Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Ajde bre više, čim se čuje drugačije mišljenje, odmah skačeš! Prihvati demokratske principe! Da se poštuje volja većine! I ne mešaj politiku

Vidi, jasno mi je da ne voliš da čuješ različito mišljenje od tvog, ali tako je kako je. Pomiri se sa tim. Ima nas koji mislimo drugačije!
Većine? Prave ili ukradene, nameštene, kupljene....? Demokratski za ne.

Većine? Prave ili ukradene, nameštene, kupljene....? Demokratski za ne.
OK, i to pravo imaš! Niko ti ga ne spori! Ali, hajde da nađemo zajedničke stvari, da nam je svima Srbija na prvom mestu! Da se razvija, gradi, povećavaju plate, itd. A u građevinskim radovima uživamo svi, inače ne bi ni bili na ovom forumu. Ja svoj doprinos dajem kroz moj hobi! A ti?

OK, i to pravo imaš! Niko ti ga ne spori! Ali, hajde da nađemo zajedničke stvari, da nam je svima Srbija na prvom mestu! Da se razvija, gradi, povećavaju plate, itd. A u građevinskim radovima uživamo svi, inače ne bi ni bili na ovom forumu. Ja svoj doprinos dajem kroz moj hobi! A ti?
Kroz redovno plaćanje poreza npr. Nemam povlastice kao pojedini koji "grade" našu zemlju.

Kroz redovno plaćanje poreza npr. Nemam povlastice kao pojedini koji "grade" našu zemlju.
Evo ja nisam iz Srbije i neplacam porez u Srbiju.
Shvatio sam da je ovo gradjevinski forum, a posto sam Srbin radujem se izgradnji Srbije.
Neshvatam poriv da se neko stavlja u prvi plan sto placa porez u Srbiji i sa 200 postova politizuje forum.
Ako admin to prihvata onda neka nas sa IP adresama izvan Srbije iskljuci sa foruma, i tako se neko gadi nas SRBA preko Drine, juzno od Preseva, Crnogorske Srbe, Srbe iz Hrvatske ma gade im se Srbi iz celog sveta!

Postoje mišljenja vrlo ozbiljnh ljudi koji smatraju da zasnivanje razvoja zemlje i rasta BDPa ponajviše na SDI nije najbolji način vodjenja ekonomske politike.

Svakome ko iole nepristrasno posmatra naše društvo a ima dovoljno pameti da i razume šta se dešava, jasno je da razlog zašto se drugi putevi ne započinju nije u studentskim blokadama već u delimično pogrešnoj ekonomskoj politici poslednjih 20 godina.

Ako je prioritet nastavak puta ka Zlatiboru (a svi se slažemo da jeste), makar bilo i do Zlakuse za početak, zašto u poslednjih 6 godina taj put nije započet?
Zašto ništa nije uradjeno na putu ka CG iako su radovi otvoreni?
Zašto je na AP BG-ZR uradjeno svega par stotina metara nasipa a radovi su odavno otvoreni?
Zašto ništa nije uradjeno na putu Vožd Karadjordje?
Zašto nije završem put Kuzmin - Rača?
Zašto su radovi na "smajliju" minimalni iako su radovi odavno otvoreni?
Zašto u Beogradu nije sagradjen nijedan novi most u poslednjih 10 godina?
Zašto i dalje veći deo Beograda nema kanalizaciju iako je pre više od 5 godina obećano drugačije?
....

Sada smo obećana za 2025. zamenili sa 2027. i glavni fokus je na EXPO-u. Kakve blokade i kakvi studenti. To su priče za one koji slepo veruju režimu i koji se plaše da razmišljaju svojom glavom.

I da @vlad089 razmisli iz kojih zemalja smo do sada imali najviše SDI (možda: Nemačka, Italija...). E onda pronadji u kakvom su stanju njihove ekonomije poslednjih nekoliko godina (konkretno rast BDPa), i koji su to investori bili (% investitora u sektoru automobilskih delova). Onda poveži sa stanjem u njihovom sektoru automobila i sve će ti biti jasno.
Evo recimo iz Zrenjanina se povlači DRÄXLMAIER i 2.000 radnika će izgubiti posao. Da li se povlači zbog studentskih blokada ili zbog pada potražnje njihovih proizvoda?

