Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Ovak kola godinama stoje u garazi na banovom brdu koje je privatnki 90 uzeo na volseban nacin

Ништа чудно, гараже испод солитера на Новом Београду су пуне старих возила. Власници или имају своја или изнајмљују паркинг места, тако да овој слици није место у овој теми - свако на своме може да држи какав год ауто жели. Овај Пежо може и да усрећи неког љубитеља олдтајмера.

Оооо да, и то још са петокраком - вероватно је у гаражи више од 15 година. Душу дао за професионалну рестаурацију, која би га вратила у сајамско стање. :vops:

imag0521.jpg

Već čuveni Dodge Ram na Savskom keju. Valjda da može čovek da vidi svoj traktor sa splava. Lepo kaže poslovica, hoće čovek iz sela, ali neće selo iz čoveka, i to je proces koji može da traje čak i generacijama. :notok:

Pusti dostojanstvo,ja bih posle provere okoline doticnom burzuju izbucio bar zadnje gume.

Vučko, taj i nije poznat kao neki opasan tip i buržuj, a i Methane zna na šta mislim sa "dostojanstveno :cool: "

Sad sam se setio. :lool:

... ali da ne idemo u off, dovoljno je reći ljomber. :cool:

Precrtali pešački da "prevare" pauka

Grupa Beograđana izvela je duhovit pokušaj da izbegne kaznu zbog nepropisnog parkiranja. Fotografije su načinjene sinoć oko 23 sata u Ulici Albanske spomenice.

423269-imag0199.jpg

423265-imag0201.jpg

423267-imag0200.jpg

Mladići su precrtali pešački prelaz najverovatnije kako bi pokušali da izbegnu kaznu Parking servisa ili iz revolta prema nekoj ranijoj intervenciji pauka.

Kako je završio ovaj simpatičan način rešavanja sve većeg problema parkiranja u gradu - za sada nije poznato.

Извор:24Сата

Ovo bi trebalo da bude kažnjivo... Ništa tu nije simpatično.

Како би могло да се оквалификује истресање пепељара из аутомбила, најчешће, при чекању на семафорима --- отворе се врата и спусти се рука са пепељаром ка тлу, те истресе. Да ли би то могло да се окарактерише као бахатост или идиотлук најгоре могуће врсте !?

На форуму о аутомобилизму „Гаража“ пронашао сам овај текст о бахатости појединаца, односно њиховом изузетном бахатом понашању паркирајући своје лимене љубимце на паркинг места за инвалиде код Аутлет центра у Инђији. Све се дешавало 19. априла ове године, а ту су и слике. Прочитајте обавезно.

Prosledjeno "Buđenju" uz Goricu i Dragana.

Zdravo Gorice i Dragane,

Ja sam invalidno lice, paraplegičar, krećem se kroz život u invalidskim kolicima i „bijem“ neke bitke koje je teško dobiti...
Četvrtak, 19.april ljeta gospodnjeg 2012. Inđija, parking ispred novootvorenog „Fasion Park Outlet Centra“ oko 12h...

Prilazeći ulazu u „Fasion Park Outlet Centar“ primetim više crnih, luksuznih limuzina, uglavnom Mercedesi i Audiji, parkiranih na parking mestima rezervisanim za invalidna lica.
Parking mesta vidno obeležena horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, da su namenjena i rezervisana za invalida lica, a na njima parkirana vozila iz voznog parka Vlade Srbije, Vlade AP Vojvodine i Skupštine Srbije, sve sa vozačima koji se šetaju oko njih, čekajući visoke državne i pokrainske predstavnike, ministre i poslanike u skupštini Srbije i AP Vojvodine, da se vrate sa zabave i proslave, organizovane u čast otvaranja ovog objekta.

Kako sam već odavno poznat među prijateljima kao „Don Kihot“ u borbi protiv bahatog, bezobzirnog i samoživog parkiranja po parking mestima rezervisanim za invalidna lica, nisam propustio priliku da proverim ima li među tim kolima neko koje možda jeste od invalidnog lica i naravno da ostavim onima koja nisu to nisu malo papirno upozorenje i objašnjenje u obliku letka, čemu služe i za koga su namenjena ta parking mesta.

