Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Jel je samo meni postalo nemoguće da pređem ulicu na pešačkom?

Već neko vreme mi se dešava da u koloni od 15 automobila niko ne stane.​
Sada sam počeo da ih brake checkujem napravim polukorak i odmah vratim nogu, većina onda refleksno koči i pređem.
Nažalost, nema drugog načina.
Ništa čudno. Već duže vreme se radi na tome da automobili imaju prednost nad drugim vidovima saobraćaja i učesnicima u istom, kao i na kulturi automobilizma.​

Koje bi realno resenje bilo za problem dostave? Jedino da se zabrani ako primalac nema obezbedjeno parking mesto za primopredaju. Sto je nerealno jer niko od gradjana se ne bi odrekao pogodnosti dostave jer nema gde da stane.
Tako da ne vidim na koji nacin bi posao kurira obavljali ljudi koji ukazuju na njegovo pogresno parkiranje. Parkirali bi legalno 1km dalje od adrese i onda noslil peske paket od 40 kila?

Ne znam koje je rešenje, ali ovo što je uradio nije ok. Bolje bi bilo da je stao na kolovozu na mestu gde mogu da ga zaobilaze.

Jel je samo meni postalo nemoguće da pređem ulicu na pešačkom?

Već neko vreme mi se dešava da u koloni od 15 automobila niko ne stane.
Sada sam počeo da ih brake checkujem napravim polukorak i odmah vratim nogu, većina onda refleksno koči i pređem.
Nažalost, nema drugog načina.
Ovo je postalo redovna pojava. U skorije vreme sam kao vozac imao 2 situacije i u obe situacije su bila deca. Stanem da propustim dvoje klinaca koji cekaju s moje strane ulice, ne krecu jer cekaju da stanu ovi sto im dolaze s desne strane. Prolazi prvi auto, drugi, treci, cetvrti i svi prolaze 30 na sat jer su maltene u koloni, krecem volovima da blicam i u tom naidjose neka starija deca/ljudi i onako zakoracise na pesacki jer vide da stojim i deca predjose i bukvalno masu i izvinjavaju se sto sam cekao. Druga situacija je bila juce i opet klinci, samo iz suprotnog smera i cekaju da ovi njima s leve strane stanu, ne staje prvi, drugi, treci(mogu da se prave da su kasno videli ali samo da se prave) i cetvrta guska kojoj blicam i gledam je, a ona u dzipcetu gleda pravo i vidi sta radi i pravi se blesava. Inace sam vrlo lagan u saobracaju i ne jurcam ali ova me je tako istrigerovala da mi je doslo da okrenem i pitam u cemu je problem. Mucena deca predjose i dizu ruku, a stava sam da pesaci ne treba da se zahvaljuju nikada, mada sam to nesvesno cesto radim, jer time podsticu ego kretenima za volanom kao, znas, ucinio sam ti uslugu sto sam stao i nisam te pregazio.

Jezivo u kakvu smo se bahatu stoku pretvorili, jezivo, nemam reci. Ali znam kako bih resio vecinu tih problema(da sam npr. ministar). Tehnicki pregled maksimalno rigorozan, kao sto zakon i jeste napisan, uz upregnutu saobracajnu miliciju. Broj vozila i bolida za volanom bi se smanjivao takvom progresijom da bi bilo 2 solucije, ili da se upristoji saobracajna situacija ili bi me deknuli ko Djindjaru. Tj. ne bi me deknuli bas kao njega, razlupali bi mi glavu izduvnom granom Megana dvojke

Slažem se u potpunosti. Ja se nikad ne zahvaljujem vozačima kad stanu na pešačkom. To je njihova obaveza i neću da ispada da oni meni nešto čine time što su stali.

