Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=513628#p513628:1oigjmpu je napisao(la):
Darko78 » Ned Feb 04, 2018 10:56 am[/url]"]Novi rok sredina marta za otvaranje.
List danas: odgovor ministarstva na pitanje o kasnjenju.
[/quote
Hahahahaha, jel to šala?! Ok, molim nekog ko je stručan da kaze jeli išta od toga moguce?

Po onoj vesti, kinezi nece biti krivi ili jako malo za kašnjenje jer su greške ispravljali o svom trošku, a nisam razumela ko je zapravo kriv, jeli neko kasnjenje cele prošle godine uzrokovano tim poplavama i da li je zaista to moguce?!

Ovo nece niko da raspetlja o čemu se radi.Kad sam Miro ovo video jutros umalo mi kafa ne presede .Sta ce ovde na kraju da bude to niko ne zna.

Iskreno Darko, meni bi vest i promakla jer je u naslovu Koridor 10,hvala sto si javio, iako se sad svi pitamo - šta ovo znaci. Mislim da čak i da penali za kineze počinju nakon isteka ovog roka u martu (logicno da ne zele da ih plate) mislim da nema sanse da mart bude i kraj svih onih delova gde se kasni. Ali ajde, mozda neko ovde javi "ljudi video sam puno radnika i mašina da rade i brzo odmiču..." kad vidim onaj snimak mosta kako kinezi rade (deo posle Obrenovca), a ovi ne mogu 2g da zavrse nadvoznjak za izmeštanje ibarske...

Pa u onom članku su otvoreno rekli da su oni krivi za sva kašnjenja i nikom ništa.

Pa kao i obicno, (osim u propagandnim) sve u clanku pise.
Izmedju redova, naravno.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

И рекоше у министарству да за тунел Бранчић, "Пројекат није садржао оптималан степен, обим и квалитет истражних радова..." и наставиће да дају све пројекте ЦИП-у од школских дворишта до аутопутева. Каква гомила бесмислица у том тексту. Па нормално да се прати динамика, па се Извођачу не дозволи да толико окасни, да не може да надокнади штету.
Ма ту има нешто иза кулиса, ти изговори из министарства су исувише аматерски за такве але.

Cesto sam ovde procitao da je ogromna preopterecenost puta Bgd- Obrenovac . Juce sam oko 16 i 30 krenuo iz Bgda put Obrenovca,znaci Makis,Ostruznica,Umka,Umka ,Baric.... Ne videh neku veliku guzvu ,iako je udarno vreme bilo . Da li je to zato sto sam svaki dan na Ibarskoj magistrali pa mi je guzva nazalost postala normalna ili je malo preuvelicano za tu deonicu to sto se pisalo,to me zanima... Ono sto sam juce primetio,je veliki broja drumskih razbojnika sa kamerama koji pljackaju vozace . I na magistrali u dolasku i po samom gradu ,a bogami i na toj deonici bile esu 2 patrole drumskih razbojnika sa radarom . Ono sto me posebno nervira,vozaci iz suprotnog smera ,sve manje ablenduju da bi upozorili vozace koji im dolaze . Apelujem na sve vozace,ablendujte bre..... :D :D :D :D

Niko i ja mislim da se ne moze poredit ibarska i deo od Obrenovca do Beograda.
Koliko je potrebno u proseku vremena od početka auto puta (skretanje za mislodjin) do ade Ciganlije može neko da odgovori ko često koristi ovu relaciju.

Hvala.
Kad pomisliš da ćeš od ade Ciganlije do Preljine da dodješ za nekih sat i 15 min . Da ne poveruješ.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=514454#p514454:rd34v87d je napisao(la):
Darko78 » 07 Feb 2018 11:23 am[/url]":rd34v87d]Hvala.
Kad pomisliš da ćeš od ade Ciganlije do Preljine da dodješ za nekih sat i 15 min . Da ne poveruješ.
2021. i ne baš sa Ade.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=514454#p514454:wsmi7aln je napisao(la):
Darko78 » Sre Feb 07, 2018 11:23 am[/url]":wsmi7aln]Hvala.
ehhhh još i da dočekamo.... A bice stvarno ekstra. Eto @ Stara Mo ima fenomenalan zaključak, mada moze i ova varijanta -" zavrsili smo sa poslom, hm sta za rucak? Ajde da skoknemo fo Cacka na vruce svinjsko pečenje!" a vikendom odete do Zlatibora pa svratite u Mackat na jagnjetinu vrucu cuvenu. ;) bice mnogo brze

"Goje" ako je Obrenovac Preljina 100 km to je 50 min vożnje 120km/h,i još 25 min od Obrenovca do Ade pa ti računaj .
Miro može i komple lepinja.