Za dosta stvari si u pravu, i naravno da globalna ekonomija mnogo utiče i na Srbiju!
Odgovor na većunu tbojih pitanja je skoro isti, da nismo dovoljno jaki i razvijeni da uradimo sve odjednom! Ali idemo ka tome da budemo bolji i jači! Ili smo možda lošiji i slabiji u poređenju sa npr. periodom od 2000-2020?

Možeš li mi navesti imena tih vrlo ozbiljnih ljudi? Voleo bih da ih saslušam!

Ne mogu se složiti sa tim da nije na eta šteta zemlji, privredi, turizmu...u poslednjih 6 meseci!

Veliki pozdrav!

Nekakva šteta je naneta, ali se naravno preuveličava.

Iz ugla turiste, mnogo više će me odbiti kada čujem da se u nekoj zemlji desila neka katastrofalna nesreća uzrokovana ljudskom greškom, nego da li neka grupa ljudi na 15 minuta blokira nekoliko raskršća po gradu. Makar ja tako gledam na stvari a bio sam verovatno u više od 40 zemalja.

Dakle na smanjenje broja turista više je uticao pad nadstrešnice nego sami protesti.

Slazem se sa tobom, ne mozemo sve, nemamo ni kapacitete za više projekata odjednom.
Zašto onda trošimo energiju na nešto što realno ne moze biti ni započeto ni završeno u roku u kome vlast to predstavlja?
Naravno zbog marketinga i narativa da se gradi više nego ikada.
Ja bih rekao da se puno više priča nego što se radi.

O ekonomskim temama mozemo u drugoj, adekvatnoj temi.

Poenta mog uskakanja je da su studentske blokade uzrok zašto se ne gradi dalje ka Zlatiboru, najobičnija budalaština i laz.

Da je bilo volje i pameti mogli su to krenuti i ranije.

Eto ga, slažemo se i u tome da političari uvek preuveličavaju stvari, ali to je njihov način rada, takav narativ imaju i tako se skupljaju politički poeni! A kako drugačije?

Velika je šteta učinjena zemlji, ja sam to iskusio i te kako, kao i svi ostali! Nema čoveka na koga nije uticalo na ovaj ili onaj način! A mislim da će posledica tek biti...nadam se da grešim...videćemo!

Politička obećanja su zasnovana na projekcijama i trenutnom prilivu novca, i ako je trend bio da se sve povećava, mogli su da obećaju, a sad kad se to smanjilo, možda ne mogu da ispoštuju...političari uspevaju ili ne uspevaju da ispune obećanja, te tako opstaju na vlasti ili ne.

Ja da sam na nekom položaju gde bih mogao da odlučujem o tim stvarima i da imam sredstva, ja bih celu deonicu podelio na 40 jednakih delova i angažovao 40 firmi da rade u isto vreme, redovno bih kontrolisao dinamiku i realizaciju na terenu i ako bi sve bilo kako treba, taj autoput bi bio gotov za najviše 1 godinu!!!

Pozdrav!

Evo ja nisam iz Srbije i neplacam porez u Srbiju.
Shvatio sam da je ovo gradjevinski forum, a posto sam Srbin radujem se izgradnji Srbije.
Neshvatam poriv da se neko stavlja u prvi plan sto placa porez u Srbiji i sa 200 postova politizuje forum.
Ako admin to prihvata onda neka nas sa IP adresama izvan Srbije iskljuci sa foruma, i tako se neko gadi nas SRBA preko Drine, juzno od Preseva, Crnogorske Srbe, Srbe iz Hrvatske ma gade im se Srbi iz celog sveta!
Pošto sam bio prozvan , kako doprinosim našoj društvu, naveo sam kako. Kroz poreze i redovne dažbine, koje postoje svuda u normalnom svetu, pa i tamo gde ti živiš. Od tih istih poreza bi trebalo, da se deo kolača izdvoji i za neki put i za neku infrastrukturu. Međutim kod nas, u našoj državi, to nije slučaj. Ne sada, već decenijama. Porezi se naplaćuju selektivno, a gradnja je iz povoljnih kredita sa još povoljnijim cenama. Bez tendera, bez transparentnosti ugovora, problemima sa eksproprijacijom, brojnim oštetama građana oko oduzetog zemljišta, sa dugogodišnjim kašnjenje od rokova koji su oni sami naveli. E sada posle svega toga mi bi trebali da kažemo, da je sve ok, neka se samo gradi, brže, bolje, za našu decu. Intresantno.

