Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Koji lezilebivici ja bi im za to šetanje zvao inspekciju st*** nema opština nista sa tim nego im pisi ponovo i prikaci odgovor opštine

Koji lezilebivici ja bi im za to šetanje zvao inspekciju st*** nema opština nista sa tim nego im pisi ponovo i prikaci odgovor opštine
Videću na starom laptopu, mislim da mi je ostao stari odgovor. Ako ne pisaću im opet.
Pa isčupaće ih, sam si rekao. XD
Da, zato sam i predložio bio betonske kugle kao alternativu.
Stubići se brže postavljaju računam pa makar kao neko privremeno rešenje do nekog trajnijeg u šta sumnjam da će ikad biti ali eto.

Ma i betonske kugle čupaju. One su ankerisane u podlogu putem jedne uvijene žice armature. Tako da se lako izvuče jer elastična žica pravi mnogo manje trenja/prianjanja nego npr čvrsti kruti cilindar prečnika 10 cm.

Znam jer su betonske kugle bile 90ih na Studentskom trgu i ne samo što su izvaljivane nego bi se posle kotrljale/kotrljali bi ih po kolovozima i bile opasnost za saobraćaj.

Nisu kugle za ovde. Bar ne sa ovakvim putarima, ovakvim podlogama i ovakvim vozačima. Samo debeli stubovi (sa "debelom" podlogom) i izdignuti ivičnjaci.

A šta predlažete, jel imate neki predlog?
Klasicni betonski stubici nisu dovoljni za bahata goveda, tu pomazu samo oni debeli stubovi ili zardinjere. Pogledaj u centru grada sve je vise izvaljenih ili polomljenih stubica jer se krmad vozika u suvovima. Posebna prica su i dostavna vozila koje voze tupavi klipani koje zabole i za stubic i za vozilo jer nije njegovo.
Mislim da bi i oni ubervisoki ivicnjaci na trotoarima bili od pomoci

Primetio sam da je svuda po gradu manje više ista situacija i da se svuda prepreke uklanjaju.

Ovde kod Ade mi je najupadljivije jer često koristim taj pravac za Ostružnicu ali dosta je primera po gradu.

Jedan od drastičnijih primera je i Maksima Gorkog. Ovo je stara slika dok nije bilo stubića.
Sad su stubići postavljeni ali pogođate, jedan stubić je iščupan taman toliko da može da se parkira auto.

Isto je i sa suprotne strane gde su postavljene betonske žardinjere ali je ostalo prostora da se jedan auto uvuče
Screenshot_20230903_161544.jpg
Screenshot_20230903_161754.jpg

Visoki ivicnjak na lucnom delu izmedju dva pesacka prelaza sa po dva jaca betonska stuba na trotoaru gde se prelazi zavrsavaju. I to je to

Treba postaviti siljke pri ulasku u kontra stranu autoputa... Kola prelaze u smeru siljaka kada idu kako treba i oni ulegnu u pod, a onaj ko pokusa kontra, nabosce gume u siljke...

Vec vidjeno i funkcionise.
(NBG21, 5. septembar 2023 11:40)

Чисто да поделим предлог са једног портала.

Ovo na aerodromu je redovna pojava zbog onog debilno rešenog skretanja u levo iz pravca autoputa.

Ово није аутопут, али је такође застрашујуће. Наша бахатост скоро сва потиче из одвратне размажености; где ће он, мамин син, да вози до Нове Галенике па да се окреће полукружно, кад је овако краће.

Vrh