Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=744397#p744397:x1fp9u28 je napisao(la):
Niko Kažanegra » Wed Jun 03, 2020 11:00 am[/url]":x1fp9u28]Ja sam od onih letnjih putnika.
Volem da motam u krivinama :)
A i lepi predeli, taman uz sporu vožnju može lepo da se uživa u njima.

..., али шта ти је лепо по оним кривинама брате мили ? Ок да си рекао лепо је поред Дрине ,али кривине ,неееееееееее

1. Prijatelju - smiri se.

2. O ukusima ne vredi raspravljati.

:sesir:
 
Vesti o višegodišnjoj sagi oko rekonstrukcije puta Užice - Sušica:

"Nakon završetka vanrednog stanja radnici su zauzeli svoja mesta na gradilištima. Tako je i sa gradilištem na putu od Užica ka Sušici gde je u toku potpuna rekonstrukcija kolovoza u dužini od 15 kilometara, izgradnja novih trotoara, rigola, stabilizacija kosina, sanacija tunela…

Direktor Javnog preduzeća Užice razvoj Nikola Maksimović zajedno sa tehničkim direktorom preduzeća Putevi Užice, koje je izvođač radova, obišao je danas gradilište na ovoj deonici.

Maksimović je naveo da je do sada urađeno 22 km novih ivičnjaka za trotoare, izvršena sanacija dva tunela i kompletno svih kosina na ovoj deonici.

„Osim rekonstrukcije magistralnog puta u prethodne tri godine Užice je od Puteva Srbije dobilo oko 3 miliona evra za projekte rehabilitacije putnih pravaca u gradskom području. Do sada su urađene ulice Miloša Obrenovića, Banjička, Kralja Petra I, Beogradska, Radnička, Pekarska, takođe u dogovoru sa Putevima Srbije urađena je rekonstrukcija Ložioničkog mosta i dva kružna toka, a očekujemo da će ova saradnja biti nastavljena i ubuduće“, naveo je Maksimović.

Tehnički direktor užičkih Puteva Slobodan Božović rekao je da je deonica Užice -Bela Zemlja jedna od najopterećenijih deonica na celom magistralnom putu od Beograda preko Čačka ka Crnogorskoj granici.

„Putevi Užice su ugovorili 15,24 km, od toga je 8 km potpuno završeno i predato na upotrebu. Sada smo trenutno u fazi izvođenja završnog sloja na 2,2 km čime bi završili dve trećine celokupne deonice i to se očekuje krajem sledeće sedmice. Trenutno je na ovom gradilištu zaposleno oko 100 radnika, mašinista, vozača, podizvođača. Trudimo se da preopterećeni put što pre završimo da bi bilo lakše i bezbednije putovanje svim građanima i prolaznicima. Imamo dinamiku izvođenja radova koju moramo da poštujemo i koja diktira saobraćajne gužve, pa i ovom prilikom molim građane da imaju strpljenja, da razumeju naš posao, nije lako raditi kad su gužve“ istakao je direktor Puteva Srbije Slobo Božović."


Izor: UŽICE OGLASNA TABLA

https://www.uziceoglasnatabla.com/ubrza ... m2mHmxb9eI
 
Crna Gora će dati pod koncesiju celokupan auto-put braći Kinezima. Srbija ima potencijal da sve završi (naravno, uz pomoć braće Kineza). Realno i blago optimistično 2025-2026 može biti gotov auto-put Beograd-Nemanjingrad. Još kad se Crna Gora oslobodi okupatora ove godine, eto velikog vetra u leđa... Sve treba uzeti u obzir kad se procenjuju realni rokovi.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=744154#p744154:3i7hivpo je napisao(la):
msksim1 » Uto Jun 02, 2020 10:56 am[/url]":3i7hivpo]
.
.
.

Jel isao neko Jonija Odosom od Janjine do Atine?

Prvi put kad je pušteno, bez naplate drumarine, od Janjine skoro do Korinta, a prošle godine od Patrasa do Janjine. Naplaćuju drumarine na svim rampama i sva odmorišta su u funkciji (pumpe i marketi/restorani). Generalno nema gužve, štaviše skoro prazan autoput (polovinom septembra sam se vraćao).
 
Mac":1btfxfww je napisao(la):
Crna Gora će dati pod koncesiju celokupan auto-put braći Kinezima. Srbija ima potencijal da sve završi (naravno, uz pomoć braće Kineza). Realno i blago optimistično 2025-2026 može biti gotov auto-put Beograd-Nemanjingrad. Još kad se Crna Gora oslobodi okupatora ove godine, eto velikog vetra u leđa... Sve treba uzeti u obzir kad se procenjuju realni rokovi.
Лепо би било све што си навео! Да ли ће тако бити, видећемо!

Sent from my Armor_3 using Tapatalk
 
Izgovori, izgovori. Ako nesto ne mozes ispunis, sto si obecavao? Uvek ista prica : prvo obecavanje, a onda opravdanja zasto nije moglo, zasto kasni itd. Kad umres, bice majke mi izgradjeno, videces.
 
Cijeli svijet je u recesiji i ko zna sto nas ceka jos? I ja sam odlozio renoviranje stana kad je prije neku godinu zena ostala bez posla.
Valjda je to sasvim normalno da se neki projekti odloze i u Srbiji i svuda na svijetu.


Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
 
Upravo sam dobio informaciju sa carine u Pozezi da je od pre 15 dana ubrzan uvoz delova i masina za kopanje tunela kao i opreme za izgradnju autoputa. Trenutno je na carinu neka masina koja kosta 2 300 000 dolara. Stigla je u delovima i za 2-3 dana se zavrsava rascarinjenje.Svaki dan stize nova oprema , a i narednih 15-20 dana je za svaki dan najavljen dolazak nove. Jos dosta radnika je doslo i najavljen je dolazak u narednih 10-15 dana jos veceg broja radnika. Krenuli su mnogo brze da rade ali naravno rok ce da bude debelo probijen kao sto se i ocekivalo.
 
"Годишњи буџет Министарства грађевинарства је смањен за четвртину у односу на иницијални план. Поједини пројекти већ су одложени за наредну годину као што је изградња аутопута Нови Београд – Сурчин. Док је на другима планиран мањи обим радова, попу обилазнице око Београда, брзе пруга Београд-Будимпешта и аутопута Прељина-Пожега "

Ovo jeste očekivano, ali sad kad je i zvanično, malo ćemo da prikočimo sa optimizmom i željama.
 
Dobra vest za masine za tunele, to se cekalo. Iako medijski hor to ni jednom nije spomenuo dok su pricali da je prokopano 15, 30 ili 40 metara, kao da je svejedno za rok prisustvo krtica ili ne. A razlika ko nebo I zemlja, bez krtica kopaju 1-2 m dnevno pa bi im za svaku cev tom brzinom trebalo 5 godina, dok krtice kopaju 5-10 puta brze, pa tunel 3km mogu prokopati za godinu dana.
Dragi Kurogane, to sto ti kazes je normalno I dobronamerno razmisljanje, ali ako neko zna da je kriza, smanjenje novca za gradnju, a istovremeno prica da zapocinje 5 novih autoputeva, novi investicioni ciklus 5 mlrd evra, onda taj nit govori istinu, nit je dobronameran, nit nije manipulator.
 
Земљани потпуно си у праву! Наравно да иде кресање свега, успоравање....Занимљиво је да успоравају обилазницу и Пожега-Прељина...па то је једино што раде!
 
Da Majstore, to jedino rade u realnosti. Al u paralelnom univerzumu medija (Rts, Pink, B92, N1, Kurir...) rade jos 5 autoputeva.
 
Под условом да је стена тврда, колико кртице могу дневно напредовати, 10 м ?
 
Pa iz CG reportaze pre par godina ostade mi u secanju podatak do 10m dnevno. Moguce da ima I razlicitih modela, razlicitih kapaciteta. Ako I kad puste u rad, trebao bi neko ili iz medija ili insajderski preciznije da kaze, posle par sedmica kad uhvate neki dnevni prosek.
 
Мене од свега написаног највише буни откуд царина у Пожеги? Нисам знао да има.
 
Ima, kod nas, svašta ima :lol
Na železničkoj stanici / kod železničke stanice.
Ali ja ne znam te procedure pa hvala ovom forumasu na insajderskim informacijama
 
Zasto google mape ne daju da se dodje do Kosova npr do Kosovske Mitrovice preko Srbije vec te teraju na MK i CG? Probajte ne moze. Tako je vec godinu dana...
 
Radovi na probijanju tunela Laz u Pakovraću (SNIMAK DRONOM)

Ulaz u tunel Laz nalazi se na 131 km + 515m, dok će izlaz biti na 134km + 190m (udaljenost od Beograda do početne i završne tačke tunela).

Od naplatne rampe Preljina do Pakovraća udaljenost je 14,3 kilometra.

Na gradilištu je angažovano oko 125 radnika koji obavljaju radove sa različitom mehanizacijom :kafa:

https://youtu.be/F1aU_p4Z_hc

https://www.epicentarpress.rs/vest/7111 ... MAK-DRONOM)/
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=744154#p744154:efuuna46 je napisao(la):
msksim1 » Уто Јун 02, 2020 10:56 am[/url]":efuuna46]Barem 2016 kad sam poslednji put isao ka Krfu nije bilo zive duse sem kamena pustinje 43 tunela i pumpe odmorista shell strata koje inace ima TNG. Alvirko ima tu TNG:) mozda su u medjuvremenu nesto izgradilli...

Jel isao neko Jonija Odosom od Janjine do Atine?
Ишао сам ја прошле године од Патре до Јанине, све ја аутопут очас посла се стигне.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=745379#p745379:3repdmf0 je napisao(la):
msksim1 » Sun Jun 07, 2020 9:50 am[/url]":3repdmf0]Zasto google mape ne daju da se dodje do Kosova npr do Kosovske Mitrovice preko Srbije vec te teraju na MK i CG? Probajte ne moze. Tako je vec godinu dana...
Google maps smatraju da je nemoguće preći granicu između Srbije i Kosova. Ne znam razlog za to, mislim da je to bilo moguće preći čak i neposredno posle rata '99.
 
Границе Србије и Косова? Ја гледао Дневник. Кажу да је Косово Србија.
 
Vrh