[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=895809#p895809:38i0psty je napisao(la):
Dzigi Bau » Sre Nov 03, 2021 2:20 pm[/url]":38i0psty]Већина тротоара по београдским улицама по разним насељима изгледа овако
Upravo tako, na ovo mislim kada kažem da kao pešak pola svojih dnevnih kretanja obavljam koračajući kolovozom, zbog ovakvih gmazina koje parkiraju po trotoarima. Moja neka procena je da je 2/3 ulica odnonos trotoara u Beogradu u ovakvom stanju.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=895839#p895839:38i0psty je napisao(la):
predre » Sre Nov 03, 2021 3:46 pm[/url]":38i0psty]Onaj ko je plaćen za to, ne radi svoj posao. Gangrena ovog grada i države su upravo njene službe sa uhlebima.
Možemo mi ovde da kačimo slike i kukumavčimo, ali meni deluje da je džabe.
Možda grešim...
Ne grešiš. Došli smo do stadijuma gde pojedini građani više mare za svoj grad nego sve nadležne službe i organi.
Evo situacije od pre neki dan: koračam niz Kneza Miloša, pošto je bio protest protiv propusnica, bio je saobraćajni bumbar na uglu Masarikove i KM. Njemu pred nosom, na trotoaru kod Vaznesenske crkve stoji Ford Focus sa otvorenim gepekom ali onako posred trotoara. Bumbar ništa. Dalje niz ulicu, na uglu sa Nemanjinom, drugi bumbar koji saobraćaj od Mostara preusmerava ka Slaviji. Pored njega prolazi žena u automobilu koja ždere neku paštetu iz kese dok vozi. Znači vozi jednom rukom. Bumbar ništa. Malo dalje, na raskrsnici Birčaninove i KM govedo se uparkirava na trotoar posred prostora između dva pešačka prelaza.
Isto tako, pre mesec dana sam opisao
ovu situaciju gde gledam auto nekog đubreta ostavljenog posred tesnog trotoara u Maksima Gorkog. Nailazi saobraćajni bumbar. Ja ga pitam jel može da uradi nešto, kaže ne može, moraju ili Komunalci ili pauk da nosi sve.
A tu je zatim i ova fotografija koja sve lepo sumira...
Nema čoveče, institucije više ne postoje. Reaguje se samo po nalozima ili kad je nešto baš onako skandalozno i bode oči javnosti i medija. Inače više niko ne mari ni o čemu. Nema svrhe boriti se protiv toga, danas sankcionišeš ili prijaviš jedno g.vno, sutra ćeš naići na 2 nova koje tek poneko usput opsuje ali niko ne sme da im se suprotstavi. Znam iz iskustva. U Braće Jerković zamolim jednog da se skloni sa trotoara dok čeka, on posluša i zahvalim mu se. 5 minuta kasnije, na njegovo mesto dolazi novi mentalni invalid koji staje na trotoar još gore nego ovaj pre. Ja bukvalno potonuo u sekundi od muke i neverice. Isto tako, jedan jednom ostane bez retrovizora (msm nesreća, otkačilo se nekako ako me razumeš...) sutradan na istom mestu novo govedo parkirano na isti način. Ne vredi jbt. To je neprekidna reka invalida koju ne mož' da zaustaviš.
Ovo naravno ne znači da neću i dalje da cenim ljude koji rade, zalažu se i prijavljuju. Ali lično, sve više dižem ruke. Shvatio sam da tek kada ceo grad kolabira i propadne, tek tada će masa debila u ovom narodu reći ''e jbg, možda je vreme da nešto menjamo''. Do tad mrka kapa. Ne može, prosto ne mogu takve stvari da uđu prosečnim Srbendama u glavu. Taj na požar ne bi reagovao sve dok mu mooda ne zacvrče, a kamoli da reaguje i menja nešto glede parkiranja, imanja automobila, ostavljanja istog i uopšte, ponašanja u gradu. Nema, to je sve mahom (čast izuzecima) šuplje u lobanji.