Šta je novo?

Izbori 2025

Voleo bih da ovo pojasniš. Čoveka poznajem lično. Ne razumem u čemu je nekog isfolirao i nasamario i kako to misliš dok se deklarisao protiv SNS?
Такође бих волео да чујем како је Бели испао лош?

Био је кандидат на председничким изборима, циљ је био да буде излазност што већа да не дође до победе у првом кругу. Анимирао младе, нажалост није дошло до другог круга јер је СПС подржао Вучића и није имао свог кандидата.

После је покрет "сарму пробо ниси" (ваљда се тако звао) изашао на изборе у Младеновцу, скупио неки проценат али је СНС формирао власт.

Бели је изјавио да је у политици олош, нешто слично томе. Постао јутјубер/инстаграмер.

kid-meme.gif

pumpaj.gif

Bler klošar, ali nije ni bitan, nije on radio kampanju. Najjača kampanja ikad, ovo nam treba.

Dosta je sa:

,,STOP krvavima košuljama"

,,Srbija PROTIV nasilja"

,,Sve mora da STANE"

Idemo napokon sa nečim, da smo za nešto ZA! NAPRED! PUMPAJ!

Ako se i opozicija kandiduje otkriće se ko je saradnik sa okupatorom.
Ovo mene zanima.

Ko će iz "opozicije" da podrži tu novu studentsku listu a ko će da kandiduje svoju listu.

Ako bude više od 5-6 listi neminovno je rasipanje glasova a cenim da će biti.

SNS, studentska, desničarske, i sns satelitske liste.

Ако буде избора, колико су студенти спремни да иду по својим местима који студирају у Београду. Да не буде опет, да их мрзи да оду својим кућама да гласају.

Ако буде избора, колико су студенти спремни да иду по својим местима који студирају у Београду. Да не буде опет, да их мрзи да оду својим кућама да гласају.
Da, žrtvovali su sve ovo do sada, ali će ih mrzeti da sednu na bus i putuju par sati u svoje mesto da glasaju.

Шта ли кажу Манојло и ЗЛФ? Иду ли против студената? 🤔

Како оно беше иде она мантра из њихове кухиње? Мора да се гласа за оног ко има шансе и ко може да уједини народ против режима?

Био је кандидат на председничким изборима, циљ је био да буде излазност што већа да не дође до победе у првом кругу. Анимирао младе, нажалост није дошло до другог круга јер је СПС подржао Вучића и није имао свог кандидата.

После је покрет "сарму пробо ниси" (ваљда се тако звао) изашао на изборе у Младеновцу, скупио неки проценат али је СНС формирао власт.

Obrnuo si redosled. 2016. su učestvovali na izborima u Mladenovcu i tada dobili oko 20% glasova.

Koji mu je bio motiv da se kandiduje? Ozbiljno pitam, pošto ne znam.

Upravo je prethodni uspeh na Mladenovačkim izborima naveo ekipu oko Luke da naprave parodiju na svo beznađe političke scene i kandiduju "Belog Preletačevića". Neki poseban motiv, ne znam. Ozbiljna za*******, što je i bio slogan. Kad je ta za******* uzela 10% na predsedničkim izborima, uglavnom mladih glasača, koliko bi tek mogla organizovana studentska/profesorska lista?

I da se prijave da budu kontrolori koji će paziti na kutije.

Znaci sve cemo sami, ok, jos bolje!
Nego ljudi, kad je bilo oko 5.oktobra i to sve, da li je bila ovakva euforija? Ja sam bila mlada, ne znam bas, ali se secam 90'tih kao dete ,pa one utakmice kosarka, odbojka pa mi pobedimo, a zemlja u transu, Vanja Grbić, i one ekipe...
E tako mi to sad. Kao ovaj post
E tako nekako, uh.... nije ovo za nas matorije.... bas je euforija, samo da ljudi ne izdaju, mada mislim da imamo veliko glasacko telo, a svako odlaganje nama daje sansu uza proteste, pritisak.... uh uh

Izvinite, gospođo Miro, ali sam mislio da ste stariji. Iznenadili ste me time što ste rekli da ste bili mali 5. oktobra. Evo, i sad Vam se obraćam sa ,,gospođo" i persiram Vam.

