[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=777164#p777164:dtdwc99p je napisao(la):dzokar » 23 Сеп 2020, 11:01[/url]":dtdwc99p]Da te obradujem, mislim da je Alvirović rekao da se za brzinu uzima maksimalna moguća, dakle 130 na sat, za celu deonicu, nevezano za tunele i deonice gde je brzina 80, 100 ili 120 na sat. Inače, mislim da generalno za to merenje brzine uopšte ne treba toliko da se brinemo, bar svi koji voze 130 na sat, pa i 135 i slično. Uostalom, Alvirović je vozio sa tempomatom na 140, pa je izbegao kaznu (ograničenje na 130) za 5 sekundi. Više je razloga, jedan od njih je svakako što 130 na automobilu je realno bliže 125km/h, a drugo, na rampama je svakako neophodno da se ubrza/uspori automobil. Dakle ko vozi ispod 140km/h bar 90% vremena, nema šta da brine.
Ima li rešenja za naplatnu rampu Preljina? Pominjali ste Obrenovac, što je super vest, drago mi je što slušaju savete, odakle god da su stigli! Nadam se da će bar 2-3 kilometra ranije postaviti znakove kako bi se na vreme razvrstao saobraćaj na ENP i ručnu naplatu.
ако је тако, онда супер, с обзиром да ја закуцам темпомат на 130 и не дирам ништа