Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Hahahaha koji si kralj, provukao se ispod nadvožnjaka za buducu ibarsku i mudro slikao i sa druge strane! Bravo hihihi.ja vidim razliku - stavljeni su lampioni za rasvetu izmedju traka, ja to nisam primetila ranije. Super su slike. A ono brdo za ibarsku, ja lično pojma nemam sta tu sve jos treba da bi posao bio gotov... Hvala za trud starchaser!

Pošto trenutno živim na relaciji KG-LO i često putujem tamo-ovamo,trudiću se da uvek svratim i vidim sta se desava naročito ako to bude po danu
Куда идеш из КГ ка ЛО. Претпостављам преко Прељине, Лајковца, Ваљева?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=499915#p499915:lzsqjzr5 je napisao(la):
paradox polje » Pon Dec 11, 2017 2:09 pm[/url]":lzsqjzr5]
Pošto trenutno živim na relaciji KG-LO i često putujem tamo-ovamo,trudiću se da uvek svratim i vidim sta se desava naročito ako to bude po danu
Куда идеш из КГ ка ЛО. Претпостављам преко Прељине, Лајковца, Ваљева?

Ne ne.....Idem do GM (preko Bara,to je onaj stari put ali u ok stanju) , zatim starom Ibarskom do Ljiga pa skretanje na Mionicu,Divce,Valjevo i tako do Lo....
Najkraća varijanta a i najbrža. Dok se ne uradi ovaj autoput. Kad bude urađen onda idem onako kako si ti naveo samo autoputem Preljina -Lajkovac :kk: :kk: Jedva cekam...kao i većina ovde!!!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=499896#p499896:1xm3i2bp je napisao(la):
MiraC » Pon Dec 11, 2017 12:55 pm[/url]":1xm3i2bp]Hahahaha koji si kralj, provukao se ispod nadvožnjaka za buducu ibarsku i mudro slikao i sa druge strane! Bravo hihihi.ja vidim razliku - stavljeni su lampioni za rasvetu izmedju traka, ja to nisam primetila ranije. Super su slike. A ono brdo za ibarsku, ja lično pojma nemam sta tu sve jos treba da bi posao bio gotov... Hvala za trud starchaser!
Nema na čemu ,biće opet siguran sam....Uh kad bi neko mogao da obidje onaj deo Lajkovačke petlje i deo oko Bogovađe :gobb:

Onaj nadvožnjak je morao pravo u brdo ?
Nije moglo da se ispomera malo ?

Moglo je al bi onda bilo manje komplikovano pa bi i manje gradjevinske operative bilo uposleno .... naravno sve na grbacu naroda .

Pripremio sam puno slika za vas, sa svih delova izmedju Obrenovca I Ljiga, sem delova kod Ljiga jer tu vec imaju nove slike, I kod Obrenovca jer tamo Plecko redovno slika. Ali sve izmedju. Jedino me Pancevac malo preduhitri sa petljom Ub ali moje slike su iz druge perspektive. Inače, flota za asfaltiranje (finiseri I valjci) je danas bila iznad petlje Ub pa se pitam dal je Pancevac bio sa njima kad je slikao ;) Samo nazalost ne mogu slike sad da postavim sa mobilnog jer sajt ne prima veliku rezoluciju, pa cu tek za koji dan kad budem pri kompu. Nadam se za oko dva dana.

Zemljani pa prebaci sve na postimg.org ili slično. Prihvataju veće fajlove.
Ko će stvarno da čeka dva dana.

Svaka cast momcima na slikama, hvala :)
Sad sam moje brojao ima cak 47 slika: kod Latkovica, kod Bogovađe, pre Lajkovca ono brdo, oko Lajkovca (tu ima I sredjivanje pruge), petlja Ub ali I slika sa nekih podvoznjaka I nadvoznjaka cijih slika uopste nije bilo ili je retko bilo: Sarbane, Brgule, Piroman-most preko pruge, Zvecka pre Obrenovca.
Kako napeduje, mozda Pancevac mpze vise da kaze ako je danas bio sa grupom koja je asfaltirala kod Uba :) Moji utisci su da je najveci deo zavrsen. Ostalo je par delova gde jos nema asfalta ali je podloga spremna (Bogovađa, Šarbane, petlja Ub...). Na skoro svim mestima gde sam bio ima radnika (sem najmanje tamo kod Bogovađe?). Kamenolom kod Lajkovca radi punom parom, kao I iskop kad se ide od Uba ka tim Brgulama. Ali taj put je recimo skroz devastiran od teskih masina. Most preko pruge koji je bio jedna od najkriticnijih preostalih tacaka je pri kraju, tu bas imam puno slika. Novi most preko Save na delu Obrenovac-Surcin se vidi sa puta, okolo je raskrceno, sto je Plecko vec lepo stavljao. Danas je cela deonica Obrenovac-Ljig bila prilicno suva I mogla se raditi. Nisam znao da na zavrsenoj Ub-Lajkovac ima odmorista pored puta, lepo, samo su zapustena I zarasla jer se autoput jos ne koristi. U principu I oko autoputa ima lepih urednjenja zemljista I novih dobrih nadvoznjaka I podvoznjaka, I cesto se vidi da na nasipima ispod autoputa rade bageri. Za slike nije do mene nego sajt prima manje formate, pa moram svaku sliku da resajzujem, smanjim.Tempi je dobar ali mozda malo sporiji nego pre 3 meseca, sto je ok jer je zima. Ovim tempom treba jos oko dva meseca, ali mozda ce natempirati neki datum kad se dogovore za pustanje.

