[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=901739#p901739:1dtmj1bd je napisao(la):
Bender Rodriguez » Sre Nov 24, 2021 4:16 pm[/url]":1dtmj1bd]1) Dosta ljudi su još pre 2020. počeli da imaju klizna radna vremena, tj. sve ih je više sa kliznim radnim vremenima, čak i pre Korone
2) Dosta ljudi sada radi od kuće ili imaju neka ludačka radna vremena zbog Korone pa kapiram da deo njih iskoristi pauze ili skraćene režime rada da odu i obave stvari ranije. Primera radi, zna da ako od 12 do 14 ne mora da bude pred kompom, ode skokne da pokupi ili obavi nešto. Vidim i dosta lokala po gradu koji sada rade skraćeno, npr do 16h ili do 14h. A nekad su do 20h odnosno do 17h.
3) Mnogo vozila za dostavu. Što teretnih, što za hranu (ima Glovo i Wolt radnika koji dostavljaju autom, nisu svi na bajsevima i skuterima)
4) Raste broj poslova sa radom na terenu. Svakog dana se dešava hiljade kvarova na: netu, liftovima, vratima, klimama... sve to treba servisirati. A serviseri do tih mesta moraju da putuju vozilima
5) Raste i broj intervencija javnih službi - EDB, Javno osvetljenje, Gradsko stambeno...
6) Sam grad se uvećava nekontrolisano, ceo region se sliva u njega
7) Svake godine broj automobila raste jer bi kola da imaju čak i oni koji mogu i bez njih
8 ) Manjak saobraćajnih bumbara (mislim da su i mediji pisali o tome)
9) Nesposobnost ove vlasti da upravlja bilo čime kompleksnijim od benzinske pumpe
10) Možda, ali možda, tu ima i toga što su zadnjih meseci uvodili razne ''pametne'' semafore (al koje nadziru glupi ljudi) i slične sisteme, pa dok se sad sve to uhoda. Ako se ikad uhoda... Pošto su primera radi Kralja Milana i Kneza Miloša odavno saobraćajno uništene. Kralja Milana uništavanjem zelenih talasa, a Kneza Miloša slepilom da uvek drže 2 trake uzbrdo ka centru a 3 trake nizbrdo od centra, što je kretenizam kad kretenizmima.
Ali u srži svega stoji nesposobnost vlasti, k'bolja nadležnih i želja svakog mnogih da po svaku cenu imaju kola. I ludačke Korona mere/izmene režima života.
Tu negde verovatno ima i udela studenata i školaraca, pošto i oni sad zbog Korona mera imaju potpuno debilan i poremećen režim rada i pohađanja. Ne mislim samo na ovaj današnji dan, nego generalno. Ne znam više ni sam koliko puta su skraćivali, razdvajali, ukidali, spajali, premeštali... smene i časove u srednjim i osnovnim školama. Sve je ispretumbano naopačke. Naravno, posledice će se tek videti. No to je druga tema.