Kačim letak na prvo vozilo, pa na drugo, tu se već pojavljuje mlad, krupan i narogušen vozač.
Pitam ga je li on vozač tih kola, dobijam potvrdan odgovor, dajem mu letak uz reči da pročita i nauči čemu i kome služe ta parking mesta na kojima je parkirao kola, odlazim dalje da kačim letke na ostala kola, vozač zamnom dobacuje da su i ostala dva automobila njegova, ja kačim letke i dalje bez obzira što mu ne prija ono što činim, završavam sa poslednjim u nizu, vadim telefon i počinjem da fotografišem kola tako da se vide registarske tablice i prostor na kojem su parkirana kola...

Pristigavši do crnog Audija registarske oznake BG 278 ŠE, onaj isti vozač staje ispred kola i skriva nogama registarsku tablicu vozila, pri tome mi u maniru prostaka pokazuje srednji prst.

Od tog prvog „skrivanog“ vozila, nastavio sam da snimam i ostala, a isti vozač se pomerao i opet skrivao tablice na narednom vozili, crnom Mercedesu registarskih oznaka NS 013 CF .

Prošao sam iza tih vozila i neometano sa zadnje strane fotografisao vozila i njihove registarske oznake.

Nisam primetio da me prilkom fotografisanja „časti“ srednjim prstom, to su mi kasnije, kad sam završio sa fotografisanjem i udaljio se od kola rekli prisutni, a da sam video imali bi šta novinari i tv ekipe da snimaju...

Da li je normalno i u redu da predstavnici vlasti u ovoj zemlji i njihovi službenici, obezbeđenje, vožači ... se smatraju nedodirljivim, da misle da su iznad reda, zakona, normi uljudnog i kulturnog ponašanja?

Zašto su ta vozila parkirana na tim mestima, kada je samo jedan red iza bio potpuno prazan parking namenjen neinvalidnoj populaciji vozača.

Da li je u redu da takvim primerom i ponašanjem „vode“ ovu zemlju i njen narod u Evropu koju prizivaju na svakom koraku, a sami se i dalje ponašaju svi zajedno kao „balkanci“ koji misle da su nedodirljivi i iznad ostalih građanja sve dok imaju vlast u rukama ili „rade za vlast“?

Otkud onom šoferu hrabrost (znam da pameti i obraza taj bas i nema dok se tako ponaša) da mi pokaže srednji prst?

Šta ja drugo da mislim o tome njegovom gestu nego da ga protumačim kao poruku tipa : „ko te j*** budalo, evo ti k*****, ne možeš mi ništa, „ja sam vlast“ dok god vozim predsednika vlade, ministra, poslanika, možeš da mi ga popušiš“.

Ja ipak mogu nešto da uradim!

Mogu snimljene fotografije da prosledim u medije, pa da narod vidi kakvi su i kakvi su oni oko njih, šta rade i kako se ophode prema ljudima.

Da se vidi i da se zna, da se ne zaboravi i da se prema tome ljudi takođe ravnaju kad im poverenje daju da nas predvode ...

Hoćete li Vas dvoje da budete moji Sančo Pansa?

Srdačan pozdrav!

Duško Dutina

http://forum.garaza.rs/viewtopic.php?f=35&t=595&hilit=bahato&start=90

Вероватно је овај (у)мислио да га сликају за неки ВИП часопис :p

img upload

E to je to. Prepoznajem i neke svoje poteze u ovoj priči. Moja omiljena zabava je da podižem brisače na policijskim automobilima, bahato parkiranim, dok su organi prisutni u vozilu (naravno ukoliko je očigledno da se radi o takvim hitnim intervencijama kao što je poseta pekari ili kladionici).

Takođe, poseban primer bahatosti su vozila "pauka", koji 24h drže zaglavljene saobraćajne trake u Cara Dušana na Dorćolu, vršeći opsadu svih prisutnih 106 pekara.

