Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Znam da je pitanje od milion dolara ali da li neko ima uopšte predstavu kad bi zaista(najranije) moglo doći do završetka barem jedne cevi Brančića? Neverovatno da niko živi ne daje ni jednu jedinu informaciju o radovima u tunelu. Sramota!
 
Zvezdani, mi smo pokušavali da saznamo kad ce krenuti opremanje te jedne cevi jer za to treba kazu par meseci (cini mi se oko 5 da je neko pisao). U novembru Pančevac cini mi se da je on bio upućen i govorio da nije ni blizu opremanja ona probijena cev. Dalje informacije nemamo, a radnici tunela bi stvarno trebalo da budu zaposleni u nekom vojnom objektu-nikakve vesti ne cure
 
Hmm..pa nista. Onda moram licno ja da svratim i da se na licu mesta informišem kad sledeće nedelje budem isao iz LO kući u KG :) Vidim da će tako da bude...
 
Ne znam da li možeš i da pridjes tamo, ali mozda i budeš imao uspeha i možda čuješ lepe vesti (ja sam večiti optimista)
 
Još 40-tak metara je ostalo da se probije leva tunelska cev tunela "Brančići".
Radovu su u toku na izmeni projektne dokumentacije za opremanje tunela.

Nisu još urađeni projekti za privremenu ČNS "Obrenovac", na Parkingu km24. Uskoro se očekuje.

Koridori Srbije preuzeli nadzor. Još se uhodavaju i smenjuju. Primili su pripravnike...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=515646#p515646:1dmbw12c je napisao(la):
Pančevac013 » Ned Feb 11, 2018 1:17 pm[/url]":1dmbw12c]Još 40-tak metara je ostalo da se probije leva tunelska cev tunela "Brančići".
Radovu su u toku na izmeni projektne dokumentacije za opremanje tunela.

Nisu još urađeni projekti za privremenu ČNS "Obrenovac", na Parkingu km24. Uskoro se očekuje.

Koridori Srbije preuzeli nadzor. Još se uhodavaju i smenjuju. Primili su pripravnike...
Pančevac hvala bre na lepim vestima, barem je nastavljeno probijanje! Stvarno si car! Jedini imaš info o tunelu!
@Darko, ne znam, mozda ta izmena te dokumenta.za opremanje tunela znaci da jos nisu počeli to opremanje desne,? Neko ko je upuceniji ce nam reci sigurno. Verujem, ko bude imao pristup toj projektnoj dokum.ce znati i koliko vremenski traje opremanje tunela sa tom opremom.
I još nesto, za koliko se moze očekivati probijanje ako ne bude poteškoća - 40ak dana (metar dnevno)?
Ako sam u pravu onda mozda i ceo tunel moze biti gotov, ako nisu počeli desnu cev da opremaju
 
Rok za Ub-Obrenovac je kraj 2018. To je informacija sa sajta Puteva ili Koridora. Ne znam tacno. Za Ljig-Lajkovac ne pise, a svakako treba da se radi onaj lose uradjen deo deonice Lajkovac-Ub. Izgleda da ce da puste sve oko kraja gkdine, sto je neverovatno s obzirom da je najavljen rok od leta prosle godine za kompletno pustanje Ljig-Obrenovac bio novembar, zatim kraj 2017. Nisam siguran da ce otvoriti Ljig-Lajkovac sa jednom cevi pre ostalih deonica, vec ce polako raditi obe cevi, popravljati Lajkovac-Ub, kao da kasnjenje nije toliko.

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока
 
Elektro-mašinsko opremanje tunela se radi na kraju, posle asfaltiranja i krečenje. To je proces koji traje dosta dugo, sve zavisi po kojim propisima se radi. Na K10 se radi po crvenom i žutom fidicu tako da može da potraje i više od 6 meseci. Na primer u tunelu Bancarwvi će trajati 9 meseci, a u Sarlahu 6 meseci. Pošto ovde Kinezi rade možda se završi brže.
 
Ne znam Borise da ne bude puštanje uz neku izmenu saobracaja npr, preusmerenja u drugu traku dok se vrsi rekonstrukcija .... Nekako mi neverovatno da ne bude nikakvog puštanja još godinu dana... Ali ovo sto kaze geovuk govori da, ako se vec ne oprema ona desna cev znaci da im treba minimum do avgusta septembra.... O Boze, stvarno je sve konfuzno kad nista zvanicno nemamo
 
@Darko 78 - U desnoj cevi su urađena ojačanja u vidu prstenova. Sada se radi na primarnoj oblozi.
@MiraC - Ne može metar dnevno da se kopa. To ide u centimetrima :)

Za subotu 17.2. je planirano prevezivanje dalekovoda, konačno. Posle toga se očekuje veći obim radova na petlji "Ljig".
Opremanje tunela će još da sačeka. Tek je skoro potpisan novi projektni zadatak, pa ide izmena projekata.

Potrajaće radovi još dugo...
 
A ja se ponadala da krajem marta zavrse probijanje .... Ehhhh....
Ali od tebe uvek i neke lepe vesti! Makar i petlja u Ljigu nek bude bez problema! Hvala puno @Pančevac!
 
Hvala Pančevac .
Samo nastavi sa izveštajima posebno o tunelu ovo ostalo je Earth dobro obradio.
 
"Polovinom ove godine biće završen i otvoren deo autoputa od Obrenovca do Ljiga. Počinjemo nakon toga radove na deonici Preljina-Požega, a vode se razgovori oko deonice Pojate-Preljina, kako bi spojili koridor 10 sa deonicom koridora 11", rekla je Brnabić tokom posete Sevojnu.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1358090

"Polovinom ove godine" svašta može da znači.
 
EastWest":12dcyoa0 je napisao(la):
"Polovinom ove godine biće završen i otvoren deo autoputa od Obrenovca do Ljiga. Počinjemo nakon toga radove na deonici Preljina-Požega, a vode se razgovori oko deonice Pojate-Preljina, kako bi spojili koridor 10 sa deonicom koridora 11", rekla je Brnabić tokom posete Sevojnu.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1358090

"Polovinom ove godine" svašta može da znači.
Koje godine?

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
 
Možda će da puste jednu cev tunela bez komplet opreme, pa će onda da kompletiraju drugu cev, pa da se posle navrate na prvu. Prvu cev što su probili, tek rade primarnu oplatu, pa ide izolacija, pa sekundarna oplata pa tek opremanje. To nema šanse za 6 meseci da se uradi. Na k10 nije moguće pustiti tunel bez opreme jer se rade po drugim propisima. Ovde možda može jer rade Kinezi.
 
Pa valjda su propisi isti na nivou drzave nez obzira ko je izvodjac
Mada kod nas moze sve da se uradi i ne uradi
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=516182#p516182:ru9lz5sr je napisao(la):
geovuk » Uto Feb 13, 2018 12:11 pm[/url]":ru9lz5sr]Možda će da puste jednu cev tunela bez komplet opreme, pa će onda da kompletiraju drugu cev, pa da se posle navrate na prvu. Prvu cev što su probili, tek rade primarnu oplatu, pa ide izolacija, pa sekundarna oplata pa tek opremanje. To nema šanse za 6 meseci da se uradi. Na k10 nije moguće pustiti tunel bez opreme jer se rade po drugim propisima. Ovde možda može jer rade Kinezi.
U avgustu 2017 je probijena prva cev,zar je moguce da su tek stigli do primarne oplate ? Da li je moguce??????????????? :bash: :bash:
 
Niko ja mislim da je Pančevac permutovao i koliko znam sekundarna obloga se odavno radi mislim da imaju slike gde se vidi .
 
Vrh