tragac
Expert
Tadić je 2008 mogao da potpiše samo memorandum o razumevanju jer proces eksproprijacije još nije tad bio ni počeo.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371232#p371232:3k5ehcw7 je napisao(la):Blade » 18 minutes ago[/url]":3k5ehcw7]Ljudi...
Zivojin iz Vranja, Radašin iz Čačka i Milivoje iz Kikinde isto plaćaju račune kao i ja koji živim u Beogradu. Njih trojica nisu građani Srbije manjeg reda od mene. I kao takvi, kao i ja imaju pravo da budu saobraćajno povezani sa ostatkom zemlje i da brze i bezbednije putuju.
astrodule":28h1ucw6 je napisao(la):[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371232#p371232:28h1ucw6 je napisao(la):Blade » 18 minutes ago[/url]":28h1ucw6]Ljudi...
Zivojin iz Vranja, Radašin iz Čačka i Milivoje iz Kikinde isto plaćaju račune kao i ja koji živim u Beogradu. Njih trojica nisu građani Srbije manjeg reda od mene. I kao takvi, kao i ja imaju pravo da budu saobraćajno povezani sa ostatkom zemlje i da brze i bezbednije putuju.
Apsolutno pogrešno rezonovanje. Daleko od toga da ne bih želeo da svuda prolaze autoputevi i da imamo para da ih napravimo i održavamo, ali ne može moja rodbina u Grockoj da traži da se Smederevski put pretvori u autoput.
Zacudices se kada sve bude zavrseno do marta 2017. SAmo je gospodin Mrkonjic pravio obilaznicu oko Beograda od 31km, od 1990. Jel to se rukovodis njegovim uspesima? I sta je uradio za 20 godina. 22km poluautoputa. U Knjazevcu nisam bio i ne znam sta se tamo pravilo jedan dan. Uglavnom mislim da takvi kao ti misle da je dovoljno mahnuti carobnim stapicem i sve bude ok u ovoj zemlji. Premijer je rekao da ce imati gotove autoputeve u martu 2017 godine najkasnije. Na koju je deonicu mislio za koridor 11 ne znam, ja sam shvatio da je racunao komplet od Surcina do Preljine. Ako je mislio od Obrenovca do Preljine TO JE IZVODLJIVO. Trebas da znas da se koridori rade u tri smene. Zar nije sa Kinezima potpisan ugovor o izgradnji deonice Surcin Obrenovac sa dva mosta preko Save?[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371200#p371200:1kazodkj je napisao(la):laki72 » Pet Feb 12, 2016 2:23 am[/url]":1kazodkj]bobcha78":1kazodkj je napisao(la):Budi siguran da ako bude volje, Moravski koridor bice uradjen. NE MOZE SVE ODJEDNOM. Neka prvo otvore Koridor 10, neka pocne da se isplacuje od putarina, nek se otvori Surcin Preljina do marta 2017 i ja sam zadovoljan. Ovaj premijer je pokazao da ...[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371159#p371159 je napisao(la):laki72 » Čet Feb 11, 2016 6:42 pm[/url]":1kazodkj]aj aj...
Neka nama A1 (K10), ali te price o grdelickoj klisuri su zaista preterane.
Postoje putevi i u ovoj zemlji, a i sirom sveta sa mnogo opasnijim deonicama.
Neka nama i A2 ako zaista opravdava potrebe. za sada sa narastegnutijim kriterijuma to moze da bude do Pozege.
Mnogo vazniji od nastavka ka CG je veza ova dva autoputa preko Kraljeva (Moravski koridor)
Da su samo putevi ono sto nam fali, ja bih prvi bio za to da dignemo 5 milijardi kredita i omrezimo zemlju.
Al, moramo se dozvati pameti i ziveti racionalno u realnosti... :kafa:
Ne moze sve odjednom, kazes?
Al "Surcin-Preljina" ocekujes do marta 2017 ???
Saljiv si ti momak, a?
Inace, "ovaj premijer" je od svih tih kilometara koji se grade ili zavrsavaju, zasluzan samo za potez Obrenovac-Ub i za Lajkovac-Ljig. Sve ostalo ugovorile su , a vecinom i zapocele prethodne Vlade Republike Srbije.
Tako da, lepo je sto si ti pun optimizma, nego fali ti malo kontakta sa realnoscu.
