Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

astrodule":1ondn8iy je napisao(la):
Pa i nije, već je uglavnom problem što ljudi neće da hodaju više od 200m i što se stiskaju da plate 1-2 sata parkiranja u zoni.

Tek onda dolazi na red loš gradski prevoz i nedostatak garaža.
Vracar i jos neke delove grada odmah izuzmi iz te jednacine

Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=575803#p575803:11uax5kt je napisao(la):
tragac » 20.Oct.2018/10:50 pm[/url]":11uax5kt]Mene čudi zapravo kako zgrade bez parking mesta uopšte nalaze kupce. A kupci su uvek motorizovane osobe.

Mesečne karte za zonsko parkiranje su prejeftine.
Mesecne karte su dostupne samo stanarima koji zive u neposrednoj blizini, i vaze samo za ulice u njihovom bloku, a ne celoj zoni.

S obzirom da su svi ti parkinzi i ulice koje je neko odlucio da iscrta i naplacuje napravljene od poreza i taksi voza svaki dinar je kradja ali ajde.

Sisao sa planine pravo na pesacko. Jeste da nije Beograd, ali je s.... ista svuda.
67998570ca646d244225d95d78f05789.jpg

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Ovi sa bosanskim tablicama su pravo čudo. Rade šta im padne na pamet , voze žutom trakom ......

pa lepo se parkirao, trotoar ima ulegnuce bez ivicnjaka i pesacki prelaz direktno do auta :D

Po gradu su i regularna parking mesta tamo gde ne bi smela da budu. Mnoga treba ukinuti, ali postepeno, kako se prave javne garaže, spratnog ili podzemnog tipa. I gledam po gradu na takvim parking mestima, često stoje skupi automobili. Da imam novca kao što neki imaju, nemam adekvatno parking mesto, a treba mi auto...tako na ulici bi mogao da mi stoji neki auto za koji se mnogo ne sekiram, nego je sušto upotrebna stvar. I košta do 1500 evra. A da mi auto od 20000 stoji na ulici da ga češu pešaci, drugi automobili prilikom parkiranja i tome slicno...Ne bi dozvolio sebi, sve i da imam novca. Te pare bi pametnije investirao.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=573851#p573851:lq6jjgel je napisao(la):
bl3y4 » 11 Oct 2018 04:06 pm[/url]":lq6jjgel]Smeta li jos nekome ovo ili samo meni :?:
DpIYvhZUwAAmKQc.jpg

Možda bi mogli da podelimo na Savskom nasipu, dok ne eskalira svuda po gradu?

Bitno je da grafiterski prasci šaraju sve čega se dokopaju po gradu a ovakve nakaradne tvorevine ignorišu.

Možda su fini pa vele neće da uništavaju privatnu imovinu. :lol: Kao, zgrade urnišemo bez problema, ali bilbord... neee tebra, bilborde nećemo da diramo... :roll:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576964#p576964:n5kszhyr je napisao(la):
Bulevarac » 25.Oct.2018/11:09 pm[/url]":n5kszhyr]
Možda bi mogli da podelimo na Savskom nasipu, dok ne eskalira svuda po gradu?

Vec se rasirilo po celom NBG i svuda gde mogu da uglave vozilo, a ne moraju da plate parking.
Mada se cak i na mestima poput Arene, Milutina Milankovica i drugih plavih zona javljaju oni mini kombiji - pokretni bilbordi za koji ne verujem da svaki dan uplacuju dnevnu kartu ali ih zato niko ne dira.
EDIT:
A najgore od svega je sto se jasno vidi da je prikolica namenjena da tu ostane trajno i niko od nadleznih nema nista protiv toga.

Elem, ovde sam sada dosao iz drugog razloga.
Preuzeto sa FB stranice SavskiNasip.

Za te prikolice rijesenje su kuglice sa bojom. Gdje ima da se uzme to

Ma kuglice su zgodne u dzep iz prolaza bacis i cao ostalo je kabasto

I sta onda murija radi
Biolje skinuti tablicu. Prijaviti kom inspekciji pa da onda odnese ne registrovano prikljucno vozilo ....

BAHATO Vozači zauzeli pešačku zonu kod Kule Nebojša, pa čak idu KOLIMA PO BICIKLISTIČKOJ STAZI (VIDEO)

Nepropisno parkiranje automobila na šetalištu u okviru pešačke zone kod Kule Nebojša, podno Kalemegdana, nešto je sa čime se sugrađani koju tuda šetaju susreću svakodnevno.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/bahat ... po/5bbmqn0

Грачаничка улица. Јутрос.
По мом мишљењу, не треба критиковати бахате и несавесне возаче. Ја мислим да критику засужују неспособни и незаинтересовани одговорни службеници из надлежних државних служби.
Конкретно, саобраћајна полиција (иначе, вероватно најгора од свих државних јавних служби у земљи) треба да:
- Ефикасним и одговорним радом канзистентно и без изузетка кажњаве возаче који крше Закон о безбедности саобраћаја,
ИЛИ
- Уклоне знак који забрањује заустављање и паркирање дуж улице и на тај начин престану да се брукају због очигледне неспособности коју испољавају.

Ако ово неко од њих чита, требало би да га буде срамота што га ми сви заједно плаћамо да ради свој посао, а он/она не враћају ни промил уложеног у њих.
Дакле, сви ви у Саобраћајној полицији, стидите се. Срам вас било.

Зелена површина у Витановачкој улици.

@beaver" Ефикасним и одговорним радом канзистентно и без изузетка кажњаве возаче који крше Закон о безбедности саобраћаја,"

Kako bre da gubi vreme pisuci kazne za parkiranje kada od toga on licno nema nista. Mnogo isplativije je da se `negde postave i "opominju" u zamenu za 20 evra. :)

Vrh