošao u ovo vreme kroz Jurija Gagarina, ali ovo što se dešava u delu kod Piramide je bezobrazno. Čitava traka kod autobuske stanice ispred Beokeramike je zatvorena automobilima zbog kafića, banke i ko zna čega još. I tako je svaki dan.

Kome je bolje to prijaviti? Komunalnoj ili saobraćajnoj policiji? Saobraćajna je dolazila za autobuse i kamione koje su ostavljali u Gandijevoj kod Imo centra, pa sam zvao. S obzirom da stoji po desetak automobila i ako ih oteraju doći će novi. Mora neko trajnije rešenje da se nađe, s obzirom da ih i na trotoaru ima toliko.

može komunalnoj inspekciji po Odluci o komunalnom redu. A šta kažu komunalni policajci? Po zakonu i na papiru ovlašćeni i zaduženi za sve, a u praksi?

Ja mislim da je osnovni zadatak komunalne policije, da po svaku cenu pronađu jedan konkretan i čvrst dokaz svog postojanja. To što ih ponekad neko svojim očima ugleda, je ispostavilo se samo naš subjektivni doživljaj uniforme koju nose.

cgmiki":3f5cgecf je napisao(la):
Nisam odavno prošao u ovo vreme kroz Jurija Gagarina, ali ovo što se dešava u delu kod Piramide je bezobrazno. Čitava traka kod autobuske stanice ispred Beokeramike je zatvorena automobilima zbog kafića, banke i ko zna čega još. I tako je svaki dan.
Углавном су ти аутомобили од гостију оног кафића "Кафе Фектори", а они "паркирају" и на тротоару. Не вреди комунална полиција, само "Паркинг сервис" или уз слике слати пријаве саобраћајној инспекцији општине Нови Београд !

Иста оваква ситуација је, ако још и горе, у Тошином бунару код пореске управе. Цела десна трака, од 8 ујутро до 15 часова је заузета возилима оних који долазе у пореско или у банку која се налази у истој згради, мада ту постоји знак за забрањено заустављање и паркирање ! Цела трака је заузета у дужини од 150 метара, од оног Циганског насеља до пред десно скретање у Милутина Миланковића. Што је интересантно постоји велики паркинг у Милутина Миланковића, који је непуних 50 метара удаљен, али знате већ, лакше је овако одмах уз улаз пореског, и ко ће бре да пешачи читавих 50 метара !!! Једно време је редовно долазио паук и односио возила, али не вреди, бахати и безобразни возачи су ко жути мрави.

И по правилу где год стоји знак забрањено заустављање и паркирање ту има највише таквих.

opštine nemaju saobraćajnu inspekciju. Ista je u 27. marta a po ovom pitanju nisu nadležni. Samo saobraćajna policija MUP RS i opštinska komunalna inspekcija.

dati koncesije na odnošenje nepropisno parkiranih vozila i kad bi privatnici preuzeli taj posao problem bahatog parkiranja bi se rešio u roku od nekoliko dana.

Znate kako je - zgrada je sagradjena bez parkinga (ili ako hoćete bez normalnog pristupa premalom parkingu zbog, a zbog guste gradnje).

Ne čudi me "razumevanje", pa neće valjda saobraćajna i komunalna sada da rasteruju goste preduzetnicima koji pune budžet grada?

Na Banovom brdu je došlo do priličnog napretka kada je u pitanju Požeška ulica jer par pauka konstantno krstari ulicom. Ali, juče sam po prvi put hteo da prebijem lika koji je umalo izazvao sudar u Vojislava Ilića sa svojim idiotskim parkiranjem u žutoj traci. Sreća njegova pa nisam bio sam u kolima inače bi svašta bilo...plus auto koji sam vozio nije moj.
Vojislava Ilića i Vojvode Stepe dva, po meni, najgora mesta kada je u pitanju bahato parkiranje

@mekbejn
Погледај само како изгледају ти који то обављају по Лондону. Увек их је двојица. К'о избацивачи из клуба.

сликано синоћ на преласку из Краља Милана у Теразије
IMAG0129.jpg

Imam novu poslasticu.

uTT4f.jpg

2UcCf.jpg

uVhzd.jpg

4Ll7s.jpg

vmg6J.jpg

vXK5p.jpg

WM28c.jpg

78ARr.jpg

be0Se.jpg

Prijavio komunalnoj inspekciji GO NBG (po ko zna koji put), poslao na info mail MUPa Srbije jer je Dačić rekao da njemu lično prijavimo korupciju i da će je on rešiti i na info mail Sekretarijata za saobraćaj u čijoj su nadležnosti ove staze.

Pa jesi li dobio bilo kakav odgovor od Komunalne inspekcije. Ako nisi trebalo bi da tražiš pismeni odgovor šta su preduzeli.

Ah, omiljeno mesto za bahato parkiranje - dijagonalno od hrama svetog Dimitrija, jel tako?

Inace na 300m od policije Novi Beograd i preko puta SIV-a 2, gde je smesten MUP!

Ма, испред Перпера је чудо.
Као и Џона Кенедија код Максија и ново место где паркирају своје џипове, угао Џона Кенедија и Булевара Николе Тесле, где је отворен нови кафић.

Don't ge me started :)
Zaboravili ste na deo Džona Kenedija ispred perionice odnosno kafića Maršal i Kontakt :rant:
Najjače je što u okolini uvek ima mesta, ali se frajeri uvek parkiraju na sred puta, jbg, bliže je...

Па, то сам и написао. Код Максија. С обзиром на број кафића, ресторана и приватних "мотела" који се налазе у кругу од 100 метара било би много сваки поименице написати. А на паркингу који је преко пута, испред зграда, увек има барем двадесет места за паркирање. Али проблем је прећи 50 метара. Све изнад пет метара не долази у обзир.

Vrh