mladi gradonacelnik
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 08.10.2019.
- Pohvaljen
- 72
Da li je realno da bude autoput gotov do kraja 2021?
Ima li neko i formacije sa terena?
Ima li neko i formacije sa terena?
He, meni je više delovalo kao znaci navoda. Tipa to ovaj baroniše.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=761630#p761630:hudnq25s je napisao(la):Igor » Čet Jul 30, 2020 10:32 pm[/url]":hudnq25s]Jel to neka razmera
Још само неку термалну воду очекујемо, хихихи.Earthmoving":sfdxo9xe je napisao(la):U Prilipcu ugalj, u Jelen Dolu kamen... ostadoste uskoro bez brda
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=761638#p761638:4f5l6mm8 je napisao(la):biciklista » Čet Jul 30, 2020 11:02 pm[/url]":4f5l6mm8]Da li smo uopste svesni sta se dogadja ?????
Ljudi projekcija deficita budzeta je bila minus 20 milijardi din za ovu godinu pre korone. Sada je vec minus 650-700milijardi din ili ti 5,5-6 milijardi eura.
Da li ste svesni šta ovo znaci ???
Браво.Earthmoving":35el03ef je napisao(la):Za ovo treba 10-15 mlrd evra, sto ne vidim da je dobro finansirati sadašnjim modelom zaduživanja, tj prebacivanje deci da plate. Mislim da je najbolji model sa 2-3% godišnje inflacije štampanjem novca namenski za autoputeve i još ponešto ako se odluči da je top prioritet. Jer cena gradnje se plaća iste godine inflacijom, a ne za 20 godina plus kamata što je skuplje za nas ali isplativije za strane kreditore. Ali kako sam razumeo vlast je predala monetarnu nezavisnost nadnacionalnim institucijama, pa je zabranjeno finansiranje stampanjem para. Zaduženje dalje nosi stranu kontrolu nad zemljom koja joj duguje. Iz tog razloga ima naizgled paradoks da je Amerika najzaduženija, a njen dolar svetska valuta, dakle logično bi bilo da ona bude davalac kredita a ne dužnik. Međutim ona je dužnik jer ima tu monetarnu politiku zaduživanja umesto mogućnost da država sebi štampa novac, pa dug stalno raste. I tako većina zemalja danas na svetu, plaćaju stranim entitetima dug umesto sami štampaju sebi pare. Naravno preterano štampanje vodi lošoj hiperinflaciji, ali štampanje koje prati rast privrede je prirodna promena kao što je prirodno i jesti. Ako puno jedete ste debeli, ako malo neuhranjeni, postoji mera u zavisnosti od vaših psihofizičkih aktivnosti i trošenja.