@Earthmoving - Nisam bio sa asfalterima, samo sam obišao petlju. Dok sam slikao, prošla su dva manja kamiona od Azvirta. Vidim da su Azerbedžanci aktivni.

Evo jednu sliku sam uspeo da smanjim, petlja Ub, kao I na Pancevcevim slikama, ovde su danas asfaltirali. Sliku sam zumirao da bi ste videli asfaltiranje u daljini, a postavicu sliku normalne velicine drugi dan. Dakle u daljini se vidi kako se finiser I valjci iz pravca Obrenovca priblizavaju ka petlji Ub. Sa strane bager uredjuje kosinu nasipa autoputa

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=499969#p499969:1qp4dtl7 je napisao(la):
Earthmoving » 11 Дец 2017 05:23 pm[/url]":1qp4dtl7]Samo nazalost ne mogu slike sad da postavim sa mobilnog jer sajt ne prima veliku rezoluciju, pa cu tek za koji dan kad budem pri kompu. Nadam se za oko dva dana.
@Земљани, на нашем серверу се могу поставити слике величине до 1 мб. Ти смањи слике и на мању резолуцију, рецимо на 500 кб и све лепо поставиш на сервер Беобилда. Једино ако хоћеш неку слику да поставиш због детаља да се виде, ти је постави преко, што каже Херр Жика, на "сликовну поруку" или ти "пост имеџин".
Све моје слике које поставим на наш форум сликам са 450-480 кб, односно како за коју слику сам фотоапарат одабере резолуцију због светлости.

Posalji slike nekome na viber i nek ih taj onda posalje tebi. Te slike su znacajno umanjene na 1280x720 i oko 100 kilobajta.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=499919#p499919:2s1po8m0 je napisao(la):
starchaser » Pon Dec 11, 2017 3:18 pm[/url]":2s1po8m0]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=499896#p499896:2s1po8m0 je napisao(la):
MiraC » Pon Dec 11, 2017 12:55 pm[/url]":2s1po8m0]Hahahaha koji si kralj, provukao se ispod nadvožnjaka za buducu ibarsku i mudro slikao i sa druge strane! Bravo hihihi.ja vidim razliku - stavljeni su lampioni za rasvetu izmedju traka, ja to nisam primetila ranije. Super su slike. A ono brdo za ibarsku, ja lično pojma nemam sta tu sve jos treba da bi posao bio gotov... Hvala za trud starchaser!
Nema na čemu ,biće opet siguran sam....Uh kad bi neko mogao da obidje onaj deo Lajkovačke petlje i deo oko Bogovađe :gobb:
To je moj teren....Mogu,obecao sam,ali zaista nema nista novo od poslednjeg slikanja...Kod Bogovadje se nista ne radi ,a u Rubribrezi gde se spajaju deonice,takodje nista novo . Nasuto je sve,osim sirine seoskog puta ( oko 4 m) ,jer kako cujem od mestana,nije jos pravno reseno kako ce to da se odradi,tj da se omoguci prolaz do njiva ispod AP-a. Ali ako vam je toliko stalo slikacu ovih dana.....

Krećemo od Ljiga ka Obrenovcu (Beogradu). Za svaku tačku ću postaviti poseban post da bude lakše i jasnije, ne zamerite na puno uzastopnih postova zbog toga.
Nadvožnjak prekao autoputa kod sela Latković, između Ljiga i Lajkovca

Oko petlje Lajkovac. Petlja je od ranije gotova, lepo je često slika Nigo. Okolo se obnavlja i pruga pa sam i to malo slikao. Kolima ne može da se penje na petlju pa nisam mogao slikati spoj sa novom trasom i nasip na stari tok Kolubare, možda će Nigo uskoro ;)

Iznad Rubibreze (između Lajkovca i Uba). Ovo je ranije završena deonica Ub-Lajkovac. Pored autoputa se vide lepo planirana odmorišta, doduše trenutno malo zarasla zbog nekorišćenja autoputa.

Petlja Ub. Tu su iz pravca Obrenovca dolazili finišeri i valjci, asfaltiralo se. Juče sam zumirao sliku, a ovoj je krupan plan.

Vrh