Lako je uzeti kredit, treba imati osnova za njegovo vraćanje, a u zemlji koju 6 meseci zaustavljaju, i u koju strane kompanije ne ulažu, i u nju ne dolaze turisti, itd, itd, nema baš nekih realnih mogućnosti za to. Ili možda nije tako?
Ako misliš da nije, otvori prodavnicu i onda 6 meseci neko ne dozvoljava mušterijama da uđu u nju, pa kako misliš da će raditi a i uopšte raditi???
Nije tako.

Sve prodavnice rade. Na 16 minuta dnevno, prodavnice i dalje rade, ali u prodavnici, umesto standardnih aktivnosti ljudi mirno stoje i cute. Ne moze da dodje roba ili musterija. Moze i bez tih 16 minuta, ali moze i da krov prodavnice padne na glavu onome ko udje. Moze i bez toga, ali moze da udje u prodavnicu batica sa celavom glavom i tetovazama i da kaze, ovo je moja prodavnica, potpisi ovde, platicemo ti 20% vrednosti prodavnice, dodji po novac sutra.

Pa kako kome volja.

Lako je uzeti kredit po nepovoljnim uslovima, za to se slazem. Recimo, odes u banku, oduvaju te za stambeni. Ali te mole da uzmes kes kredit. Preklinju. Mole te reklamama, mole te telefonom, mole te mailom, mole te u aplikaciji. Ne sekiraju se kako ces da vratis.

Zašto ovi što smatraju da su blokade fakulteta nanele štetu ekonomiji ne kažu koliku štetu ekonomiji nanosi činjenica da nam je Tramp uveo najveće carine od svih evropskih zemalja? Da li neki ozbiljan investitor odustaje da investira zato što je blokiran saobraćaj na 16 minuta svaki dan, ili zato što će sutra njegovi proizvodi biti nekonkurentni na SAD tržištu zbog velikih carina? Pa čak i da ne izvozi u SAD, činjenica da smo na vrhu liste po visini carina sigurno nas čini nepoželjnim za investiranje ozbiljnog novca. E sad kad to sve čujemo, da nam lepo kažu i ko je kriv što imamo najveće carine? Studenti ili naša diplomatija?

A ako već govorimo o blokaderima, obavezno tu moramo uključiti i one koji već mesecima blokiraju Trg Nikole Pašića u Beogradu, i to ne na 16 minuta, već 24/7. Pa molim da se i njima pripiše odgovarajući deo ovog ekonomskog nenapredovanja :)

Izvinjavam se za skretanje s teme.

Zašto ovi što smatraju da su blokade fakulteta nanele štetu ekonomiji ne kažu koliku štetu ekonomiji nanosi činjenica da nam je Tramp uveo najveće carine od svih evropskih zemalja? Da li neki ozbiljan investitor odustaje da investira zato što je blokiran saobraćaj na 16 minuta svaki dan, ili zato što će sutra njegovi proizvodi biti nekonkurentni na SAD tržištu zbog velikih carina? Pa čak i da ne izvozi u SAD, činjenica da smo na vrhu liste po visini carina sigurno nas čini nepoželjnim za investiranje ozbiljnog novca. E sad kad to sve čujemo, da nam lepo kažu i ko je kriv što imamo najveće carine? Studenti ili naša diplomatija?

A ako već govorimo o blokaderima, obavezno tu moramo uključiti i one koji već mesecima blokiraju Trg Nikole Pašića u Beogradu, i to ne na 16 minuta, već 24/7. Pa molim da se i njima pripiše odgovarajući deo ovog ekonomskog nenapredovanja :)

Izvinjavam se za skretanje s teme.
Достојевски, пророк који је предвидео догађања која сада гледамо!

УЗЕЋЕМО ИМ ДЕЦУ ИЗ ШКОЛА....

Ko ће да руши? Млади! Њима је свеједно шта је било јуче.
Ко је ауторитет у друштву? Нико! Ко ће их водити? Деца!
------
"Револуција мора да буде младост. Стари превише мисле. Млади не мисле, они само пале. Њих не интересује истина, него ватра. Када изгори све, неће ни питати зашто.

Њихова снага није у томе што мисле. Њихова снага је у томе што не мисле. Они верују у све. Довољно је да им дамо знак, да им кажемо: „То је права ствар.“ И они ће то урадити. Да би их водили, не треба им много. Само им треба рећи да су они слободни, да су одабрани за револуцију. И они ће полетети према свом циљу.

Младима није потребно разумевање, њима је потребно да им кажемо шта да раде. Они ће нас слепо пратити. Имају енергију, имају потребу за револуцијом али им фали смисао. Ми ћемо им дати тај смисао. Показаћемо им шта је њихов циљ. А њихов циљ је једини могући - уништити све, да би створили свој свет! Бити без прошлости, значи бити без окова.

Ко је ауторитет у друштву? Нико! Ко ће их водити? Деца! Они који не знају шта је страх, обазривост, шта је стид. То је њихова моћ. Они су чист глас, чист поглед. Они се неће кајати. Они ће победити, јер немају прошлост која их омета.

Учимо их да се стиде својих предака. Нека мисле да су им очеви били глупи, мајке робови, дедови празноверни. Ко се стиди корена - више није дрво. То је чиста земља. Можеш посадити шта хоћеш...

Oни не знају за добар и лош, јер су рођени у свету у којем нема разлике. Када нема истине, они постају истина. Они су машина која ради на гневу и инстинкту. Они не знају шта је зло, јер су одрасли у свету где се све може оправдати...

Ko ће да руши? Млади! Њима је свеједно шта је било јуче. Они немају прошлост, и зато не осећају кривицу. Њих не мораш да убеђујеш - само им дај правац и они ће оборити све што је старо.

Учимо их да ништа не поштују. Нека пљују по песницима, нека се смеју мајци, нека одбаце оца. Нека им вера буде подсмех, а истина само оно што им ми кажемо. И тада ће бити наши.

Узећемо им децу из школа. Имаћемо своје учитеље. Даваћемо им наше књиге. Учинићемо их поноснима што су против свега. Кад их одузмемо породици - добићемо војску.

Ако им уништимо очинску фигуру, ако се насмеју мајци, ако им вера постане вицевима исмејана - онда више нису ничији. Тада су наши. Дете које не зна шта је грех, никада се неће бојати да убије.

Замислите свет у којем деца престају да верују старијима. У којој будућност не лежи у традицији, него у уништавању прошлости. Млади ће бити вође. Њихова воља ће постати закон. А то ће бити закон који уништава, а не гради. У том свету нема прошлости, нема сећања, све је одједном свеже, као бол, као рана. Младима није потребно разумевање, њима је потребно да им кажемо шта да раде. Они ће нас слепо пратити. Имају енергију, имају потребу за револуцијом, али им фали смисао. Ми ћемо им дати тај смисао. Показаћемо им шта је њихов циљ. А њихов циљ је једини могући - уништити све, да би створили свој свет. Бити без прошлости, значи бити без окова.

Не треба нам ни армија. Довољно је неколико младих који имају наше убеђење и они ће постати хорде. Њихова младост, њихова одлучност, њихова невиност - то ће бити довољна снага да потресе свет.

Која армија може да се бори с тим? Кроз њих ће пролазити наше мисли, наше идеје, они ће уместо нас стварати крваво ново друштво...

