Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Код пумпе на Галеници (лакат кривина) ћелави мушкарац (има тетоважу на врату) и једна жена заустављају ауто траже паре за гориво, а ако им не даш жена неприметно избуши гуму на ауту. Опрез возачима
https://www.novosti.rs/c/beograd/vesti/ ... ace-zemunu

Већина тротоара по београдским улицама по разним насељима изгледа овако
1986E81D-74B1-4301-AEBB-58563261CF85.jpeg

DA64F5D5-B3BA-4CD2-8B3B-A5F3BF8C75E5.jpeg

74DFDC8D-4805-48B9-A97D-9913250D7B58.jpeg

За овакво паркирање апсолутно не постоји изговор да не постоји паркинг у близини. Ови тротоари су прилично широки да је може паркирати тако да могу да прођу дечија колица, дакле да је део на тротоару а део на улици а овде је већина паркирана посред тротоара.

Рецимо овај пунто на првој слици, да су му леви точкови само мало изашли на улицу, или чак да си били уз сами ивичњак, могла би проћи дечија колица.

Ове што овако доживе тротоар као паркинг место треба казнити без икакве милости.

Onaj ko je plaćen za to, ne radi svoj posao. Gangrena ovog grada i države su upravo njene službe sa uhlebima.

Možemo mi ovde da kačimo slike i kukumavčimo, ali meni deluje da je džabe.

Možda grešim...

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

Недостатак паркинг места је последица урбанистичког хаоса и када би се доследно спроводиле мере кажњавања избила би револиција.

Ипак многе ствари би биле боље када би сви показали више обзира , чак и онда када формално крше правила.

Ja ne prijavljujem ovakve stvari zato što ne živim tamo, pa ne znam kakva je realna situacija. Opet, ako stanarima ne smeta što ne mogu da koriste trotoare, ko sam ja da rešavam njihove probleme.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=895809#p895809:38i0psty je napisao(la):
Dzigi Bau » Sre Nov 03, 2021 2:20 pm[/url]":38i0psty]Већина тротоара по београдским улицама по разним насељима изгледа овако
Upravo tako, na ovo mislim kada kažem da kao pešak pola svojih dnevnih kretanja obavljam koračajući kolovozom, zbog ovakvih gmazina koje parkiraju po trotoarima. Moja neka procena je da je 2/3 ulica odnonos trotoara u Beogradu u ovakvom stanju.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=895839#p895839:38i0psty je napisao(la):
predre » Sre Nov 03, 2021 3:46 pm[/url]":38i0psty]Onaj ko je plaćen za to, ne radi svoj posao. Gangrena ovog grada i države su upravo njene službe sa uhlebima.

Možemo mi ovde da kačimo slike i kukumavčimo, ali meni deluje da je džabe.

Možda grešim...
Ne grešiš. Došli smo do stadijuma gde pojedini građani više mare za svoj grad nego sve nadležne službe i organi.

Evo situacije od pre neki dan: koračam niz Kneza Miloša, pošto je bio protest protiv propusnica, bio je saobraćajni bumbar na uglu Masarikove i KM. Njemu pred nosom, na trotoaru kod Vaznesenske crkve stoji Ford Focus sa otvorenim gepekom ali onako posred trotoara. Bumbar ništa. Dalje niz ulicu, na uglu sa Nemanjinom, drugi bumbar koji saobraćaj od Mostara preusmerava ka Slaviji. Pored njega prolazi žena u automobilu koja ždere neku paštetu iz kese dok vozi. Znači vozi jednom rukom. Bumbar ništa. Malo dalje, na raskrsnici Birčaninove i KM govedo se uparkirava na trotoar posred prostora između dva pešačka prelaza.

Isto tako, pre mesec dana sam opisao ovu situaciju gde gledam auto nekog đubreta ostavljenog posred tesnog trotoara u Maksima Gorkog. Nailazi saobraćajni bumbar. Ja ga pitam jel može da uradi nešto, kaže ne može, moraju ili Komunalci ili pauk da nosi sve.

A tu je zatim i ova fotografija koja sve lepo sumira...
file.php

Nema čoveče, institucije više ne postoje. Reaguje se samo po nalozima ili kad je nešto baš onako skandalozno i bode oči javnosti i medija. Inače više niko ne mari ni o čemu. Nema svrhe boriti se protiv toga, danas sankcionišeš ili prijaviš jedno g.vno, sutra ćeš naići na 2 nova koje tek poneko usput opsuje ali niko ne sme da im se suprotstavi. Znam iz iskustva. U Braće Jerković zamolim jednog da se skloni sa trotoara dok čeka, on posluša i zahvalim mu se. 5 minuta kasnije, na njegovo mesto dolazi novi mentalni invalid koji staje na trotoar još gore nego ovaj pre. Ja bukvalno potonuo u sekundi od muke i neverice. Isto tako, jedan jednom ostane bez retrovizora (msm nesreća, otkačilo se nekako ako me razumeš...) sutradan na istom mestu novo govedo parkirano na isti način. Ne vredi jbt. To je neprekidna reka invalida koju ne mož' da zaustaviš.

Ovo naravno ne znači da neću i dalje da cenim ljude koji rade, zalažu se i prijavljuju. Ali lično, sve više dižem ruke. Shvatio sam da tek kada ceo grad kolabira i propadne, tek tada će masa debila u ovom narodu reći ''e jbg, možda je vreme da nešto menjamo''. Do tad mrka kapa. Ne može, prosto ne mogu takve stvari da uđu prosečnim Srbendama u glavu. Taj na požar ne bi reagovao sve dok mu mooda ne zacvrče, a kamoli da reaguje i menja nešto glede parkiranja, imanja automobila, ostavljanja istog i uopšte, ponašanja u gradu. Nema, to je sve mahom (čast izuzecima) šuplje u lobanji.

