hobotnica":1ldvm2wh je napisao(la):
Гага, не ради се о никаквој акцији општине Нови Београд за "уклањања старих и не регистрованих возила са свих паркинга " већ је то редовна активност инспектора у свим општинама у складу са Одлуком.
Члан 23.
У циљу заштите површина јавне намене и површина у
јавном коришћењу забрањено је:
4. остављање нерегистрованих, хаварисаних или одбаче-
них возила, прикључних возила, прикључне опреме, агре-
гата, као и јахти, чамаца и пољопривредних машина, камп
опреме, камп кућице и камп возила на површини јавне на-
мене и на површини у јавном коришћењу.
@Хоботнице, можда сам се мало слободније изразио, кад сам навео "акција", али с обзиром да је уклањање оваквих возила Општина НБГД радила једанпут годишње или чак ни толико, овај термин ми је био некако најприкладнији !
За овај Члан 23 знам, и по њему сам Општини пријавио, пре пар година (2007.) неколико кршева на паркинзима у старом крају (блок 38), али није вредело. Нису тада однешена, тек средином прошле године су нека однешена (да ли власници или Општина или неко трећи, није битно), али значи да нису пуно марили (у Општини) за овај члан 23 !!!
Пошто Нови Београд као Општина доста расте, паркинзи су постали претесни, она (Општина) је морала коначно да стави тачку на таква напуштена возила. Зато је коначно приступила корисној одлуци о уклањању нерегистрованих аутомобила са паркинга, наравно по Члану 23., а у циљу њиховог ослобађања и једноставно речено да та паркинг места функционишу, а и све чешћих пријава грађана Општини на ово стање. Одлука је јако добра и нада се да ће се редовније обављати, барем једанпут тромесечно. Наравно у свему овоме помажу и те како, регистрационе налепнице.
О свему овоме су писале и Вечерње Новости, а исти овај текст сам поставио још 15. јануара на теми "Булевари, улице и ....", а на подтеми "Паркирање, зоне и гараже".
Novi Beograd: Uklanjanje neregistrovanih vozila
A. Krsmanović | 10. januar 2012. 22:08 | Komentara: 2
Uprava opštine Novi Beograd radi na uklanjanju neregostrovanih automobila sa novobeogradskih parkinga. Prvo opomena, rok od osam dana, a onda dolazi "pauk"
UPRAVA opštine Novi Beograd odlučila je da proširi broj parking mesta tako što će konačno sa javnih površina ukloniti sve automobile koji nisu registrovani.
Zahvaljujući novim tablicama, novobeogradska parking mesta ispred zgrada uskoro će biti "počišćena" od krševa i četvorotočkaša koje su vlasnici zaboravili...........
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:361408-Novi-Beograd-Uklanjanje-neregistrovanih-vozila