Шта ли кажу Манојло и ЗЛФ? Иду ли против студената? 🤔

Како оно беше иде она мантра из њихове кухиње? Мора да се гласа за оног ко има шансе и ко може да уједини народ против режима?
Evo samo za tebe

Što se tiče izbora mišljenja sam da studentska lista sa profesorima ne može sama da pobedi SNS. Kasnije ću detaljno obrazložiti zašto to i mislim.

Što se tiče izbora mišljenja sam da studentska lista sa profesorima ne može sama da pobedi SNS. Kasnije ću detaljno obrazložiti zašto to i mislim.
Ako ih budu sabotirale ove jajare koje 13 godina ne mogu nista da urade niti da se dogovore da zajedno sruse bandita onda sigurno sami nece moci. A ocekujem ozbiljne sabotaze jer ce da ih pukne kompleks cak i ove koji nisu cacijevi ubaceni elementi.

Како сами Вучко кад си управо пренео став злф-а да ће подржати студенте?

Остаје питање да ли ће опозиција испоштовати вољу друштва и стати под оквир студентске листе или ће покушати да ућаре нешто?

И опет, како сами када скоро сав добронамеран и слободомислећи народ стоји уз студенте? Мало машиш саму суштину избора и питање демократске воље народа.

Опозиција сада бира између самоусклађивања са вољом друштва и личних амбиција а потом и нестанка. А пре који месец су ппкушали да преузму протесте. И шта то корисно имају опозиционари што немају студенти? Посланичке плате и евентуалну подршку страних служби?

Као што рекох, пред чистилиштем су па нек бирају где ће.

Poslednja izmena:
Ако зелембаћи не ускоче да помогну, Вучић неће никад пасти. је*** ти комедију од комбијаша.

Morate da nađete neki način da se izborite sa mržnjom koju sejete a i previše ste opterećni levom opozicijom.
Razumem da ste mnogo pametni jer bojkotujete ili glasate za DB opcije. S obzirom na jak antiopozicioni narativ studenata mislim da nikada neće prihvatiti jednu listu koja bi bila najbolja opcija jer prema njihovim izborima npr ja samo zato što sam član određene opozicione partije, a nisam ni partijski funkcioner niti sam biran na mesto odbornika ne mogu biti na listi.

Ovakav antipolitički stav koji bez obzira na početne uspehe i način izbegavanja targetiranja i etiketiranja studentskog pokreta kao "opozicionog" na duge staze koristi samo Vučiću. Za SPN opoziciju je glasalo 900.000 ljudi u decembru 2023. i neće svi po automatizmu glasati za studente.

I studenti su sada kada su se deklarisali da žele izbore opozicija sa ambicijom da postanu vlast kako bi uređivali državu i primenjivali svoj program, i to je pazite sada sasvim normalno za političku organizaciju jer je to cilj svake političke organizacije bila ona registrovana kao udruženje građana (pokret) ili politička partija.

Kao što reče student pravnog studentima jutros treba podrška opozicije pogotovu u pogledu kontrolora i članova opštinskih, gradskih i republičke izborne komisije jer studenti kao lista mogu imati samo 2 kontrolora po BM i to bez članova stalnog sastava. Da ne govorimo o tome da će većina biti članovi BM prvi put.

Опозиција је имала 13 година да нешто уради и није, малтене сваки потез је био катастрофалан и разочаравајући по гласачко тело, са све фокусом на потпуно рандом и небитне ствари (попут оне мушеме на споменику патријарху Павлу) док озбиљни, уставорушитељски потези попут Бриселског споразума пролазе без реакције. Студенти су успели да преокрену струју историје и грађани су се ујединили иза њих у врло јасном, референдумском питању да ли су за југобумерске политичаре издајнике или нову талас младих и промене који носе. Свака опозиција која, уместо да прати тај талас, узме да тера контру неизбежно себе гура у прву категорију.

Апсолутно нико никад није спречавао парламентарну опозицију да у први план ставе младе и перспективне чланове својих партија уместо да се Биљана, Мариника, Ђилас итд. гузе као да је икога брига шта они имају да кажу. Сада је време за промене а на свим партијама је да одлуче да ли ће исте промене да пригрле или да пропадну опирући се.

Што би рекли стоици, судбина предводи вољне а невољне вуче за собом

Poslednja izmena:
Vrh