Jbg, nece do marta sledece godine moci da zavrse ni do Obrenovca, a do surcina nije izvesno ni da ce se raditi, jer nema nikakvog ugovora, a i priznaces da Sava kod obrenovca ne moze da se premosti cuprijicom poput one u Knjazevcu (koju gle cuda, letos 'otvorise' samo na pola sata za slikanje, pa se vratise majstori na nju da nastave sa izgradnjom)
Sent from my LG-D320 using Tapatalk
Budi siguran da ako bude volje, Moravski koridor bice uradjen. NE MOZE SVE ODJEDNOM. Neka prvo otvore Koridor 10, neka pocne da se isplacuje od putarina, nek se otvori Surcin Preljina do marta 2017 i ja sam zadovoljan. Ovaj premijer je pokazao da se u ovoj zemlji sve moze odraditi ako se ima volja. Prvi put su sportisti isplaceni, stvorili su se uslovi za bazicne sportove (plivanje, vaterpolo i atletiku) sto je nekada bilo nezamislivo. Nesto se desava u ovoj zemlji. Nadam se da je ovo prekretnica ka necemu boljem. Juce su mi pricali ljudi koji su isli novom deonicom Vladicin Han do Donjeg Neradovca da je extra odradjena. Uvek volim da cujem kada se nesto novo napravi, izgradi i prepravi jer u ovoj zemlji svaka gradjevina je poduhvat.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371174#p371174:iocl6z7d je napisao(la):tangero » Čet Feb 11, 2016 11:02 pm[/url]":iocl6z7d]
Ja cu te samo pitati, jel mozes da napravis kucu od 30 kvadrata za 2 dana? Carobnim stapicem mozes sigurno. Ja imam svoje misljenje, ti imas tvoje. Ti mene ne mozes da ubedis u nesto da nije a sto sam svojim ocima video, a ja i ne pokusavam tebe da ubedim, niti imam nameru. Ja sam samo ljubitelj izgradnje, nista vise[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371365#p371365:2u2kphod je napisao(la):laki72 » Sub Feb 13, 2016 2:59 am[/url]":2u2kphod]Kad se (ako se) krajem leta ove godine provozas sa A2 od ljiga, preko takova do preljine, zahvali se vladi pre "transformers radikala", oh pardon SNS-a!
Ne zato sto su mi ovi ili oni drazi, vec zato sto volim (trudim se) da budem realna osoba.
A kada se budes provozao jahtom do Soluna, e onda mozes da se zahvalis onima koje hvalis a koji evo gotovo pune 4 godine vode ovu zemlju.
P.S.
Cak i taj prokop kojim si odusevljen kao velikim dostignucem velikog vodje je potpisao...
Pogodi ko?
Ivica Dacic, a ne niko od nesposobnih "transformersa" ...
P.S.S
Jedan prijateljski savet.
Ako ti je cilj politicka propaganda za bilo koju opciju, slobodno odmah odustani
Politicka propaganda niti jedne partije, na ovom forumu do sada nije uspevala da prodje.
Siguran sam da nece ni ubuduce. Ovde nas ima od desnicara do levicara, od klinaca do nas u zrelim godinama, od strucnjaka do laika...
Cesto po nekom pitanju imamo jako oprecna misljenja i stavove.
Nekad se saglasimo nekada ne.
Ali zajednicko za 99% nas je jedan realan pristup svakoj od tema koje nas zanimaju, bez obzira na aktere.
MENI JE PRIVILEGIJA sto sam medju takvom ekipom!
Ekipom koja je IZNAD mulja aktuelnog politickog zivota u Srbiji.
Toliko od mene, pa se vidimo u martu 2017. na otvaranju mosta na Savi kod Obrenovca (sarkazam)
Избаците снс ботове са овог сајта! :blah:[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371390#p371390:3m50vwbu je napisao(la):bobcha78 » 13 Feb 2016 12:33 pm[/url]":3m50vwbu]Ja cu te samo pitati, jel mozes da napravis kucu od 30 kvadrata za 2 dana? Carobnim stapicem mozes sigurno. Ja imam svoje misljenje, ti imas tvoje. Ti mene ne mozes da ubedis u nesto da nije a sto sam svojim ocima video, a ja i ne pokusavam tebe da ubedim, niti imam nameru. Ja sam samo ljubitelj izgradnje, nista vise[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371365#p371365:3m50vwbu je napisao(la):laki72 » Sub Feb 13, 2016 2:59 am[/url]":3m50vwbu]Kad se (ako se) krajem leta ove godine provozas sa A2 od ljiga, preko takova do preljine, zahvali se vladi pre "transformers radikala", oh pardon SNS-a!
