"Radite na gradnji Kineskih autoputeva..."
@Earthmoving
Ti si od opcinjenosti pobrkao loncice.
Ovaj autoput je jos uvek NAŠ, gradjana Srbije i na teritoriji Republike Srbije.
Moram te pitati nesto.
Zasto vozis zapadnoevropski automobil?
Zasto nisi kupio Chery?
Drugo, kako mislis da privuces kineske fabrike u Srbiju, da otvaraju proizvodne pogone?
'Buklijom' ili niskom cenom kvalifikovane radne snage - dakle isto kao i zapadne investitore?
Vazalni polozaj je vazalni polozaj.
Rob je rob. To dal ces na marketu robova promeniti gazdu, nema puno uticaja na tvoj status.
Samo sam sebi mozez izboriti da ne budes rob, vec slobodan covek!
Ali to svakako neces uciniti opcinjenoscu svojim gazdom i snishodljivoscu, vec delanjem u SOPSTVENOM interesu.
Do sada sam betbroj puta pisao da smatram da nam je A2 potreban i opravdan (svakako do Pozege). Pored njega po meni je prioritet i 'moravski koridor'.
I jasno je da za oba puta nemamo novca za finansiranje, te moramo dizati kredite.
Ali te kredite cemo mi i vracati, pa ne bi bilo zgoreg da razumno prosudjujemo i pozajmljujemo.
Mozgom, a ne srcem, jer i oni koji nam pozajmljuju rade to upravo tako.
PS.
Bagerista u beogradskim malim gradjevinskim firmama odavno imaju plate po 600-700€ pa i vise (osim 2009-2011), te bih te molio da ne 'lozis' neupucene kako je dolazak kineza obezbedio med i mleko toj struci.
I ne, ne mislim da je jeftino i mudro subvencionisati radno mesto u firmi iz zapadne evrope sa po 10k€, ali isto tako ne mislim da je normalno da skuplje placamo kinezima gradnju puta kroz pitome terene oko kolubare, nego li sto smo placali azerima preko brda i planina.
E tu je razlika izmedju tvog i mog nacina razmisljanja.
Tebi bi to smetalo da je kreditor austrija i izvodjac Strabag, ali kada su kinezi u pitanju emocija ti ne dopusta zdravo i racionalno rasudjivanje (jer ljubav je, jelte, slepa
)
Meni je svejedno ko je kreditor i izvodjac, jer mi je akcenat na preplacenosti, a u poslovanje i politiku ne mesam emocije.
Sent from my LG-D320 using Tapatalk