>..baš kontraška...
Ne razumem kako su to "baš kontraška" ?
Da si me pitao zbog čega mislim da je Bob Huverova knjiga bolja od Čak Jegerove, ili zbog čega mislim da je talenat za avijaciju skoro nebitan pa da diskutujemo, što je valjda poenta svakog foruma.
Uglavnom, odgovor na tvoje pitanje je: u svom sam fazonu.
Na ovom forumu se članovi koji se aktivno uključe, tj. počnu da pišu, po dobrom običaju objave nekim pozdravom, što je izraz pristojnosti i poštovanja spram onih kojima se prvi put obraćaju. Stvar opšte kulture, nevezano za medijum (ulica, kafana, forum). Ti si taj korak preskočio.
Iznebuha si upao u razgovor dvojice, koji je jedna obična razmena utisaka, ne i diskusija. Tvoja upadica odmah maši poentu, jer si to prevideo. Diskusija, da bi se začela, potrebno je da postoji tačka razmimoilaženja, plus obostrana želja da se diskusijom unapredi, šta god…
Onda na pogrešno postavljenu premisu (zbog nerazumevanja) ubacuješ mišljenje koja je deplasirano; jer razgovor u koji si upao nije bio o tome „koja je autobiografija probnih pilota bolja od čije, ili najbolja uopšte…“ Bilo bi zgodno da si bar najavio da želiš da otvoriš diskusiju na tu temu, da nas pripremiš. Želiš razgovor, ali ne ispitaš da li i druga strana to želi, to je blanko nepoštovanje mogućeg sagovornika. Neumesno je, ne poziva na druženje.
U sledećem postu mašeš truizmom tipa „niko se nije naučen rodio“ i „5 posto talenat ostalo je rad“, kao da mi odrasli to ne znamo! I to uzevši za primer kolokvijalnu i emotivnu rečenicu, koja je naravno kontra-intuitivna, jerbo se tu radi o stilskoj figuri, a ne o neznanju, sujeverju ili nadobudnosti jednog profesionalca. Tako se u našem plemenu tradicionalno opisuje strast prema nečemu. Ili nisi odgledao video, ili ti nedostaje rafinmana za te stvari, to mi je jasno.
Doduše, kao klasičan „padobranac“ makar si potrefio temu na koju ćeš da sletiš.