Шта је најлепше у деци? Њихова љубав према ништавилу! Љубав према тами, љубав према апокалипси. Они је не препознају као тугу, већ као позив. Кад их испунимо идејом да је све лаж, да ништа није вредно, они ће нас следити. Јер њима ништавило не представља губитак, њима оно значи почетак.

Кад млади престану да верују у Бога, кад им уклонимо веру у родитеље, кад их учинимо равнодушнима према љубави и пријатељству, тада је све могуће. Они постају чист папир, на који можемо да пишемо шта год желимо. Они не траже смисао, не траже духовност. Само им дајемо образац, и они ће се придржавати.

Деца су као ватра. Не знаш где ће запалити, али кад запали - неће стати док не прогутају све. Стари људи немају снаге да створе нову ватру. Они ће се само опирати. А омладина, они су војници који не познају пораз. Омладину можемо покренути кад год пожелимо, а када крену - неће стати.

Неким младима није потребно ништа друго осим да им кажемо: „Ви сте снага, ви сте будућност.“ И они ће све учинити. Да би их држали под контролом, само им је потребно дати задатак: „Ви морате да будете бољи од других, ви сте одабрани да покажете истину.“ И они ће волети да им кажемо како да се боре.

Млади не желе прошлост. Они је мрзе. То је њихов први корак ка слободи: бити слободан од прошлих грешака. Они верују да је револуција напредак. Да је падање у тоталну анархију само први корак ка чистој будућности"...

Ф. М. Достојевски,
"Зли дуси"

sve nek izgori pa da se gradi iz pocetka, da je valjalo ne bi bili gde smo sad i ne bi sad u 2025 citirali Dostojevskog, koji iako odlican stilski i kretivan pisac takodje je bio veoma je ogranicen periodom u kojem je ziveo a koji je bio tako dobar i uspesan da ga je obrisala komunisticka revolucija

sve nek izgori pa da se gradi iz pocetka, da je valjalo ne bi bili gde smo sad i ne bi sad u 2025 citirali Dostojevskog, koji iako odlican stilski i kretivan pisac takodje je bio veoma je ogranicen periodom u kojem je ziveo a koji je bio tako dobar i uspesan da ga je obrisala komunisticka revolucija
Ja bih vrlo rado dao ovo tvoje mišljenje na referendum, da vidimo koliko je ljudi u Srbiji za to!

Ако су блокаде заиста утицале на економију па и изградњу А2 (да останем делом у теми) за то опет главну одговорност сноси онај ненадлежни. Да се не штите поједине фирме и њихови коруптивни послови сакривањем дела документације (која је јасно наведена у текстовима анкетне комисије), да нису слати батинаши, снс функционери, на студенте или да су барем процесуирани до блокада не би ни дошло или би јако кратко трајале. Дакле иницијатор блокада и онај који истрајава на одржавању истих својим игнорисањем уставних обавеза је сам председник.

Ma ko uticao, ljudi, ne reagujte na pisanje onik koji dodju mesec dana pred otvaranje i pocnu da hvale postignuca uz obecanje da nas ceka prosperitet ako nastavimo u istom pravcu....
Otvorena gradnja 2019. Sad je 2025. 30km, ovo se sada desava 6mes, a bolje da smo pre 2 g digli glas, sad tih 16 mozda ne bi bilo mrtvo.
Toliki je kriminal i korupcija da ISPRED SKUPSTINE OD 10.04. STOJE SATORI, POLICIJA IH CUVA I NIKO NE REAGUJE!
Neandrej je pre par meseci na Insajderu rekao da je to rusenje u Svamaloj nije po zakonu ali on bi prvi upalio bager? Jel se tako uklanja bespravno naselje?
Jel pijan bio vozac u Helihopteru?
I da mi neko kaze da nam sad stala drzava.... pa sto ne rade kako treba?!

Достојевски, пророк који је предвидео догађања која сада гледамо!

УЗЕЋЕМО ИМ ДЕЦУ ИЗ ШКОЛА....