GOJE":1dhm1ha7 je napisao(la):
Moja omiljena zabava je da podižem brisače na policijskim automobilima, bahato parkiranim, dok su organi prisutni u vozilu (naravno ukoliko je očigledno da se radi o takvim hitnim intervencijama kao što je poseta pekari ili kladionici).

Ovo mi zvuči prilično smelo, ipak je u pitanju otpor ovlašćenom službenom licu na doručku... Šta ti kažu organi na takav čin i šta im odgovoriš? Da li su pomišljali da upotrebe sredstva prinude?

Pa, samo 2 puta sam to praktikovao - prvi put se završilo na zbunjenim pogledima, bili su suviše omašćeni da bi smeli da izađu iz vozila (trebalo bi im bar 2 minuta da se upristoje pre upuštanja u sredstva prinude :) ).

Drugi put je jedan kljun izleteo napolje zajapuren, ali posle mog ukazivanja da je bahato parkiran (ukoso na trotoaru), i da je podizanje brisača legitimno sredstvo ukazivanja na to, izlgeda da nije imao nameru da se upušta u dalje rasprave, jer je bio svestan da nema šta da odgovori, pa se povukao.

Ne bih inače to radio, ali su stvarno u oba slučaja bili izuzetno bahati, a i ja sam bio sam i nisam imao pametnija posla.

Bežanijska kosa, Ljubinke Bobić uz pijacu (kod Taleta) - juče je pauk nosio sva nepropisno parkirana vozila.

Ko ne zna, tu je uvučena autobuska stanica (82-ka) i vrlo prometna trafika koja radi 24h. Uvek, ali uvek (i ponavljam UVEK) su tu kola parkirana na stanici...

Nadam se da će nastaviti da odnose kola odatle...

Астродуле, последњих месец дана често паук долази у тај део улице Љубинке Бобић и носи аутомобиле, што је наравно за похвалу. Разлог зашто у овом делу улице има толико непрописно паркираних аутомобила је пијаца и две пекаре. Свако јутро је овде хаос, свраћају да купе пецива пре посла. Док је паук ту нико не сме да паркира, па и на минут (постоји знак забрањено заустављање и паркирање), али чим оде, опет је овде ко рој осица !
Иначе око ове пијаце на Коси је прави комунални неред, а то Астродуле и ми остали чланови са Косе који живимо у овом делу, знамо како је то.

Ne živim u tom kraju, ali sam igrom slučaju čest gost tom delu Novog Beograda.

Sve što kažeš za taj deo oko pijace je istina.

Nemam ništa protiv trafika koje rade 24h, ali činjenica je da vrlo često u sred noći budale dolaze tu kolima i puštaju glasnu muziku.

Ja stvarno ne znam koji je problem da oko svake pijace konstantno patroliraju Komunalci i kažnjavaju (a ne opominju). Jedino su jaki kad treba da oteraju bake i deke koji prodaju sitnice.

Naravno, najbolje (najgore) je to što je ta pijaca udaljena 200m od Policije.

Evo još dva primera bahatosti koja nas sve (a naročito mene) nervira.

To su oni tipovi što ne mogu da se parkiraju na parkingu koji je 50m udaljen od mesta gde su krenuli.

bahato-1.jpg

Obratite pažnju i na lika koji je parkirao u pozadini na travi!!!

bahato-2.jpg

Najbolji primer za to su nafurani kafići tj. okolina istih. Imaš kod mene na Retenziji primer, u Džona Kenedija. Oko Maršala, Kontakta i tih sranja, smao se nakrcavaju jedan drugome na glavu, a bukvalno 50 metara dalje, posle raskrsnice ima uvek bar 5-6 slobodnih mesta. Mentolčine

astrodule":1whg9q8j je napisao(la):
A sve se to da rešiti sa jednom patrolom i neselektivnim kažnjavanjem...

Nažalost, trenutno je u praksi selektivno nekažnjavanje...

Vrh