Inače obožavam da istražujem
Da, baš sam to napisao neki dan. Gledam sad put za Omoriku na Tari, i da Google mape kažu da je i brže preko Pakovraća 7 minuta. Jeste 50 km duže ali sa decom zlata vredi autoput bez nepredviđenih okolnosti i krivina.Naravno da je opuštenije i lakše, nema mnogo krivina, nema uspona, nema rup, prilično nov a i širok put. Pritom ne muči se auto i ne vozi se po zakrpama.
Što se tiče ovog drugog puta, to vreme jeste realno jer sam više puta stizao za to vreme ali kada čovek zna da vozi po krivinama. Može čak i brže ali sumanutom vožnjom. Iskreno ne bih više išao tuda iz Beograda jer nema potrebe a i zato što se ne isplati. A put od Valjeva do početka uspona je tuga a posle je skroz korektan put, naročito od kada su presvukli lokalni put Glumac - Vranjani u dužini od 4km.
A put od Kosjerića preko Karana je bio težak očaj pre 4 godine što se tiče kvaliteta, nisam više tuda išao zbog tih rupa, ne znam da li su popravljali a nešto i ne verujem da su ga popravljali, plus što ima čak 22 sepertine za 9 km od Kosjerića do Trnave. A kilometraža je slična kao i preko Vranjana gde nema krivina kad se uporedi sa tim putem.
Inače obožavam da istražujem tako da dok je bila rekonstrukcija puta od Cacka do Mačkata imao sam priliku da istražim razne kombinacije do Zlatibora.
Čak ko ide za Kremnu sa decom, mislim da je bolje da se ide autoputem i preko Požege nego na Debelo Brdo iako je kraće. Ima puno krivina i puno zakrpa od Valjeva do Bajine Bašte i posle opet ima puno krivina, dok preko Pakrovaca nema uopšte mnogo krivina.
Sent from my MRX-AL09 using Tapatalk
Мени изгледа да ово доста касни, анализирајући њихов разговор као и на основу визуелних утисака! Ако неко има другачије виђење био бих му захвалан на објашњењу!Snimak iz tunela Laz
DIV ISPOD PLANINE JELICE: Tunel "Laz" biće najduži tunel u Srbiji, naši reporteri ušli su unutra
DIV ISPOD PLANINE JELICE: Tunel "Laz" biće najduži tunel u Srbiji, naši reporteri ušli su unutravideo.novosti.rs
Očekivao sam da će plan biti da se Ivanjica obiđe sa južne, kraće strane, ne znam što su sa severne
isliš sa jugo zapadne .
Misliš sa jugo zapadne . Teško buraz imaju dva opasna brda . Morala bi dva tunela .Očekivao sam da će plan biti da se Ivanjica obiđe sa južne, kraće strane, ne znam što su sa severne
Misliš da sa ove severne i istočne obilaznice neće trebati tuneli? Ozbiljniji vijadukt deluje da hoće. A nije da nije brdovito i sa te strane. Skratilo bi i time uštedelo par km. Od ovih autoputeva kod nas, podseća na obilaznicu oko Dimitrovgrada. I tamo sam mislio da su trebali sa zapadne strane.
Druze i ovamo mozes da stisnes vise, pogotovu ako znas put. Ja uvek stizem pre predvidjenog vremena po google, a i niko mi ne meri prosecnu brzinu preko debelog brdaDa, baš sam to napisao neki dan. Gledam sad put za Omoriku na Tari, i da Google mape kažu da je i brže preko Pakovraća 7 minuta. Jeste 50 km duže ali sa decom zlata vredi autoput bez nepredviđenih okolnosti i krivina.
Uostalom autuputem možeš i da stisneš koji km više pa ćemo bit i više od tih 7 minuta.
Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
Pricas narodu ubijenom u pojam. U Srbiji se sve brani recenicama da je bolje ista nego nista, ipak ima neke koristi, a to sto se ne prati dinamika, troskovi, kvalitet,... to malo kog potresa. Navici ces se na botove, koji hvale i ono sto je bruka, koji brane neodbranjivo, ali opet - ima divnih clanova, cijim entuzijazmom i radom dobijamo informacije kojih nigde nema. U svakom slucaju - srecno.Kod tebe je realni rok u prošlosti? Toliko o realnosti.
Čitam komentare, malo ste se zaneli, to samo pokazuje koliko smo nisko smo pali, dobijemo 11km nakon dugog perioda bez metra autoputa i odmah leptirići u spomaku i sve im je oprošteno.
Da li ste vi svesni koliko smo mi dužni? Kolike su plate u Srbiji? Koliko su pokrali na svakom izgrađenom metru? Koliko su se oni izblamirali sa svim tim rokovima, aferama, izjavama?
U svom poslu sam radio na inž.projektima po celom svetu, na svim kontinentima. Ovo mogu uporediti sa Bangladešom i Iranom. U Indiji je bilo bolje, organizovanije i ozbiljnije...
Jeste off ali moram.Ko ima sportski auto, vozi sumanuto po krivinama, može i za 1.5 h da stigne od Valjeva do Kremne.
Sent from my MRX-AL09 using Tapatalk
Imam i ja dvije ruke i dvije noge ali nisam igrao fudbal kao Savicevic.
Treba sebe posmatrati realno i onda se po pravilu izbjegnu pogresne aspiracije i zelje.
Evo nasveziji primer - ko tvrdi da je dogodine AP do Pž? Ti, ja, branik ili vlast?Niko nije rekao da se treba zadovoljiti ali ako mi je dijete imalo prosle godine lupam prosjecnu ocjenu 3.00 a ove ima 3.5 i zavrsi razred vrlodobar a ne dobar onda je to napredak.
Mi smo na zacelju lige,na samom evropskom dnu pa i mali pokreti ka vrhu su korak u dobrom pravcu.
Ovako stalno isticati maksimalisticke zahtjeve i zelje po mom misljenju zna da bude kontraproduktivno.
Imam i ja dvije ruke i dvije noge ali nisam igrao fudbal kao Savicevic.
Treba sebe posmatrati realno i onda se po pravilu izbjegnu pogresne aspiracije i zelje.