Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Na našem privatnom parkinngu par dana se parkira BNW(naravno). Dobio je poruku na brisač sa je u pitanju privatni posed ali ignoriše? Da li pauk nosi u tim situacijama pošto je danas na mom mestu ponovo.

Komunalna i parking servis nisu nadležni za privatne posede, prebacili su me na pravu policiju zbog neovlašćenog upada na privatni posed.
U međuvremenu se ovaj pomerio.

Istina, bili smo u Smartiću našem najvoljenijem :D Kad sednem u svoj auto, crna limuzina ozloglašene marke, totalno drugo ponašanje. Stop diskriminaciji malih automobila!
Nema to veze. Moj drug lagano rešava bahate bilo da su u Jugu bilo u S klasi. :D Ja mu kažem da se smiri jer nikad ne zna na koga će da naleti. Mislim, razumem da ih mlati za takve neke ludačke prekršaje, ali što bi rekao Kari "ma koliko bio jak ima neko jaći". :D

Poslednja izmena:
20241201_155639.jpg

i ja namerno nagazim na kočnicu, mislim se aj sad me zvekni taman da platiš štetu i da te privatno tužim. Uspe ona da se zaustavi nekako, ugasi joj se auto, izlazi iz auta i kreće ka nama očigledno da se bije, tu mi već pukao film jer je pokušala da se zakuca u nas
Pokušala da se zakuca u tebe jer si ti namerno zabo kočnicu... Meni je skroz ok da iznapušavaš nekog u saobraćaju, da mu pokažeš srednji prst, al da ga na bilo koji način ugražavaš svojom vožnjom to je van pameti.

Sj, ako nije tajna šta điraš, koji Mercedes? S ili E? ;)

Meni se nedavno desilo da mi se lik sa starim Porše Kajenom parkirao na moje garažno mesto u zgradi, nije komšija, nisam viđao taj auto, ali znam da se s'vremena na vreme dešava da neko otvori rampu nekom svom (ili mu da tag) i da se tako neki pametnjaković parkira na tuđe parking mesto.

Pošto mi nešto nije dalo mira, a i bio sam loše volje tog dana, preparkirao sam moj auto ispred zgrade, vratio se nazad u garažu, ispumpao mu gume i ostavio papir sa porukom da se popenje na taj i taj sprat i taj i taj stan ako hoće nazad da izađe sa autom. Posle nekih 2 sata pojavio mi se na vratima, besno pritiskajući zvono, ali kada sam otvorio vrata u gaćama i siledžijki odjednom je postao ljubazan i kooperativan. U pitanju je bio čovek od red veličine 40-45g, rekao mi je da je bio kod devojke i da mu je devojka otvorila garažu da mu auto ne kisne napolju, a da on nije znao koje je mesto slobodno i da sam mu napravio štetu od preko 1000 eur time što sam mu izbušio gume. Ja sam mu odgovorio da mu nisam izbušio gume, nego samo ispumpao, i da je imao sreće, jer ni meni ne bi odgovaralo da mi blokira parking mesto još nekoliko sati pošto ko zna koliko bi mu trebalo vremena da zameni gume da sam mu izbušio pa mi je onda bilo lakše samo da mu ispumpam, ali mi je bilo bitno da se suočim sa njim i da mu je objasnim da ne sme da parkira na tuđe mesto, svejedno da li je svratio u je*******ačinu ili je iz nekog drugog razloga koristio garažu.

S'obzirom da smo našli zajednički jezik, i da se on izvinio se zbog toga što je uradio i plus kada je video da vozim Q8 rekao mi je da je njemu velika želja da njegov 10g star Kajen zameni za Q8 kada bude bio u prilici, pa je krenuo da mi priča neku svoju tužnu životno poslovnu priču kako ga je zaje*******ao ovaj pa onaj, da mu je jedino ova devojka iz moje zgrade svetla tačka u životu, bla, bla, bla.. na kraju smo došli do toga da mu pozajmim pumpu da napumpa gume (nije mi padalo na pamet da gubim vreme da silazim dole). Na kraju kada mi je doneo pumpu nazad u stan, lik ladno izvadio novčanik i vadi 2000 din kao da mi plati pranje auta jer je moj auto kisnuo dok je njegov bio u garaži na mom mestu. Naravno da nisam prihvatio to, ali cenim gest.

