Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Vezo je za drvo pri tom to sto kaze nategnuto je
Zelenilo moze da posjece odnese stablo i sboju ogradicu
Lanaca ostaje slobodan a ne prekinut
Ili pak da ga pauk digne i prilikom dizanja i lanac predje preko drveta ...

Tako je to kad zakone pišu mafijaši - za mafijaše.

Ako je istina to što jovancvet kaže. A ne bih se čudio da jeste.

Smeta li jos nekome ovo ili samo meni :?:
DpIYvhZUwAAmKQc.jpg

Naravno da smeta.

Ipak treba odati priznanje što je pronađena rupa u zakonu.

Naravno, nadležni ni ne pomišljaju da promene zakon.

To je novi hit zauzeca parking mjesta ako ima tablice ne mozes im nista eventalno da se slucajno prospe kanta kreca / boje

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=573854#p573854:31j3wn4f je napisao(la):
astrodule » 11.Oct.2018/5:13 pm[/url]":31j3wn4f]
Ipak treba odati priznanje što je pronađena rupa u zakonu.
Nema rupe u zakonu, ova praksa nije dozvoljena..
Clan 19. Odluke o javnim parkiralistima - Grada Beograda koja jasno kaze da je zabranjeno ostavljanje prikljucnog vozila bez sopstvenog pogona na javnim parking mestima.
My7aSMs.jpg

Mafijašima se omaklo kad su pisali taj zakon. Pod hitno da se izmeni to, da se omogući svakoj bu**** da ostavi šta poželi.

Inače šalu na stranu, mislim da ta prikolica-reklama ipak podleže i onim zakonima o javnom oglašavanju. Inače bismo, primera radi, svi mogli da vozimo kola sa vulgarnim slikama na njima i eto kao, nikom ništa. Ima i tu nekih propisa.

Samo što su naravno nedorečeni. I što ih niko ne primenjuje. Jer niko nije nadležan™

Kao da bi neko postavio pokretnu reklamu da nema zaštitu vlasti. Nikakva rupa u zakonu mu nije potrebna.

Sada se ja pitam, da li bi moj gest bio okarakterisan kao malograđanština ako bih kućicu-kontejner stavila na točkove i šibala po Srbiji gde mi se ćefne? Baš zgodna stvar. Hvala @bl3y4 na ideji. :D

Ovako nekako: https://www.mojenterijer.rs/arhitektura ... /3#sekcija

Nema veze sa krađom. Po toj logici ako nemaš lanac a neko ti ukrade auto to nije krađa.

Nego da li neko zna sta je bilo sa "parkiranjem" vozila direktora jednog od na ovom forumu cesto pominjanog javnog preduzeća na stepenicama hotela Radison? Nadao sam se da cu nacei neke forke ovdje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=573843#p573843:4pelyi9o je napisao(la):
Bender Rodriguez » Čet Okt 11, 2018 4:38 pm[/url]":4pelyi9o]
Ako je istina to što jovancvet kaže. A ne bih se čudio da jeste.
Pa istina je. Ako vežeš bicikl nekim lancem za neku ogradu i slično i neko pokušava da taj lanac prekine to spada u pokušaj krađe.
Bilo je možda pre 10 godina lik u kneza miloša, alu felne provukao lanac i bandera.... tu sam i pročitao da je presecanje lanca pokušaj krađe što spada u krivično delo i takvom vozilu se može pisati samo kazna za nepropisno pakriranje a ne i nošenje.

Може бити да је неко оставио малог (јариса?) ван брзине.

Sad ce da mu stigne kazna za zutu traku

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Јутрос на углу Г. Жданове (бивше Похорске) и Џона Кенедија. Овде су иначе ове године поставили стубиће, што ме пријатно изненадило, због прегледности пешачког и прегледа раскрснице приликом изласка из ГЖ.

Pa i nije, već je uglavnom problem što ljudi neće da hodaju više od 200m i što se stiskaju da plate 1-2 sata parkiranja u zoni.

Tek onda dolazi na red loš gradski prevoz i nedostatak garaža.

Najveći problem je parkiranje stanara. Pravljeno je i još uvek se pravi previše stanova bez parking mesta, iako propisi nalažu da se grade parkinzi ili garažna mesta. Negde je problem - posebno Vračar, Zvezdara što su garaže u novim zgradama jako uske i nabijene i stanari, koji sučesto bolje platežne sposobnosti, pre biraju da ostavljaju kola na ulici i korise mesečne karte za parkiranje u zoni. No slični problemi postoje i izvan zona - Banovo Brdo, Miljakovac, Cerak...Napravljeno je previše stanova, i ima previše kola koja se premalo voze.

To sa kolima koja se ne voze je istina. U siromašnijim delovima već viđam stare (neregistrovane) automobile koji samo zauzimaju regularna parking mesta.

Realno, kako da prilagodiš stari blok zgrada novim propisima jer su zgrade rađene sa bar 4 puta parning mesta nego stanova? Na NBG (i joše negde) je jedino rešenje pravljenje novih parkinga na zelenim površinama. Ideje, tipa podzemnih garaža, zaista ne bih razmatrao van centra grada (zbog skupoće izgradnje)

A porez na luksiz koji sse umesto po radnoj zapremini motora računa po broju automobila naspram broju članova domaćinstva. Neka klizna šema poput ove:

1. auto - bez dodatnih poreza
2. auto 50% na redovan godišnji porez koji svi plaćamo
3. auto: 100%
4. auto 200%.

Uz ovo, trebalo bi popisati parking prostore po objektima, makar tamo gde je zonirano. Za svaki stan, za svaki lokal podatak koliko parking mesta je raspoloživo na placu objekta. Prema tome podesiti i poreze na imovinu. Pa plaćaš manji porez na stan u centru ako nemaš sopstveno parking mesto ili se odrekneš pristupa zajedničkoj garaži zgrade. - dodatno se podstiče upotreba javnog prevoza na ovaj način. Stan sa dva ili više parking mesta - opet porez na luksuz na nekretninu, bez obzira da li stvarno koristimo sva raspoloživa pripadajuća parking mesta. Onima koji imaju svoja parking mesta unutar objekta u zoniranim delovima grada ukinuti pravo na mesečnu kartu za parkiranje na ulici. Treba maksimalno destimulisati posedovanje vozila u kombinaciji sa životom u centru. Oni kojima je autobitniji još uvek imaju gde da izaberu mesto sa dovoljno parkinga ne toliko daleko od centra.

Mi u kući imamlo 1 auto, a nas petoro ga koristi..
U jednom trenutku smo imali troje kola na parkingu, dok du neki prijatelji bili na putu - Milina božija, ne moraš nikoga da čekaš već samo sedneš u auto i voziš :)

Na svu sreću od kako je SNS napravio novi parking, ima ga dovoljno za sve..

PS. Za parking sam slao predloge 2-3godine i nikada nije bilo sredstava da bi na kraju bio urađen 7 dana pred izbore po inicijative lokalnog SNS odbora..

@tragac Teško bi to moglo jer bi se onda automobili registrovali na dede i babe koji ne žive u tom objektu.

Trebalo bi biti strog za sve nove objekte (kako stambene, a naročito poslovne)

Mene čudi zapravo kako zgrade bez parking mesta uopšte nalaze kupce. A kupci su uvek motorizovane osobe.

Mesečne karte za zonsko parkiranje su prejeftine.

Vrh