Pa nije to biciklo, cini mi se da nisi vozac cim tako mislis, po gradu je bezbedno jednom rukom voziti (do 50kmh) mada zavisi od auta donekle al uglavnom se moze voziti lagano. I naravno nije kaznjivo..

Motornim vozilom treba da se upravlja sa obe ruke. Bez ikakvih mobilnih, ipoda, kerova u krilu, hrane, kesa oko zgloba, limenki i koječega.
Ništa što može da uspori reakciju na iznenadne situacije. I pritom ne mislim samo na nogu na kočnici nego i na ruku na volanu.

Naravno da treba, pogotovo pocetnici, samo hocu reci da tu nema skoro nikakvog rizika po gradu

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=895955#p895955:2qizhxfq je napisao(la):
SaulGoodman » 03 Нов 2021 09:15 pm[/url]":2qizhxfq]Pa nije to biciklo, cini mi se da nisi vozac cim tako mislis, po gradu je bezbedno jednom rukom voziti (do 50kmh) mada zavisi od auta donekle al uglavnom se moze voziti lagano. I naravno nije kaznjivo..
Законом (ЗОБС) је забрањено да се једе у аутомобилу током вожње, то је такозвано скретање пажње са пута. Казна за такав прекршај је 3.000,- динара и издаје се прекршајни налог. Ако оваква недозвољена радња доведе до саобраћајне незгоде, а у зависности одоколности које су довеле до саобраћајне незгоде и тежине те незгоде, казна може да буде и до 150 хиљада динара, а и затвор до 60 дана + све на то негативни поени.

Примера скретања пажње са пута док се вози има јако пуно,а једно од најчешћих и најгорих је разговор мобилним телефоном, пијење сока из лименке, жене кад се шминкају, пушење,....

Prvi put cujem za ta skretanja paznje da su kaznjiva izuzev mobilnog. Hvala za info

Mi uopste nismo izglasali takav zakon, bozesacuvaj, skupi se par umisljenih likova i celom narodu saopsti sta je zakon, demokratija par ekselans. Skretanje paznje je i prica sa putnicima u kolima, onda najblje da se zabrani pricanje u kolima da ne skrece paznju. Sve te "zakone" treba ponistiti dok se zaista demokratski narodno ne izglasaju. Cc koje licemerje, pored puta na stotine bilborda & Co al oni ne skrecu paznju ako se daju pare.

Jeste skretanje paznje, pogotovo ako jedna ruka nije slobodna i to je kažnjivo svuda u svetu ali samo ovde izgleda ljudi misle da je sasvim bezbedno voziti jednom rukom pogotovo auto manuelnog menjača. Kao što neki misle da treba gledati znakove na semaforu dok semafor radi. Ko je polagao za vožnju (a ne platio dozvolu) prvo što ti kažu je da je obavezno imati obe ruke na volanu, izuzev kada menjaš brzine na manualcu.

Ja i dalje ne shvatam koja je logika da se nepropisno zaustavljeno vozilo sa vozačem ne kažnjava. To je više puta rečeno iz uprave KM (obično u vezi sa Okom sokolovim)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=896002#p896002:6iv8hmvf je napisao(la):
Earthmoving » 04 Нов 2021 01:35 am[/url]":6iv8hmvf]Mi uopste nismo izglasali takav zakon, bozesacuvaj, skupi se par umisljenih likova i celom narodu saopsti sta je zakon, demokratija par ekselans. Skretanje paznje je i prica sa putnicima u kolima, onda najblje da se zabrani pricanje u kolima da ne skrece paznju. Sve te "zakone" treba ponistiti dok se zaista demokratski narodno ne izglasaju. Cc koje licemerje, pored puta na stotine bilborda & Co al oni ne skrecu paznju ako se daju pare.
Баш си тежак човек и све ти смета, .......... да не пишем даље коментар на твоју бесмислену прву реченицу. Прочитај ЗОБС па ћеш наћи.

Није свако скретање пажње кажњиво. Навео сам неке од примера, а кажљиво је само кад возач разговора мобилним и кад једе током вожње, остала "скретања пажње" нису кажњива. Да, заборавио сам, кажњиво је кад, а то си сигурно видео по неки пут, кад неки дебилни инвалид у мозак, стави дете у крило и тако вози. То се исто рачуна у скретање пажње са пута тј. на вожљу.

Не може нико да ти забрани да са сапутницима разговараш у колима, али тај разговор може, и те како, да ти скрене пажњу и концентрацију током вожње. Чак шта више и кад возиш и окренеш се позади према сауптницима или већ на задњим седиштима, и то је скретање пажње или ти одвлачење пажње са пута.
Колико је само пушача имало, својом кривицом, саобраћајних несрећа, а некима је цигарета током вожње дошла и глав, веруј ми.
:bg4:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=896082#p896082:1ubwssno je napisao(la):
astrodule » 04 Nov 2021 11:04 am[/url]":1ubwssno]Ja i dalje ne shvatam koja je logika da se nepropisno zaustavljeno vozilo sa vozačem ne kažnjava. To je više puta rečeno iz uprave KM (obično u vezi sa Okom sokolovim)

Mislim da se kaznjava kada je prekrsaj, odnosno kada traje duze od 3 minuta. Do 3 minuta se po zakonu smatra zaustavljanjem a ne parkiranjem (i ako vozac ne napusta vozilo).

Glavna fora je sto Oko sokolovo ne moze u pokretu da zna koliko minuta si vec tu.

Nemojte da vas čudi to, vozi se u kontra smerovima jednosmernih ulica u Beogradu sve u šesnaest. To u Srbiji više nije kažnjivo. Ne pišu se kazne za to.

Vrh