To sam mu/im i ja pisao ali džaba.Nema vajde od toga kad niko ne plaća kazne od oka sokolovog i sl.
Džabe kamere bez naplate kazni
Upravo tako. I ne samo kod parkiranja, nego i kod divlje gradnje, korupcije, ekologije... u mnogo toga.Meni deluje kao da nema političke volje da se uvede red u to.
Kao da tolerancijom bahatog parkiranja i haosa u saobraćaju država kupuje socijalni mir
Osim toga,cesto dodjem u iskusenje da skinem one maske,papirice,nalepnice itd...al opet,man'se corava posla.Najjače mi juče, čovek vozi neki skuplji škodin auto i parkirao na regularnom zonskom parking mestu oko 8 i nešto uveče. Otvorio čovek gepek i stao na prednje tablice. Došlo mi da ga pitam dal mu treba 50ak dinara da doniram za sms?
Ne.Da li je nekad neki komunalac izasao i skinio nalepnicu?
Ili štaviše da li je neki saobraćajni pandur zaustavio auto sa prekrivenom tablicom, isključio ga iz saobraćaja i napisao mu 50000 dinara?
I usput "malo" zaradi za burek i cigareU suštini, jedan neuspešan i aljkav pokušaj da se na lenj i jeftin način reši jedan kompleksan, veliki i dugo prisutan problem.
Neko je ovde bio svedok tom jedinstvenom dogadjaju. Zaustavili su se,sklonili masku,listic,sta vec i uslikali tablice.Koliko je oko sokolovo zapravo disfunkcionalno. Kada bi svi stavili nalepnice preko tablica ono bi se i dalje vozili u krug o nikome ne bi pisali kazne. Da li je nekad neki komunalac izasao i skinio nalepnicu?
Ili štaviše da li je neki saobraćajni pandur zaustavio auto sa prekrivenom tablicom, isključio ga iz saobraćaja i napisao mu 50000 dinara? Po broju vozača sa nalepnicama reklo bi se da je to nekažnjivo.
- Taksista koji na uglu Višegradske i Kneza Miloša staje nepropisno ispred kolone u Višegradskoj da bi skrenuo na divljaka, a sve to ispred automobila Saobraćajnih bumbara. Kačio sam i fotografiju ovde ali ne mogu da je nađem, možda je izbrisana vremenomSada pitanje za nas. Sta radi nasa policija kada patrolira gradom i vidi nepropisno parkiran auto ili neki drugi prekrsaj bilo koje vrste.
Kada bi hipotetički u nekoj neostvarivoj utopiji svi zakoni koje trenutno imamo bili sprovedeni kako treba i ravnopravno prema svim građanima (tj. kada bi mi nekim slučajem živeli u pravnoj državi) bila bi ova zemlja "Švajcarska".Sedim u Becu pre neki dan u centru grada i 2 bahata lika parkiraju 2 auta paralelno sa kaficem u koji su seli. Balkanske fore, tu sam ako treba pomericu. Time su zagradili ove sto su parkirali iza njih regularno (ukljucujuci i mene) i delimicno otezali saobracaj. Posle 10ak minuta prolaze dva obicna policajca (ne sabracajci ili ovi sto naplacuju parking) vidno ljuti i traze im da pomere kola sto su ovi i uradili.
Sada pitanje za nas. Sta radi nasa policija kada patrolira gradom i vidi nepropisno parkiran auto ili neki drugi prekrsaj bilo koje vrste. Koji je njihov posao ako nije da reaguju i da rese situaciju. Samo kada bi policija radila svoj posao aktivno prema vazecim zakonima nas zivot bi bio nemerljivo bolji u svim aspektima komunalnog reda. Ne pricam samo za parkiranje!