Ne zato sto su mi ovi ili oni drazi, vec zato sto volim (trudim se) da budem realna osoba.
A kada se budes provozao jahtom do Soluna, e onda mozes da se zahvalis onima koje hvalis a koji evo gotovo pune 4 godine vode ovu zemlju.
P.S.
Cak i taj prokop kojim si odusevljen kao velikim dostignucem velikog vodje je potpisao...
Pogodi ko?
P.S.S
Ako ti je cilj politicka propaganda za bilo koju opciju, slobodno odmah odustani
Politicka propaganda niti jedne partije, na ovom forumu do sada nije uspevala da prodje.
Siguran sam da nece ni ubuduce. Ovde nas ima od desnicara do levicara, od klinaca do nas u zrelim godinama, od strucnjaka do laika...
Ali zajednicko za 99% nas je jedan realan pristup svakoj od tema koje nas zanimaju, bez obzira na aktere.
Toliko od mene, pa se vidimo u martu 2017. na otvaranju mosta na Savi kod Obrenovca (sarkazam)
Koja firma iz automobilske industrije ima skladiste gotovih proizvoda? Slazem se sa vecinom sto si napisao samo je prosta cinjenica da te u startu zeza cinjenica da nemas normalan put do fabrike. Pa nebitno koliko si zapravo dobar i jeftin.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371223#p371223:nl1cph6v je napisao(la):Zvezdara64 » Pet Feb 12, 2016 11:09 am[/url]":nl1cph6v]@Orfelin naravno da imaju skladišta. Tačno-na-vreme, nije u vašem slučaju, Toyota Just-in-time princip proizvodnje. To što traze od vas je deo logistike, da sve potrebno za proizvodnju bude uvek na dohvat. Isto tako deo logistike je, da svaki šleper bude u odredjeno(zakazano) vreme na istovarnom mestu. Ako se pojavi 5 u isto vreme, 4 mora da čeka. Ako 1 kasni, radnici stoje. Cilj je i da skladišta budu što manja i da ulaz/izlaz robe bude sto brži. U toj šemi je bitno da vaša roba bude tačno na vreme. Primenjuje se u svakom distributivnom centru. Tačnost ne zavisi od magistrala, već od dobro isplanirane i uhodane logistike.
U Srbiji, kategorija na koju ne može da se računa u drumskom transportu je birokratija. Čekanje na granici, na carinskim ispostavama, loše održavanje puteva, loše gorivo, mahinacije sa raspodelom dozvola za medj.prevoz, nemogućnost povrata PDV na gorivo za strane transportere, neefikasno sudstvo pri naplati dugovanja....
A sta znaci ta rec "BOT"?[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371396#p371396:3dzormhm je napisao(la):vladanc » Sub Feb 13, 2016 1:09 pm[/url]":3dzormhm]Избаците снс ботове са овог сајта! :blah:[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371390#p371390:3dzormhm je napisao(la):bobcha78 » 13 Feb 2016 12:33 pm[/url]":3dzormhm]Ja cu te samo pitati, jel mozes da napravis kucu od 30 kvadrata za 2 dana? Carobnim stapicem mozes sigurno. Ja imam svoje misljenje, ti imas tvoje. Ti mene ne mozes da ubedis u nesto da nije a sto sam svojim ocima video, a ja i ne pokusavam tebe da ubedim, niti imam nameru. Ja sam samo ljubitelj izgradnje, nista vise[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371365#p371365:3dzormhm je napisao(la):laki72 » Sub Feb 13, 2016 2:59 am[/url]":3dzormhm]Kad se (ako se) krajem leta ove godine provozas sa A2 od ljiga, preko takova do preljine, zahvali se vladi pre "transformers radikala", oh pardon SNS-a!
P.S.
Pogodi ko?