Pitanje je da li bi isto ovako prošlo da je ovo što sam ja uradio uradila neka žena ili neki tuta muta tip muškarca ili bi se ovaj balvan mangupirao i krenuo da mafija. Šta znam, nije ni bitno uostalom, sumnjam da će se ponovo parkirati u garažu kada dođe sledeći put u je*******ačinu ;)

CLS

Nema to veze. Moj drug lagano rešava bahate bilo da su u Jugu bilo u S klasi. :D Ja mu kažem da se smiri jer nikad ne zna na koga će da naleti. Mislim, razumem da ih mlati za takve neke ludačke prekršaje, ali što bi rekao Kari "ma koliko bio jak ima neko jaći". :D

To se nikada ne zna... Pre par godina sam čitao da su se u Bulevaru pokoškali oko prvenstva. Likovi iz Punta izašli i upucali čuveka u kuk. Kasnije se ispostavilo da su ovi iz Punta bili neki narko dileri, a auto naoružan kao tenk.

To mi je ostalo u sećanju zbog tog detalja oko upucavanja u kuk... Zeznuto.

Jednog mog drugara su premlatili grobari jer im je trubio. Uvek si u riziku da naletiš na budalu.
Ko nije spreman i na taj rizik najbolje da kulira i da ne trubi bez obzira na sve. To što si napisao je i objašnjenje zbog čega ko god vozi ozbiljniji auto novije proizvodnje (Audi, BMW, Merc, Porše, RR...) retko kada će u BGu imati drugačiji osećaj u saobraćaju u odnosu na odnos koji bi imao da vozi, recimo, u Beču. I ovde na forumu su ljudi kačili sninke iz Beograda/Srbije sa sumanuto čudnim reakcijama ljudi u saobraćaju, na primer bahati mamlaz u Q8 koji je blokirao celu ulicu, dok drugi vozači u koloni strpljivo čekaju, isto tako sećam se i nekog belog Mercedesa SUV koji je bahato blokirao traku, bez da mu bilo ko trubi.

Auto koji, rekao bih, izaziva najviše strahopoštovanja je G klasa. Ali sam primetio da se čak ljudi plaše da trube i starijim luksuznim vozilima tipa Audi A8 20g star, što mi nikako nije jasno jer taj auto sada košta 3 hiljade eur, da l je ljudina ostao strah jer se sećaju tih automobila iz perioda '90, zemunskog klana i šta ti ja znam, jednostavno sebi uopšte ne mogu da objasnim, ali je tako.

Pokušala da se zakuca u tebe jer si ti namerno zabo kočnicu... Meni je skroz ok da iznapušavaš nekog u saobraćaju, da mu pokažeš srednji prst, al da ga na bilo koji način ugražavaš svojom vožnjom to je van pameti.
Ne uopšte nije tako, prešla je u drugu traku i krenula za nama nizbrdo i to da se nabija u branik. Naravno da sam nabo kočnicu, kad hoće da ispadne siledžija neka plati to. Ne znam ko koga u ovoj situaciji ugrožava u saobraćaju ali neka ti bude.

Istina, bili smo u Smartiću našem najvoljenijem :D Kad sednem u svoj auto, crna limuzina ozloglašene marke, totalno drugo ponašanje. Stop diskriminaciji malih automobila!

Masa torturisana od strane kriminalaca i politicara decenijama, naucena da ima strahopostovanje prema istima koji voze karakteristican tip automobila.
Znas sta sam ja primetio, sasvim slucajno. Imamo nasa parking mesta i uvek nam neko parkira ispred tako da delom auta npr 50cm zagradi izlaz i u fazonu su ma kao mozes ti da se izvuces sa parkinga. Ali istina je da i ne mogu. I kupim ja Ladu Nivu, kojom inace sam i hteo malo da banzam po sumama i gorama. Parkiram je tako da sebi uvek obezbedim izlaz, a ona se vozila tipa jednom u mesec dana. Dosao dan, auto na servisu, nesto se zapetljalo, vozio sam Nivu po Cukarici da ne idem pesice.

