Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Ne znam da li je neko komentarisao već, ali otkad su se u Mirijevu u Rableovoj izgradile nove zgrade, i otvorio kafić Amsterdam, što je duže od godinu dana, pešački prolaz je gotovo onemogućen a otežan je i drumski saobraćaj... Pre neki dan dve 27ice nisu mogle da se mimoiđu zbog parkiranih automobila, a ne pamtim otkad je nemoguće da se u potpunosti hoda trotoarom sa strane toplane.

eeeh, ima iza zgrade za stanare (čega? da li se plaća mesto?), i ima ovaj novi od DIS-a mada ne vidim da je rešio problem pogotovu što se ovo desilo pre neki dan.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=362495#p362495:3hi0fdu4 je napisao(la):
direktor » 13 Dec 2015 11:45 pm[/url]":3hi0fdu4]Beograđani iz "Yu biznis" centra tvrde: Kazne pišu, a parking naš
M.Nikolić | 13. 12. 2015. - 15:03h | Foto: V.Lalić | Komentara: 20

Komunalna policija nam nezakonito postavlja obaveštenja o prekršaju za parkiranje, jer je parking na kome nas kažnjavaju naš, pričaju stanari koji žive u "Yu biznis" centru.

704449_yu-biznis-centar-komunalni-problemi271115ras-foto-vesna-lalic04_f.jpg

Jedan od stanara u ovom centru, Duško Abramović, diplomirani pravnik u penziji kaže da je pokušao da na sastanku u Komunalnoj policiji objasni da je ulica u kojoj parkiraju automobile, a u kojoj ih Komunalci kažnjavaju, zajednička svojina i da pripada vlasnicima stanova, lokala i garaža.

- Sin Aleksandar i ja smo došli na zakazan razgovor sa pomoćnikom načelnika Darkom Vujsićem. Posle prve rečenice sam drsko prekinut, sa obrazloženjem da nemaju vremena i da rade po Odluci grada i da ako nam se nešto ne dopada, možemo d aih tužimo. Potom je pozvao obezbeđenje, koje nas je izbacilo napolje - kaže Abramović.

Stanovnici "Yu biznis" centra godinama parkiraju svojavozila u ulici koja preseca naselje, a koja se inače ne vodi kao zasebna ulica, već nosi ime glavne Bulevar Mihaila Pupina.

- Komunalni policajci su ostavljali obaveštenja da je načonjen prekršaj, a ćak je i Saobraćajna policija prestala da nas kontroliše kad smo im pokazali odluke sudova - objašnjava Abramović.

Veštačenjem po nalogu IV Opštinskog suda utvrđeno je da površina u "Yu biznis" centru nema status javne, što je potvrdila i presuda Vrhovnog suda, Upravnog, Ustavnog suda, kao i Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove.

KOMUNALNA: Bilo je prekršaja

U Komunalnoj policiji kažu da su zatekli neproprisno ostavljena vozila na javnim površinama, kao i da je Dušan Abramović na sastanku izneo niz uvreda na račun Komunalne policije ne želeći da sasluša sagovornike. Sastanak je, kažu, prekinut, a stanovnicima je rečeno da se obrate prekršajnom sudu.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/613762 ... arking-nas

A za to vreme komunalna policija nije nadležna za luksuzna kola parkira u Bezistan jer su na privatnom placu. :bash:
A ustvari neće da se zamerjaju mafijašima u BMW-ima ali im je lakše da maltretiraj penzionere po NBG-u, svaka čast. Zakon je isti ka svima.

388485894e1659d65992c4e954f5f6a6.jpg

Taxi.driver.KG sa ssc

:bash: :bash:

bEZISTAN JE JAVNI prostor :bash: :bash:

Kako se ulazi tu, kad budem opet isao u Kasinu?

Salim se, valjda :D

direktor":2uvqyx0m je napisao(la):

Taxi.driver.KG sa ssc

:bash: :bash:

bEZISTAN JE JAVNI prostor :bash: :bash:
STA JE OVO LJUDI MOJI !?
Ovo je zalosno da zalosnije ne moze biti...
Ovo vise nije onaj Beograd u kome sam odrastao.
Nije isti grad niti su ljudi u njemu isti.
Podivljali smo kao nacija, institucije ne postoje, pa je svaka institucionalna borba cista utopija...
Jedini zakon koji vlada na ulicama naseg glavnog grada je 'zakon jaceg'...