P.S.S
Modernizacija zeleznice nije jednostavna stvar. To je jako skupa stvar. Novi vozovi su stigli, ali dzaba ti vozovi ako nemas dobar gornji stroj i ako ti je poluprecnik krivina mali, kao i ugao skretnica. Za velike brzine skretnice moraju da imaju mali ugao, a kod nas u skretanje vozovi idu maksimalno 35Km/h. Dok sam bio skolarac izvrsili su opravku pruge Velika plana Mala Krsna Rakovica, zatim su uradili deonicu od Mladenovca do Glibovca i to je sve bilo extra, ali opet rade ovu prvu deonicu. Kod nas je prednost sto se tice zeleznica je da sva opterecenja nase pruge mogu da izdrze a i sve pruge imaju odgovarajuci slobodni profil za prevoz svih vrsta tereta. Ja nijednu recenicu nisam poceo tako "ovaj premijer", "ova vlada", "nas premijer", niti imam neku korist od ove vlasti a ni od prethodnih. Znaci ta rec nema znacenje. Ako hvalis onda si bot, ako kritikujes onda si zutac. Zato i postoji ona pesma PADA VLADA, koja je uvek aktuelna[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371419#p371419:qw8so0fo je napisao(la):Orfanelin » Sub Feb 13, 2016 4:30 pm[/url]":qw8so0fo]Zalazem se za modernizaciju zeleznice i mislim da bi to bila bolja varijanta nego auto put. Ujedno mislim da to ne moze da se dogodi u zemlji Srbiji pa ne trosim mozdane vijuge na to.
U uslovima koje propisuju strane kompanije sa kojima neko eventualno zeli da saradjuje pise da put koji mi imamo do Uzica nije dovoljno dobar. Samim tim ti pristajes na losije uslove ako zelis posao ili odmah bivas diskvalifikovan ako imaju bilo koga drugog ko zadovoljava sve uslove.
I nisi mi rekao koja to firma iz automobilske industrije ima skladiste gotovih proizvoda? Mozemo da razmenimo brojeve pa da zajedno odemo u istu da se uverim A nisi mi rekao ni to sta bilo kog investitora motivise na ulaganje u Zapadnoj Srbiji osim eventualne ljubavi prema zavicaju?
Bobcha, bot je svaki covek koji svoje recenice pocinje sa "ovaj premijer" "nas premijer" "ova vlada"
Nisu brale ni oni prethodni. A ko to treba da resi? Lokalna samouprava ili Republicko ministarstvo? To je pitanje. Pod cijom ingerencijom se radi taj put. Ko placa taj put? Republika ili grad Kragujevac? Kroz Batocinu je problem, mali je prostor kroz centar Batocine, pitanje je da li ce ici pored Batocine ili ce biti saobracaj regulisan semaforima. Semofori su glupa resenja. Citao sam da je isto problem neka petlja.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371423#p371423:b9faega3 je napisao(la):Zvezdara64 » Sub Feb 13, 2016 4:41 pm[/url]":b9faega3]Ne znam koja firma ima skladište gotovih proizvoda. Zašto je to bitno za ovu raspravu? Zašto vaša ima i koja je veza sa transportom?
Bilo kog investitora motiviše isto što je Gorenje motivisalo da uloži u Valjevo ili Zaječar. Japan tobaco u Sentu. Povoljni uslovi koje su dobili od države i lokalne zajednice
Bobcha, za 4 godine nisu "uspeli" da završe već gotovo završen put Kg-Batočina. Ne mogu da reše spor oko jedne kafane. Toliko o sposobnostima
Shvatam sta kazes. Ali ne postoji drugo resenje. Svako ko kaze da zna drugacije i da moze drugacije LAZE. Drzava daje subvencije privatnicima za svakog novog radnika. a privatnici to maksimalno koriste. Svakog treceg meseca otpustaju radnike koje su zaposlili pre tri meseca, a dovode nove. UZAS[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371425#p371425:3ag5muyw je napisao(la):Orfanelin » Sub Feb 13, 2016 4:56 pm[/url]":3ag5muyw]
Druga stvar, motivacija za ulaganje ne treba da bude subvencija od strane drzave. To nema pozitivnog efekta na sveukupnu ekonomiju ili ako ima taj efekat je mizeran. Treba dozvoliti manjim firmama da se razviju u vece a te pare od subvencija koristiti za razvitak infrastrukture, smanjivanje poreza. Vise vredi drzavi 5-6 uzickih srednjih preduzeca za koja ti nikad nisi cuo, nego jedno gorenje u Valjevu. Konkretno za Fiat to ne mogu da tvrdim jer sam bio fasciniran kakvim masinama i opremom raspolazu.
Ako ti razvijas fabrike tako sto im dajes pare da bi radile ti nemas stabilne fabrike nego imas neku karakondzulu koja ce da prestane da postoji cim naidje prvi malo veci problem.