Поздрав свима!
Драго ми је да сам наишао на овај форум и да има људи у Београду који су веома активни по питању бахатог и безобзирног паркирања. У последње време сам био стекао утисак да су људи потпуно равнодушни према бахато паркираним возилима на пешачким прелазима, тротоарима, зеленим површинама... Дискусије на овом форуму су ме увериле да ипак још није све изгубљено
и да се заједничком акцијом може нешто урадити да сви живимо нормалније и цивилизованије, а што је најважније када је саобраћај у питању и безбедније.
Овде сам прочитао много корисних савета коме се обратити од надлежних служби у вези са бахатим паркирањем. До сада сам углавном постављао слике непрописно паркираних аутомобила на Фејсбук страници Bahatoparkiram.com, али ми се чини да је цела та акција коју је Крио спроводио помало и замрла (исправите ме ако грешим
).
Тренутно покушавам да се изборим са људима који бахато остављају своје аутомобиле на тротоарима и пешачким прелазима код Основне школе "Иван Горан Ковачић" у улици Ћирила и Методија и око вртића Сунчица у улици Војводе Богдана (код Вуковог споменика) - паркирање је свуда забрањено и деца морају да излазе на коловоз како би дошла до школе. Али све је то "Сизифов" посао, јер ни комунална ни саобраћајна полиција не реагују на моје пријаве (мислим на пријаве лично полицајцима који се нађу на улици). Ако власницима тако паркираних аутомобила љубазно скренете пажњу да то није у реду, најблаже што ћете добити јесте псовка, а има и оних који би да вас физички преваспитају
Тако да сада поучен примерима са овог форума следе пријаве са фотографијама директно на мејл адресе надлежних служби
Ево једног примера од јутрос, тачно на месту на којем на коловозу пише ШКОЛА, а пре тога и знак за забрањено паркирање - неколико метара ниже (плава ограда) је улаз у школу:
Иначе, лик је свако јутро тако паркиран, али није једини у том крају. Чак и они који се паркирају на зонираним паркинг местима, прелазе означену линију за паркинг и опруже се по целом тротоару...