Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Imao sam trenutke da pomislim dal preterujem sa svim svojim prijavljivanjem vozila koja ulaze u blok i parkiraju se oko vrtića i onda stigne poruka na vrtićku grupu posle saveta roditelja.
Sva sreća ovde se ništa ozbiljnije niie desilo, a sad ću tek da budem snajper baba.

1000040896.jpg

Zbog ovakvih stvari se stvara mišljenje da su svi biciklisti ovakvi, dostavljali su uveli skroz novu dimenziju u ignorisanju drugih učesnika u saobraćaju... Inače u mom mestu dosta vozača motornih vozila ne žele da stanu na pešačkom, kada trebam da pređem samo krenem ili isturim prednji točak malo od bicikla i onda moraju da stanu, jedino za kamione i jgsp i hitne službe i slučajeve imam razumevanja.

Ako nije saobracajnom signalizacijom obelezeno i ako nije biciklisticka staza u pitanju, vozac bicikla mora da sidje sa bicikle i da predje na pesackom kao pesak gurajuci biciklu, u suprotnom rizikuje kaznu od 5k din. U praksi, svi koji biciklom pređu ulicu delom koji je namenjen za pešake neće dobiti kaznu, ali u slučaju udesa vozač automobila ne snosi nikakvu odgovornost. Biciklisti su dužni da propuste vozila pre nego što pređu pešački prelaz.

Da li je komunalna milicija nadležna z privatni parking? Koga da zovem kada mi se majmunčine parkiraji na privatnoj parceli pa još zauzmu dva mesta? Parking zgrade je u pitanju, ima obaveštnje da je privatni posed.

Već je pao prvi.

Ako nije saobracajnom signalizacijom obelezeno i ako nije biciklisticka staza u pitanju, vozac bicikla mora da sidje sa bicikle i da predje na pesackom kao pesak gurajuci biciklu, u suprotnom rizikuje kaznu od 5k din. U praksi, svi koji biciklom pređu ulicu delom koji je namenjen za pešake neće dobiti kaznu, ali u slučaju udesa vozač automobila ne snosi nikakvu odgovornost. Biciklisti su dužni da propuste vozila pre nego što pređu pešački prelaz.

Ja relativno često viđam bicikliste kako proleću kroz raskrsinicu Omladinskih brigada i Đorđa Stanojevića kroz crveno... Ili još gore par puta sam video kako skreću iz Oml. brigada u Đ. Stanojevića ne obazirući se na semafor. Tu je u slučaju kolizije sa vozilom smrtni ishod skoro zagarantovan. Da li je moguće da sednu na bajs sa toliko malo mozga u glavi?

Nije baš da vozač nema baš nikakvu odgovornost, jer je malo realno da je vozio u skladu sa ograničenjem znajući naše vozače, posebno u širokom bulevarima na NBG... Može lako da se zakomplikuje situacija, zato je najbolje budalu na biciklu nekako propustiti, zaobići i sl.

Siđem sa bicikla, ali u mom mestu je i pešacima teško da pređu ulicu, mada je u poslednjih par meseci stanje postaje mnogo bolje.

Ja relativno često viđam bicikliste kako proleću kroz raskrsinicu Omladinskih brigada i Đorđa Stanojevića kroz crveno... Ili još gore par puta sam video kako skreću iz Oml. brigada u Đ. Stanojevića ne obazirući se na semafor. Tu je u slučaju kolizije sa vozilom smrtni ishod skoro zagarantovan. Da li je moguće da sednu na bajs sa toliko malo mozga u glavi?

Nije baš da vozač nema baš nikakvu odgovornost, jer je malo realno da je vozio u skladu sa ograničenjem znajući naše vozače, posebno u širokom bulevarima na NBG... Može lako da se zakomplikuje situacija, zato je najbolje budalu na biciklu nekako propustiti, zaobići i sl.
Imaš hrabrih koliko 'oćeš,raskrsnica kod'Banije' pa 27.Marta / Takovska, Takovska / Cvjićeva.

Već je pao prvi.

Sobzirom da je uslikan (a ne i zustavljen odmah), ima rok od 8 dana da dostavi podatke ko je upravljo vozilom, ako to ne uradi ide mu kazna za ne saradnju sa policijom koja je 120.000,00 RSD, ako se nagodi cena je 50.000,00 RSD. nema bodova na vozackoj, nema oduzimanje vozila.... Dok se ovaj zakone ne promeni ova kamera je za neke kamera kao bilo koja u gradu.

To bi mogla da bude kazna da ih je namerno pregazio. Al ovako, čini mi se da je maksimalna 8 ili 12 godina.

I ne sudite tako olako, ko zna šta se desilo, možda je i neka tehnička falinka. Skoro je neki naš nesrećnik prevrnuo Pancir, a vidim i da se Rusi prevrću svaki čas. Znači, neadekvatno težište vozila. Ko zna kakvo je tek ovo naše čudo.

Po slikama se čini da je vozač vojnog vozila kriv 1/1 s obzirom da je u levoj traci.
Sasvim je moguće i to da je auto taj koji je prešao u suprotnu traku, PASARS naleteo na njega, podigao se na auto te izgubio prianjanje na putui mogućnost kočenja, i onda nastavio bez kontrole dok nisu zajedno sišli sa puta i zaustavili se pored. I to je moguće.

Može da bude 100 scenarija, tek treba da se ispita.

Poslednja izmena:
Ne bih rekao da je to bahato parkiranje.

To je unutar botaničke bašte, na samom obodu, kroz kapiju sa ključem. Nema tu ko drugi da se parkira nego osoblje botaničke bašte i pravo da kažem, ne vidim zašto bi to bilo ikakav problem.

Vrh