Ko ће да руши? Млади! Њима је свеједно шта је било јуче.
Ко је ауторитет у друштву? Нико! Ко ће их водити? Деца!
------
"Револуција мора да буде младост. Стари превише мисле. Млади не мисле, они само пале. Њих не интересује истина, него ватра. Када изгори све, неће ни питати зашто.

Њихова снага није у томе што мисле. Њихова снага је у томе што не мисле. Они верују у све. Довољно је да им дамо знак, да им кажемо: „То је права ствар.“ И они ће то урадити. Да би их водили, не треба им много. Само им треба рећи да су они слободни, да су одабрани за револуцију. И они ће полетети према свом циљу.

Младима није потребно разумевање, њима је потребно да им кажемо шта да раде. Они ће нас слепо пратити. Имају енергију, имају потребу за револуцијом али им фали смисао. Ми ћемо им дати тај смисао. Показаћемо им шта је њихов циљ. А њихов циљ је једини могући - уништити све, да би створили свој свет! Бити без прошлости, значи бити без окова.

Ко је ауторитет у друштву? Нико! Ко ће их водити? Деца! Они који не знају шта је страх, обазривост, шта је стид. То је њихова моћ. Они су чист глас, чист поглед. Они се неће кајати. Они ће победити, јер немају прошлост која их омета.

Учимо их да се стиде својих предака. Нека мисле да су им очеви били глупи, мајке робови, дедови празноверни. Ко се стиди корена - више није дрво. То је чиста земља. Можеш посадити шта хоћеш...

Oни не знају за добар и лош, јер су рођени у свету у којем нема разлике. Када нема истине, они постају истина. Они су машина која ради на гневу и инстинкту. Они не знају шта је зло, јер су одрасли у свету где се све може оправдати...

Ko ће да руши? Млади! Њима је свеједно шта је било јуче. Они немају прошлост, и зато не осећају кривицу. Њих не мораш да убеђујеш - само им дај правац и они ће оборити све што је старо.

Учимо их да ништа не поштују. Нека пљују по песницима, нека се смеју мајци, нека одбаце оца. Нека им вера буде подсмех, а истина само оно што им ми кажемо. И тада ће бити наши.

Узећемо им децу из школа. Имаћемо своје учитеље. Даваћемо им наше књиге. Учинићемо их поноснима што су против свега. Кад их одузмемо породици - добићемо војску.

Ако им уништимо очинску фигуру, ако се насмеју мајци, ако им вера постане вицевима исмејана - онда више нису ничији. Тада су наши. Дете које не зна шта је грех, никада се неће бојати да убије.

Замислите свет у којем деца престају да верују старијима. У којој будућност не лежи у традицији, него у уништавању прошлости. Млади ће бити вође. Њихова воља ће постати закон. А то ће бити закон који уништава, а не гради. У том свету нема прошлости, нема сећања, све је одједном свеже, као бол, као рана. Младима није потребно разумевање, њима је потребно да им кажемо шта да раде. Они ће нас слепо пратити. Имају енергију, имају потребу за револуцијом, али им фали смисао. Ми ћемо им дати тај смисао. Показаћемо им шта је њихов циљ. А њихов циљ је једини могући - уништити све, да би створили свој свет. Бити без прошлости, значи бити без окова.

Не треба нам ни армија. Довољно је неколико младих који имају наше убеђење и они ће постати хорде. Њихова младост, њихова одлучност, њихова невиност - то ће бити довољна снага да потресе свет.

Која армија може да се бори с тим? Кроз њих ће пролазити наше мисли, наше идеје, они ће уместо нас стварати крваво ново друштво...

Шта је најлепше у деци? Њихова љубав према ништавилу! Љубав према тами, љубав према апокалипси. Они је не препознају као тугу, већ као позив. Кад их испунимо идејом да је све лаж, да ништа није вредно, они ће нас следити. Јер њима ништавило не представља губитак, њима оно значи почетак.

