Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Lepo....Svaka cast.....a ono sto nedostaje,uslikacu ja ovih dana ( znam pesacki put kroz selo do novog mosta,ne brini...).....
 
Šarbane (iznad petlje Ub). Tu pored je i Shangdongov iskop sa dosta mašina, radi se punom parom. Mislim da su ovo prve slike sa ovog dela, nisam ranije viđao slike odavde.
 
Brgule (između Uba i Obrenovca). Takođe, odavde nije bilo nešto slika do sada.
 
Most preko pruge , Piroman (između Uba i Obrenovca). Dosta mašina oko mosta, sam most deluje da je pri kraju. Fale još ograde na mostu.
 
Kraj autoputa između Obrenovca i Bariča. Sa puta se vide radovi na novom mostu preko Save za Obrenovac-Surčin ali su slike malo mutne. Između puta i mosta je raskrčavanje za privremene puteve i petlju Obrenovac koja pripada ugovoru Obrenovac-Surčin. Takođe, saobraćaj je i sada pre puštanja autoputa opterećen na starom putu od Obrenovca do Beogarda, pa će biti mnogo gore kad se otvori autoput. Dva semafora posebno usporavaju saobraćaj: u Bariču i Umci, ali blizu je škola i puno trgovina, a ulica uska, pa će biti naporno dok se ne završi Obrenovac-Surčin. Ovde su Plećkove slike česte pa nisam detaljnije slikao.
 
Odlicna sumacija cele deonice! Od zimskih radova mogu svuda da pobodu ograde, da urade humuziranje kosina i da obeleze. Da rese taj prolaz do njiva i da zavrse sve od mostova. Onda kad se prolepsa vreme nekoliko dana asfaltiranja i to je to. Koliko vidim od ovih "sporednih" prelaza, da ih tako nazovem, osim kriticne Bogovadje asfalt cekaju Brgule i Sarbane, ostalo je ok?
 
Earthmoving, ovo je tako uradjeno i objašnjeno da čak i ja razumem :) Hvala puno! To sto pita i Aleksandar sam i ja htela da pitam, samo on pita strucnije, ali Earthmoving, jeli npr u prvom postu i ovima ostalim gde je asfalt, nema mašina... Sta mislis jeli tu stavljen i taj konačni - zavrsni sloj asfalta? To je sve odrsdjeno? Onda je ovo odlicno! A radi se, to je bitno. Sasvim drugačiju - pravu sliku - dobije put kada se iscrtaju linije po putu stavi ograda i to se vidi na onom delu gde si slikao vec završenu deonicu sto stoji, mada deluje da ce i tu morati nanovo obeležavanje da su linije izbledele (sa telefona nije mi jasna slika, mozda nisam u prsvu).
Eto, na prolece cekamo tvoj snimak deonice otvorene, valjda ce do tad maknuti onaj dalekovod u Ljigu, ovo ostalo nije neki problem (izuzimam tunel).
I jedan apel Igoru, da kada pocne Preljina - Pozega, pokusaju da nam makar jednom godišnje naprave neku reportažu, trajaće godinama ta gradnja, mislim da bi svima to bilo zanimljivo, a 2 reportaze ne bi bile previse skupe, ne mora čak ni dron ako nemaju novca. Čisto, baš ovako, par slika duz trase sa nekim opisom. Eto jedan predlog, a svi cemo pomoci svaki dan...
Earthmoving bravo za ovo!
 
Odlicno Earth ovo izgleda dosta dobro.Ima posla "pomocnog" dosta koji se moze zimi radit sto je dobro (zicane ograde,uredjenja kosina...).Miro izgleda da je od Ljiga do Bogovadje sve gotovo ,jos Niko da slika deo oko petlje .Ovo je po meni odlicno bravo Earth.
 
Zemljani sve si filmove potrošio. :kk:
Poštovanje za trud i objašnjavanje.


Ovo na slici ka Lajkovcu taj glineni AP ? Vide se otećenja i neke krpačine.
Zemljani razvijo sliku
file.php
 
Гледам ове слике па се сетих надреалиста господина Пребранца:"Hello Sarajevo, this is Pentagon calling, tell mister Prebranac to move the Earth immediately"
 
Znaci od pustanja dela autoputa ove godine nista :(

Earthmoving svaka cast za slike.
 
Svaka cast za slidze.... :sesir: ...odlicno i dobro fotkano.Moram priznati da je stepen zavrsenosti na zadovoljavajucem nivou...
 
Svaka cast Zemljani, zbog ove teme sam se uclanio na forum jer je to pravac koji cesto koristim. Drago mi je kad vidim ovako nesto ko kretno.

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока
 
Polako dolazi vreme da se selimo na Obenovac -Surcin (
nadam se Novi Beograd.)
I da konacno pocne Preljina -Pozega.
Jer se ovo do sad ozbiljno primice kraju.
 
Ovo je bio zemljotres od slika, svaka čast Earth, mogao si na kafu da svratiš :kafa:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=500080#p500080:8hh2nl4r je napisao(la):
AleksandarGrf » Uto Dec 12, 2017 12:25 am[/url]":8hh2nl4r]Posalji slike nekome na viber i nek ih taj onda posalje tebi. Te slike su znacajno umanjene na 1280x720 i oko 100 kilobajta.


moze to onda i off-line.
otvori outlook na kompu, ubaci slike, i outlook ponudi da ih smanji za slanje i samo ih izvadi iz poruke.
 
Bolje i "šire" pisanje o kreditima, dugovima, razlozima za gradnju i protiv, nego ovih dva dana nikakve
komunikacije :| ako ce ovakva zima da bude, bice baš smor
 
Hvala svima :) I ja se kao I Dare nadam da je ovo jedna od zadnjih reportaza o izgradnji Obrenovac-Ljig, tj da ce uskoro biti gotovo. Cak iako pocinje zima I vlazno je, dobar deo radova se moze nastaviti dodavanjem aditiva pri asfaltiranju I zastitom tampona plasticnim vodootpornim tepisima. Kao sto rekoh na temi Koridor 10, gde izvođači neće raditi samo 10tak dana oko Nove godine I Božića, a ostalo će biti radno, slično će možda biti I ovde. Kolko ima ekipa koje asfaltiraju, od toga zavisi brzina? Ja sam video samo jednu ekipu kod petlje Ub, ali posto nisam video celu trasu, nije nemoguće da ima još koja. Na svim tackama je uglavnom bilo aktivnosti, negde veće, negde manje. Dakle, kao sto se vidi na slikama u pitanju su zavrsni radovi. Ovim tempom još do 2 meseca. Naravno pod uslovom da drzava odradi svoj deo posla oko lokalnog puta ispod petlje Lajkovac, uklanjanje dalekovoda na petlji Ljig I slicno. E sad, sta su smislili kako će puštati zbog nezavršenog tunela Brančić, to je već druga tema.
 
Takođe, posle mosta preko pruge kod Piromana ka Ubu, teren postaje brdovit, uopšte nije ravan kao što deluje na mapi. Autoput tu prolazi sa jedne strane pored reka Ub i posle, Tamnave, a sa druge strane autoput prati brdo visine do 30tak metara (obeleženo na slici). Dakle teren nije tako lak kao što mi se na mapi činilo da je sve skroz ravno. Deo autoputa od Lajkovca do Ljiga je dosta ravniji i manje krivudaviji u odnosu na deo od Obrenovca do Uba. Stavio sam slike iz reportaže sa prethodn strane pa ako ste ih tamo videli, možete povezati koji je deo gde i na ovoj mapi.
 
Vrh