Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Svakodnevno neleglno parkiranje po okućnicama zgrada i blokiranje trotoara.
Ljudi se kreću kolovozom a nadležne institucije se prave blesave.

KNcbqiK.jpg

XnB6xKX.jpg

Tu su pocupani stubici i razrovana kaldrma duze od 8 mjeseci nepada im napamet da to poprave

Можда, али се паркирао на самом улазу у гаражу (наранџаста боја на калдрми)... :shock:

Tablice su slovenačke.
Tu su se ranije izadale vize za Sloveniju, mislim da je tu i dalje nešto njihovo (mada im je konzularno odeljenje u Dositejevoj, kod ambasade).

Možda se čovek poveo onom "Si fueris Romae, Romano vivito more; si fueris alibi, vivito sicut ibi" pa poštuje domaće običaje.... (sarkazam)

Nijesu Slovenci nista "bolji" od nas, cim ih malo pustite sa lanca ;)

Niti smo mi nešto gori od ostalih, nego su nas uzjahali neobrazovani primitivci koji beže od bilo kakvog reda i pravila.

Baš juče videh neka kola sa švajcarskim tablicama bahato parkirano, ali ono baš bahato. Hoće seljak iz sela, ali neće selo iz seljaka. Uvek se na kratko zapitam da li se to radi i u Švajcarskoj, ali se brzo setim da se tamo red poštuje i kolike su im kazne.

Pre neki dan neki imbecil na fejsbuku postavlja nešto otprilike kao EVO NARODE ZAŠTO SE U SRBIIJI IDE 3 DANA U ZATVOR. I vidim kaznu od 3000 jer se nelegalno parkirao čovek u nekoj uskoj ulici na vračaru. I nije hteo da plati pa prepraviše u 3 dana zatvora. Caka je što tu jadnu ulicu na trotoaru toliko nakrkaše kolima sa obe strane da jedva kola prođu ulicom. Čak se i na street viewu vidi da zato žena ide sa kolicima sa bebom ulicom, ali ne Mile sa Vračara smatra da su mu građanska prava ugrožena i zapravo kuka što su samo njega kaznili. Muka mi je i dalje od toga, a pogotovu svih ljudi koji ga podržavaju jer misle da se tako bore protiv sistema. Tja...

Vucko, ta priča ima i drugu stranu, a to je korupcija u urbanizmu, građevinskoj inspekciji koja je omogućila da se u malim ulicama, često jednosmernim izgrade megalomanski objeki. Zidaju sedmospratnice u jednosmernim ulicama, koje se onda pretvaraju u kanjone, a parking mesta u zgradama nema dovoljno za sve. Kompletan kraj je devastiran i uskoro neće moći da se hoda trotoarom, o tome smo toliko pisali na ovom forumu.
Živim u centru takvog sra*a i dobro znam kako je bilo pre nego što su počeli da zidaju.
Voleo sam ovde da živim, više nego u Knezu jer je bilo mirnije i opuštenije ali danas to više nije tako.
Verujem da ću se opet preseliti u centar jer je sada tamo manja panika nego ovde ili još bolje u neku drugu državu u kojoj se vodi računa o kvalitetu života.

Samo sto je to 'ista strana'...
Naime, nikako ne shvatam mentalitet ljudi koji kupiju te stanove u zgradama do kojih se dolazi kroz zakrcene ulice i bez pesackih prelaza i parking prostora...

Лаки, постоји само један разлог зашто људи купују станове у зградама баш на таквим местима:

-Да кажу да имају стан у "центру" Београда ! Трпеће све само да ту станују.
-Наравно ту не убрајам људе који станују у околним кућама већ неколико генерација. Или људе који су имали ту куће, које су откупљене од стране неког инвеститора па они саградили зграде где су ти људи добили одговарајуће надокнаде, стан (или станове, локал) + новац.

Мислим да не постоји неки други разлог.

Jedini drugi razlog, za koji ja znam iz par konkretnih primera je - blizina radnog mesta uz, naravno, finansijske mogućnosti.
A i oni to doživljavaju kao investiciju ili zamenu za dranje novca na računu u banci (mogu da ga prodaju bilo kad ovima iz Gagine prve grupe i da pređu u neki praktičniji i prijatniji deo grada).

Pre jedno 2 sata u Resavskoj u delu posle K. Milana neki mamlaz je parkirao audi tako da mu pola gepeka viri na ulicu. Jedan spanac stao, posle 10 minuta po milimetar je prosao, ali nakon njega drugi nije hteo da se zeza da se zaljulja i izguli tramvaj. 6 ili 7 spanaca se naredjalo, haos opsti a ovog debila nema nigde. Ne znam kako se zavrsilo, ali 20ak min je trajalo sigurno, nakon toga mi je naisao tramvaj u suprotnom smeru. Sreca da ovaj drugi spanac je drzao rastojanje i nije usao u raskrsnicu tek bi onda bila ludnica..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nem pojma, ja nisam imao baterija na telefonu inace bih i zvao i fotkao. Pored stoje ovi iz parking servisa i bleje...

Jao, jaoooo...
Pazi, genije smislio kako da ne cisti auto od snega i leda!!!
E dakle, zaista nas svakakvih ima...

Па, и био је. То је пролаз на тротоару где се налази на паркинг дуж зграде. Прошли су са грталицом и нанели на ауто. Ипак није га било толико да не може да изађе с обзиром да сам видео само један траг точка који је прошао.

Danas, Vidikovac, odmah do policijske stanice.

Otišla da produži registraciju, po rečima policajca nakon što je ušla u auto.

Dok nije video ko je bio je sav "naoštren".

Prošla bez kazne.

dc6efe05bfe11c4078efdbec486027c5.jpg

TT

Vrh