Zakon prebacivanja nadležnosti. Iz istog razloga niko neće da kazni "invalide" na mestima za invalide u tržnim centrima.

Poslato sa telefona

Jbt, ja ne mogu da verujem svojim ocima! Sve i svasta sam videla u ovom gradu, cuda i razne gadosti za mojih 32 god bitisanja, ali ovo je ili montaza ili fatamorgana ili smo zaista otisli u pm.

Saobraćajna Kamera":2emfdz41 je napisao(la):
Čiji je Bezistan?

TT
Kako čiji je?
"Cije stado pase, njegova je i livada"
Dakle, bezistan je 'od onih' koji ga koriste kao privatno parkiraliste...

11030":2emfdz41 je napisao(la):
Jbt, ja ne mogu da verujem svojim ocima! Sve i svasta sam videla u ovom gradu, cuda i razne gadosti za mojih 32 god bitisanja, ali ovo je ili montaza ili fatamorgana ili smo zaista otisli u pm.

Otisli, otisli...

Beokom servis lupa glupost zasto ne onemoguce prilaz sa trga nikole pasica i terazija stubici kamera pa da vidimo kako to ide .Plus ranije du ih kupili znaci lazu i mazu

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363807#p363807:1n4izk1w je napisao(la):
laki72 » Wed Dec 23, 2015 1:17 am[/url]":1n4izk1w]
Saobraćajna Kamera":1n4izk1w je napisao(la):
Čiji je Bezistan?

TT
Kako čiji je?
"Cije stado pase, njegova je i livada"
Dakle, bezistan je 'od onih' koji ga koriste kao privatno parkiraliste...

11030":1n4izk1w je napisao(la):

Otisli, otisli...

Pitam da li neko može da proveri u čijem vlasništvu je taj prostor na kome se parkiraju vozila u Bezistanu.

Ne mogu baš da se snađem u ovoj pretrazi

http://katastar.rgz.gov.rs/KnWebPublic/ ... esult.aspx

http://www.geosrbija.rs/rga/default...51 51 130&baselayer=100003&visibleOLOverlays=

(Terazije 27, GO Strari grad) a hteo bih da pošaljem podnesak inspekciji.

ma ja bih to ovako... [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=V2B1uIkQUZ4[/youtube]

Ovo nije prvi put da besni i bahati parkiraju kola u Bezistanu, i svaki put je regaovala policija.

Šta se dešava, da li i dalje parkiraju?

To je parcela 4176 ko stari grad cini mi se da omam negdje odgovor inspekcije da je to vlasnistvo republike korisnik grad a upravlja i odrzava zelenilo beograd a fontanu bvk .Pitanje kako je st*** tu dosla kolima preko trga n pasica javne povrsine pjesacke ili preko trotara na terazijama st***.Vec su ih idnosili sad se prave sa nisu nadlezni komunalni policajci .A sta rade saobracajci pitanje je

Treba im sada naleći na kičmu.

Ne prolazim tuda skoro nikako pa mogu samo da pozovem da se fotka i odmah pošalje na @prijavi_problem

TT

ja prosla danas, nije bilo ni jednog vozila.

Ovo je uglavnom petak i subota vece pa tada provjerite.

Овако сваки дан. Сада су почели и на пешачки и станицу да се паркирају. А обострано празних места. Чак затворе празно место.

20151227_132422_zpsgekzhcdu.jpg

20151224_101451.jpg

sajam namjerno cupanje stubica od strane taksista :bash:
20151224_100635.jpg

Видиш како је чупање старо. То су одрадили код првобитног постављања и од тада их нико није пипнуо. А то је било када је рађен подземни пролаз.

Nije staro ovo im je drugi put za godinu dana da cupaju trazio sam da stve i sa suprotne strane ali nece ili da ih povezu u ogradu nego satro kao kaznjavaju parkiranje cim sam stao da fotkam taksista je upalio kola da ih makne

Vrh