Ja sam prestao tako da prelazim. Bukvalno čekam svi da prođu pa onda. Neprijatno mi je kada zakoračim, jer čak i ako prvi stane, dešava se da onaj iz sledeće trake projuri. A tada su dve opcije - ili ću ja da ubijem njega ili on mene, a to je jako glupo :D

Uz manju frekvenciju vozila pesaci ne bi ni dolazili cesto u situaciju da mora da ih pusti neko s novim dzipem. No, verovatnije je da sutra Putin umarsira u Berlin nego da kod nas situacija ikada krene u smeru ovih mojih iluzija jer sto kaze dobri Soca "iluzija, sinko, to ti je od italijanske reci iluzione..."

Screenshot_2024-12-03-23-04-22-754_com.instagram.android.jpg

Galerija je inkubator za ovakve likove.

stava sam da pesaci ne treba da se zahvaljuju nikada, mada sam to nesvesno cesto radim, jer time podsticu ego kretenima za volanom kao, znas, ucinio sam ti uslugu sto sam stao i nisam te pregazio​
Moje iskustvo je takvo da samoinicijativno staju oni koji inače poštuju propise u saobraćaju. Više puta se desilo da im dam znak da produže, jer sam video da se ovi u trakama pored njega zaleću i da ne nameravaju da stanu. A i bio sam svedok više puta da kada stane ovaj što poštuje propise, da mu trube ovi iza što je stao da propusti pešake, jer će zaboga zakasniti negde, a ustvari u određenom broju slučajeva požure jednog dana na mesto na koje ne bi trebali.​

Ja kad sam pisao o tome ovde pre par godina rekli su mi da nije tako i da pazim kad prelazim preko pesackog da me neko ne pokupi jer zakoracim iako vidim vozilo da se krece. Po njihovim zakonima ako sam video vozilo znaci da on ima prednost i da se ulica prelazi samo kada nema saobracaja.

Ja sam i počeo da prelazim samo kad nema saobraćaja ili kad baš vidim da neko staje, a u drugim trakama nema nikog. Zaključio sam da mi je bolje da sačekam par minuta, nego da gubim živce.

Ja sam i počeo da prelazim samo kad nema saobraćaja ili kad baš vidim da neko staje, a u drugim trakama nema nikog. Zaključio sam da mi je bolje da sačekam par minuta, nego da gubim živce.
Time si samo priznao poraz i daješ vetar u ledja bahatoj stoki. Ali generalno u takvom drustvu živimo, kazni i odgovornosti nema.

Svestan sam toga, ali malo šta mogu da uradim kad me jedan propusti, a ovaj iz druge trake hoće da me zgazi. Onda mi je lakše da sačekam. Govorim o širim ulicama, u užim ne priznajem poraz. 🤓

Juče dva puta na pešačkm prelazu stojim sa kolicima, i oba automobila su daleko od pešačkog, vide me, i neće da stanu. Na moje HEEJ, prosto mi podignu ruku i tipa izvini...

dada, to mi se desava relativno cesto, sa dizanjem ruke :D
ali mi iskreno teorija, da ljudi samo nisu prisutni u trenutku, i da ono mehanicki voze

Uvek stajem svima i mislim da je većina vozača takva.

U mom zavičaju propuštanja na pešačkom su produkt 21.veka. Pre toga su nas učili da sačekamo da svi prođu pa onda. Samo autoškole poštovale pešačke prelaze.

Samo čekam trenutak kada će parkiranje na zelene površine postati prećutni dogovor.
A ovaj dole jadnik sa kesom pravo u blato. Napravio je grešku ne sedavši u svoj svemogući četvorotočkaš. Mogao je da upali sva četiri i stane ispred maksija, ko bi mu šta rekao.

Interesantno 10ak godina nazad sam prilikom posete Kijeva u Ukrajini komentarisao kako je kod nas red oko parkinga i niko ne parkira nigde osim na mestima predvidjeno za to. U to vreme tamo je vladao haos. Standardno parkiranje po trotoarima i gde god nadješ mesto mogao si da staneš.
posle evo 10 godina, oni su napredovali, mi nazadovali...
tamo je na mnogo mesta, pogotovu u centru grada, postavljene barijere i stubovi. Iskorenili su parkiranje gde god staneš. Kod nas je ovo sada haos..

Vrh