Znam da je logika u Srbiji neupotrebljiv pojam, bar kad su u pitanju ljudi na vlasti, ali u vezi deonice Ljig Preljina da bi se razumelo o cemu se radi moramo se vratiti u to vreme./da ne idem jos dalje u pokusaj davanja celog AP pod koncesiju/. Naime sve je to posledica posete Tadica i delegacije Srbije Azerbedzanu, gde je u nacelu odobren kredit od 300 m $ i tu lezi odgovor za tu deonicu! Naime u svim kalkulacijama se pokusavalo da se ta deonica odradi od petlje danasnje u Ljigu, pa do Pakovrace, ali ni teoretski sa tim iznosom kredita to nije bilo moguce odraditi, onda su isekli do Preljine, ali i dalje je bilo nemoguce ugurati tunel Brancici! I to je to doslo se do toga sto je u tom trenutku zaista bilo izvodljivo. Imajte u vidu da je expropriacija na tih 40km daleko jeftinija nego na pocetnim deonicama od Bg pa dalje ka Ca! Bilo je i preskupo te sve pare skrcati na prvu deonicu jer bi most pojeo skoro sve! Daleko od toga da se sad svrstavam na ove ili one, ali morate razumeti da su tada uslovi kreditiranja bili potpuno drugaciji, a da je "glinena" finansirana iz budzeta, tako da su se tu razvili svi moguci kasnije vidjeni virusi i posledice! Naravno kao i ranije vidjeno, za to nikad niko nije odgovarao, niti ce!
Razumem vase frustracije na naplatnoj u Preljini, ali verujte mi i ja mesecno platim i do 600$ putarinu, pa i preko toga i te kako cesto zaglavim na putevima koji imaju i po 8 traka, a pitanje e taga se uopste ne postavlja! To se podrazumeva da mora imati svako auto i tu nema polemike! Doduse sve je tako pojednostavljeno da je to milina!
Prezauzet sam poslovno, pa me nema sa komentarima, ali vas redovno pratim.
Pozdrav i zahvalnost svima koji nas ovde detaljno informisete! :kk:
Razumem vase frustracije na naplatnoj u Preljini, ali verujte mi i ja mesecno platim i do 600$ putarinu, pa i preko toga i te kako cesto zaglavim na putevima koji imaju i po 8 traka, a pitanje e taga se uopste ne postavlja! To se podrazumeva da mora imati svako auto i tu nema polemike! Doduse sve je tako pojednostavljeno da je to milina!
Prezauzet sam poslovno, pa me nema sa komentarima, ali vas redovno pratim.
Pozdrav i zahvalnost svima koji nas ovde detaljno informisete! :kk: