Johnest_Hon
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 16.10.2010.
- Pohvaljen
- 2.463
Vide ljudi da prolazi, ja bih rekao da se otvara 1200km do kraja ove godine, što da ne, veća zabava...
Ili mu se istrosila baterija ili se smrzaoDron je snimao svake sedmice radove, sad nešto dugo ne snima.
Ovaj forum se pretvorio u političku tribinu.
I šta sad. Svaki drugi post je politički, svi bi da kažu nešto o vlasti.Jednom se otvoriti mora.
Ko je uneo politiku u građevinarstvo?
Ko je sve podredio slici u kojoj je sve i brže i jače i bolje nego ikad?
Nemoguće je zato razdvojiti politiku i ekonomiju čiji je građevinarstvo jedan od oslonaca.
Političko pitanje je i dalji eventualni nastavak gradnje kad jednom put stigne do Požege. Ako o trasi odlučuje politika, ako politika određuje izvođače, cenu, ako se od otvaranja deonice od desetak km pravi veliki politički skup, jasno je da je opet, po ko zna koji put, politika previše zajahala ekonomiju. Politika treba da bude instrument ekonomije, a nipošto obrnuto. A to je upravo slučaj kod nas.
Slažem se jedino da više ne bi trebalo da komentarišemo idiotluke poput završetka Pakovraće - Požega u ovoj godini. Čak ni sledećoj.
Laž je postala modus operandi ovakve vlasti. I dok se mi bavimo tim nebulozama, ispod žita i radara javnosti prolaze mnogo krupnije stvari koje idu na ruku samo određenom krugu ljudi iz malog polizičkog kruga, a nikako ekonomiji i celokupnom društvu.
За несметан ток транзитног саобраћаја најважнија је обилазница око Чачка, возити у колони је боље него стајати. Пожега-Ужице је део другог пројекта, али баш баш важна. Треба је градити и ако се одустане од крака ка Котроману.Od Čačka do Užica se vozi u koloni, sa jako malo mesta za preticanje
Stvara se afmosfera da svako kome nisu normalne afere i kašnjenja Srbiji ispada neki autošovinista, da se ne raduje autoputu ili bilo kom drugom projektu. Meni su čak rekli da "da ako mi se ne sviđa, idem i dalje Ibarskom", jes sam imao primedbe na neke detalje, koje smo i na forumu obrađivali.I svaki drugi post je "meni ce biti drago kad god da puste", pa sta? Je l' stvarno mislite da ima neko kome nece biti drago? To sto neko kritikuje kasnjenje, ne znaci da mu je drago sto kasni ili da prizeljkuje da se nikad ne otvori.
Znam da je deo drugog projekta od Požege ka Kotromanu. Bolja je kolona od stajanja, ali svakako nije ni ona dobra. Promet je veliki i opravdava bar brzi put.За несметан ток транзитног саобраћаја најважнија је обилазница око Чачка, возити у колони је боље него стајати. Пожега-Ужице је део другог пројекта, али баш баш важна. Треба је градити и ако се одустане од крака ка Котроману.
Pa ne moraju da naplate svaki metar koji puste na koriscenje. Nek bude besplatno dok se ne zavrsi cela deonica do Pozege. Ili je nesto drugo u pitanju, da ne budem sumnjicav u izmisljene tendere za dodatno otimanje.Neće se ovo pustiti ni 10.februara
I ovo se čeka - Do 20. januara otvoren tender za opremanje naplatne rampe Pakovraće
I ovo se čeka - Do 20. januara otvoren tender za opremanje naplatne rampe Pakovraćewww.ekapija.com