Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Ово није аутопут, али је такође застрашујуће. Наша бахатост скоро сва потиче из одвратне размажености; где ће он, мамин син, да вози до Нове Галенике па да се окреће полукружно, кад је овако краће.

То је званичан назив “Аутопут за Нови Сад” па кад већ стално мењају називе улица могли би и ту да промене, да не збуњује људе.
 
То је планирано као "Булевар Лењина" још пре 50 година, сад би идеално било да све буде Булевар Михајла Пупина, једном кад га споје трасом Угриновачке.
 
Banjica, Paunova ulica, gospoda sa 4 žmigavca blokiraju traku i prave saobraćajni haos..

20230906_161427.jpg
 
Ово није аутопут, али је такође застрашујуће. Наша бахатост скоро сва потиче из одвратне размажености; где ће он, мамин син, да вози до Нове Галенике па да се окреће полукружно, кад је овако краће.
Jednom se desilo liku koji znam da je usao u suprotnu traku, i to slucajno. Prvi put se ukljucivao tuda iz neke male ulicice i posto je bilo mracno uopste nije skontao druge dve trake. Srecom posle minut dva je skontao pa se okrenuo.
 
Koliko je ovo društvo nisko pali kada moramo da imamo ovakve znakove na petljama o kojima priča Vesić da ukazuju na nešto logično... Ti znakovi i da su veličine bilborda ne bi uspeli da utiču na one koji idu suprotnom trakom.
 
Citam ovih dana kometare na jednom portalu u vezi ove nesrece sa puntom.

Iznenadio me prvi komentar u kojem se tvrdi da fizicki nije moguce uci u pogresan smer naAutoputu. A onda sam procitao jos desetak slicnih i brdo lajkova na te komentare. E to me je prilicno zabrinulo. Kakvi smo vozaci, imamo srece sto se ovakve nesrece ne desavaju cesce.
 
Često na nekim vestima na internetu pišu kako grci voze kao budale, italijani voze kao id***... Šta onda reći za nas? Ovu nekulturu ovih godina nisam video nigde.
Puno ljudi greše i ok i ukoliko pogreši da se izvini, ali ovu hladnokrvnost, i tipa baš me briga nigde nisam video. A vozio sam u mnogim zemljama.
Juče u peak hours, preseče me lik u Bulevaru KA i prosto se zaustavi ispred mene i upali migavce da mu žena izadje... Pa udji u bilo koju sporednu ulicu i tamo će biti neka garaža gde će moći žena da ti izadje.-...
Ulaženje u jednosmerne ulice ( šta ih briga to je samo 3 metara ulice ) umesto da napravi krug...
Skretanje u BKA i u Dimitrija tucovića gde ne smeš da skreneš i praviš polukružno i samim tim zaglaviš milion automobila iza tebe...
 

Ово није аутопут, али је такође застрашујуће. Наша бахатост скоро сва потиче из одвратне размажености; где ће он, мамин син, да вози до Нове Галенике па да се окреће полукружно, кад је овако краће.

Не мења причу али рекао бих да је овај ушао на тзв аутопут за НС западно од Земун Поља, могуће код печењаре НК са намером да иде ка Новој Галеници. Из ове печењаре може само десно ка НС, а ко хоће лево ка НГ мора да иде 400-500 метара ка НС па полукружно. Лик је рекао бих свесно ушао у суицидалну мисију неби ли уштедео 100г горива. Кажем свесно јер се види да је упалио сва 4 жмигавца, што значи да је знао да иде погрешним смером. Ако је којим случајем грешком скренуо лево а онда приметио да иде погрешним смером довољна је минимално количина нормалности да се донесе одлука да стане са стране и у погодном тренутку уради полукружно, јер 4 жмигавца овде ништа не помажу.

Можда он свој живот цени мање од 100 грама горива, проблем је наравно што може са собом да повуче још живота чији живот вреди многооооо више.
 
T65k9kpTURBXy9hYTI1NzI2MDdlNzkzODAyNDNiMmMwNzE2NDE1NDRlMS5wbmeRkwLNBLAA3gABoTAF

Pancevac id***.jpg


I onda mi posle ovde kao pričamo kako ovde uvesti neki red, neko vaspitanje, neku odgovornost... ma idi bre...
 
Вечерас сам видео онај жути/наранџасти ламборџини у Земуну који је као полиција одузела сину Петра Панића који је направио скоро 100 саобраћајних прекршаја, унутра су била два 20-годишњака, претпостављам тај његов син, у пратњи им је неки црни аутомобил, не би ме чудило да их обезбеђује полиција у цивилу.
 
Због оваквих свињарија треба ставити камере ока соколовог на сва возила јавног превоза и сва комунална возила.
Nema vajde od toga kad niko ne plaća kazne od oka sokolovog i sl.
Džabe kamere bez naplate kazni
 
Vrh