Ljudi moji... Ja nemam reci. Toliko postovanja u saobracaju nikada nisam doziveo. I to u delovima koji su crna tacka kulture u saobracaju. Znam jer 30 godina tuda vozim, samo neki drugi auto. Nisam doziveo ni jedno ubacivanje, presecanje, da mi neko trubi iz bilo kog razloga, Niva ko Niva znate svi kako izgleda, jos kad se ne opere i matira izgleda jos opasnije po okolne vozace. Da li mi verujete da sam doziveo da me pesaci na pesackom propustaju. Stanem majci sa detetom ona pokaze prodji. Bio sam na zalost sam tada u vozilu i nisam prebacio dashcam, nisam ocekivao da bih dobio tako dobre snimke. Ali mi je fundamentalno promenilo misljenje o ucesnicima u saobracaju.
I zavoleh ja tu Nivu da vozikam po kraju. Totalno mindless auto, ne secam se ni dal sam ga zakljucao ili nisam. Popnes gde god hoces, nije velika moze da se zavuce skoro ko i smart svuda. Niko nece da je dira, a blato sa nje ne skidam radi uroka. Nedostajao mi samo neki radio u njoj da odvrnem za svoju dusu. Poznanici stanu kad me sretnu i gledaju jer neka skrivena kamera. Krste se ljudi. Te zime sam jedva cekao da padne sneg da vozim decu u skolu u slucaju da niko ne moze da prodje ulicom, a ja mogu. Da ne pominjem decu odusevljeno sto odemo u sumu vratimo se, na poljanu gde i njima dam da voze i sto mozemo da natrpamo i pse kaljave u gepek i da "nema veze". Traja je nasa ljubav kratko jer je zeni pocelo da smeta kvarenje imidza. Tipa gde god treba da je odbacim ja bih Nivom. Nju sramota. Jbg. I igrom sudbine zeninu i moju ljubav je spasao jedan id*** vozac GSP-a koji je autobusom urnisao dok je bila parkirana. Nakon toga krenuo i rat u Ukrajni i Lada sve majnje i sve skuplje. A da je pozivela jos 3 meseca u mojim rukama dobila bi i veliko belo slovo Z preko tamno zelenih vrata.

Još jedna stvar koja mi je fascinantna... Od kad su na Zvezdari izgradili BEO Shopping Mall, neverovatno je koliko se svi parkiraju sa strane po trotoaru, iako mesta u garaži ima uvek i besplatan je parking dva sata...

Postali smo gori od Amerikanaca sa kolima, da možemo, ulazili bi u stanove kolima, samo da se ne iscimamo tih dodatnih 5 minuta za parkiranje i još 5 da se ne daj bože prošetamo do destinacije.

Isto tako je i kod škole i SC Olimp kod mene, dođeš da treniraš. ali moraš da se uparkiraš u Olimp maltene, da slučajno ne pešačiš...

Stvarno ne znam šta nije u redu sa ljudima, ovo me totalno fascinira.

svuda je u evropi tako, samo sto tamo kaznjavaju, ljudi su ljudi, kesa govana

za beo shop je dosta fascinantno, jer je bas tako sto kazes, oni cak imaju i mogucnost zakupa mesta na mesecnom nivou.

ali mislim da to sa parkingom, je usto kao i sa kartom u busu, iz usta mirise siromastvo
iako ne voze svi krseve

svuda je u evropi tako, samo sto tamo kaznjavaju, ljudi su ljudi, kesa govana

Nije svuda tako. Ja sam bio u dosta evropskih gradova i mogu da kažem komotno da je Beograd među najgorim slučajevima kada se radi o ilegalnom parkiranju.

Čak ni u Istanbulu, koji je potpuna divljina od grada, nisam video tu količinu bahatosti u parkiranju.

pa kazem ti, stvar je u kaznjavanju.
nemoj sa mislimo da ljudi van srbije su neki moralni vanzemaljci, ljudi su ljudi. u manjim mesta gde nema parking mesta i kontrole, a imas stare zgrade bes garaza, ista je situacija

batina je iz raja izasla

edit: u bgu takodje vidis da dosta tih ilegalaca je doslo iz mesta gde i nema potrebe za kulture o tome, jer nikada nisu o tome ni razmisljali

Da nema jeftinih ling long guma, niko ne bi "dzipa" kupio u Srbiji.
Prosečan Reno,Pežo,Fiat ima jaču klasu guma nego većina "terenaca".

Da, ja sam jednom menjao gume kod Macure i dolazi lik sa novim A6 da mu namontiraju Sava ili Kleber gume... Nešto tog tipa. Pitam posle ovog što montira gume, jel to uobičajeno, kaže ovaj: "Ma, ima svašta".

Dobiju oni uz kola Pirelli, ali je problem kada treba da se kupe zimske :) Ima čak i ona izjava u Kemoimpex-u da se potpiše kada na auto koji koristi Runflat, stavljaju obične gume. Tipa da ovi što su mu prodali nisu odgovorni i da su mu predočili da treba da kupi runflat, ali je kupac ipak odlučio za običnu gumu.

Vrh