Апсолутно се слажем са Вама, али док год нема јасно дефинисаног начина откупа са тачно одређеним параметрима приликом одређивања цене откупа, остаје велики простор за махинације.Ne znam kako i koliko se plaća ali ja razmišljam ovako... ako imam nešto u šta sam uložio 1 dinar i kada bih ga prodavao slobodnom voljom tražio bih 2, 3, 5 dinara... koliko je meni volja i to je potpuno legitimno.
E sad ako ti dođeš i kažeš mi da ja moram da se odselim odatle pa daj mi bar 1,5 dinara...
Jer nije to baš glava za glavu.
Nije to preseli se u isti stan sprat ispod...
Ja se nadam da ti ljudi dobiju bar takvu nadoknadu zbog toga što se sele.
Lakše reći nego učiniti.Тако је, направити универзалан систем са што мање простора за неодређености и који мора бити праведан за све. За власнике експроприсаних некретнина то праведно значи да морају бити обештећени у довољној мери јер без своје воље остају без некретнине, а за све остале да не буде преплаћивања јер се све плаћа из Буџета тј од нашег новца. Жалбе могу бити основане само ако постоје уочене и доказане неправилности у рачуну вредности експроприације типа лоше категоризације земљишта, грешака у квадратури легалних стамбених објеката и слично, а никако због вичности у проналажењу правних рупа, политичке припадности, блискости са надлежним особама и другим коруптивним деловањем.
Зато правила морају да буду детаљна, јасна и прецизна и установљена у законима. Правне рупе се морају брзо крпити, а коруптивна деловања кажњавати. На овај начин се експропирација може убрзати и евентуалне жалбе брзо решавати.
Онда ништа, гаси светло...Ima dosta praznih imanja, ali pametni vlasnici prosto ne zele da ih prodaju, pa je upitna tvrdnja Drzave da se za ponudjenu cenu uopste moze na tom lokalitetu naći imanje istog kvaliteta i kvantiteta za kupovinu. Kod grada i zgrada je drugacije, jer tu nema ogranicenja da se na placu jednog stanovnika od 10 ari digne u visinu 10 spratova sa 40 stanova sa multiplikatorom stanovnika x40 na istom prostoru, pa se stan okolo moze lako naci za trzisnu cenu, ali kod zemlje i imanja je drugacije jer su ona ograniceniji resurs. Posebno ako imas na imanju bunar, a kopanje novog kosta 5.000 evra, asfaltni put, struju... a novo imanje koje ako neko uopste zeli prodati u tom kraju nista od toga nema, pa kako sad izracunati unapred dal ces naci vodu, kolko ces puta kopati da je nadjes, dal ce ti drzava i kad asfaltirati put itd... Prosto, nije ova Drzava Svajcarska ili Kina pa da to sve sredjeno odradi, to se vidi po urbanizmu i cistoci na svakom cosku.
Budi optimizam to što non stop izbacuju snimke, možda planiraju kontra napad kao Preljina-Pakovraće kad je bilo..
AUTOPUT kao da još nije zamro, a kad će, ne znamo...
Nema više ni svetla na kraju tunela. A tunel sve duži, mrak sve gušći. Ali, tako je pred svitanjeNema u tom kraju sunca vec mesecima, samo magla
...ali odlazi na zapadСрећом светлост увек долази са истока!
Мислиш залази.......ali odlazi na zapad