Mogao bih sada da sitničarim sa gubicima sa striktnim poštovanjem ograničenja brzine i naplatnim rampama, ali neću. :grand:

Suština mog posta je da će tek 2021. u najboljem slučaju moći da se koristi neka visokokapacitivna deonica posle Mislođina. Deonicom preko Umke i Bariča neće moći da se prođe do Ade za 20-25 minuta, osim noću i u ekstremnim periodima niskog intenziteta saobraćaja. Već sada, čim je malo jači intenzitet, semafori u Bariču i Umci uzimaju po 5-10 minuta. Kad se dovede autoput do Mislođina, takav intenzitet će postati redovan.

Jeste ali nemoj molim te u Preljini da jedes pecenje. :D Tako da jos 15 minuta ima do Parmenca, bar dok ne naprave deo ka Pozegi.
No, sali na stranu, postaje jasno ono sto smo tiho predvidjali, da nemaju ambicije otvaranja deonice bez tunela. Ne postoji drugo objasnjenje za potpuno zapostavljanje otvorene deonice koja je pri kraju. Ali sudeci po radovima i ugovorima sa drugim podizvodjacima proslog leta, ova odluka je novijeg datuma. Svi podizvodjaci, a posebno asfalteri bili su spremni i odvojili su resurse da zavrse asfaltiranje do novembra prosle godine.

Da Aleksandre tunel je merilo svega i jedina opcija je da bar puste sa jednom cevi.Što u opšte nije nebezbedno imajući u vidu u kakvo je stanju ibarska.
Goje tih 10-tak km od Obrenovca do Ostružnice nije toliko strašno kad pogledaš trenutno stanje ibarske sada.
I za deonicu do Surčina iznosiš neistinit datum završetka.

Dok oni zavrse tunel kod Ljiga ima i ovo do Surcina da bude pri kraju pa ce sve zajedno da puste ;). Salim se, nadam se da ce biti ranije, nadam se i da ce biti pušten AP sa jednom tunelskom cevi i uz neki režim preusmerenja saobracaja ako krene rekonstrukcija onog dela gde je glina (valjda ce to sad u martu) u suprotnom zaista cekamo do Surcina da zavrse

Darko78":2dvd434p je napisao(la):
"Goje" ako je Obrenovac Preljina 100 km to je 50 min vożnje 120km/h,i još 25 min od Obrenovca do Ade pa ti računaj .
ne znam kakve su komplet lepinje iz Preljine i Čačka. Mislim da ćeš za to morati da čekaš da zavše deonicu do Požege.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=514491#p514491:2meyvcwk je napisao(la):
GOJE » 07 Feb 2018 01:51 pm[/url]":2meyvcwk]

Suština mog posta je da će tek 2021. u najboljem slučaju moći da se koristi neka visokokapacitivna deonica posle Mislođina.

Рок је децембар 2019.

paradox polje":3q73cz9p je napisao(la):
Darko78":3q73cz9p je napisao(la):
ne znam kakve su komplet lepinje iz Preljine i Čačka. Mislim da ćeš za to morati da čekaš da zavše deonicu do Požege.
Realno, mi Čačani nemamo komplet lepinje (bar nisu izvirno naše). Ali preporučujem sledeće: pečenje u većini pečenjara, teletina kod Brane u Parmencu, a pre toga kobasice i ostali roštiljkod Miće u Savincu.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Ok, napali ste me svi za rok:

- Pominjete rok decembar 2019. za deonicu Obrenovac-Surčin, a to je u suštini samo veza na obilaznicu, tako da ostaje i dalje deonica Surčin-Novi Beograd. U slučaju da se koristi obilaznica, vreme putovanja neće biti mnogo kraće, jer će morati da se kruži, a pod uslovom da se ispoštuje rok koristićemo je od januara 2020. Gledajući dosadašnji tempo pripreme i radova na sremskoj strani, veoma sam skeptičan.

A @Darko78, veruj da je situacija na putu kroz Barič i Umku sa visokim intenzitetom saobraćaja gora od ibarske!

Tako da ništa značajno ne dobijamo dok se ne izgradi cela deonica od Obrenovca do Novog Beograda.

Vrh