Кад млади престану да верују у Бога, кад им уклонимо веру у родитеље, кад их учинимо равнодушнима према љубави и пријатељству, тада је све могуће. Они постају чист папир, на који можемо да пишемо шта год желимо. Они не траже смисао, не траже духовност. Само им дајемо образац, и они ће се придржавати.

Деца су као ватра. Не знаш где ће запалити, али кад запали - неће стати док не прогутају све. Стари људи немају снаге да створе нову ватру. Они ће се само опирати. А омладина, они су војници који не познају пораз. Омладину можемо покренути кад год пожелимо, а када крену - неће стати.

Неким младима није потребно ништа друго осим да им кажемо: „Ви сте снага, ви сте будућност.“ И они ће све учинити. Да би их држали под контролом, само им је потребно дати задатак: „Ви морате да будете бољи од других, ви сте одабрани да покажете истину.“ И они ће волети да им кажемо како да се боре.

Млади не желе прошлост. Они је мрзе. То је њихов први корак ка слободи: бити слободан од прошлих грешака. Они верују да је револуција напредак. Да је падање у тоталну анархију само први корак ка чистој будућности"...

Ф. М. Достојевски,
"Зли дуси"
Dobro bre čoveče, u redu je. Imaš svoje mišljenje i deo forumaša se s tim slaže a deo ne. Ne moraš ga isticati baš na 5 strana i odgovarati na svačiji komentar.

Shvatili smo šta hoćeš da kažeš al ode ovo u off sad samo tako. Ako imaš potrebu i dalje evo kao što boocky reče:

Posto tih 16 minuta vise nece biti aktuelno, mozemo da predjemo na temu Izbori 2025, jer je ocigledno to sada glavni fokus.

Ima tema za to (ima još neka sigurno, pa pronađi ako ova nije odgovarajuća), a ovde daj da se vratimo građevini i trenutnim dešavanjima, a šta će biti kasnije možemo da sačekamo da vidimo umesto da se prepucavamo sa predviđanjima ovde.

Svi su prepametni kad su predviđanja u pitanju…i onda se ego dalje hrani varijantama:
- šta se obistini ističe se do besvesti “jesam vam rek’o”
- a šta se ne obistini, ćuti se ko zaliven

Dobro bre čoveče, u redu je. Imaš svoje mišljenje i deo forumaša se s tim slaže a deo ne. Ne moraš ga isticati baš na 5 strana i odgovarati na svačiji komentar.

Shvatili smo šta hoćeš da kažeš al ode ovo u off sad samo tako. Ako imaš potrebu i dalje evo kao što boocky reče:

Ima tema za to (ima još neka sigurno, pa pronađi ako ova nije odgovarajuća), a ovde daj da se vratimo građevini i trenutnim dešavanjima, a šta će biti kasnije možemo da sačekamo da vidimo umesto da se prepucavamo sa predviđanjima ovde.

Svi su prepametni kad su predviđanja u pitanju…i onda se ego dalje hrani varijantama:
Dobro si primetio
Ако су блокаде заиста утицале на економију па и изградњу А2 (да останем делом у теми) за то опет главну одговорност сноси онај ненадлежни. Да се не штите поједине фирме и њихови коруптивни послови сакривањем дела документације (која је јасно наведена у текстовима анкетне комисије), да нису слати батинаши, снс функционери, на студенте или да су барем процесуирани до блокада не би ни дошло или би јако кратко трајале. Дакле иницијатор блокада и онај који истрајава на одржавању истих својим игнорисањем уставних обавеза је сам председник.
Tako je, slažem se! Samo konstruktivno i zajedno ka istom cilju! 🍻

Dobro si primetio, samo odgovaram na komentare upućene meni, nisam ni jedan započeo 👋

@vlad089
Po tvom mišljenju:
1) da li se u Srbiji poštuju zakoni i Ustav?
2) da li bi bilo kakvih blokada da tužilaštvo ima odvezane ruke da radi po zakonu?
Ako imaš kad za odgovore (može i sa Da/Ne). Mnoge stvari će biti jasnije. IL čeka na odgovore.

Vrh