Altair, Goražde bi se normalno zaobišlo jer ne može brzi put da ide kroz centar grada, a na 2km istočno je ionako već R Srpska, tako da je to idealna trasa jer bi i Goražde bilo povezano blizu na autoput, em bi R Srpska imala kontinuitet povezanosti svoje zemlje (kao što Hr ima pravo preko Pelejšačkog mosta), i eventualno neki zlonamerni ljudi ne bi mogli da je ucenjuju sutra blokadom puta. Sa druge strane i Goražde je povezano kontinuitetom sa Srajevom pa ni njima niko ne brani grade autoput na tu stranu i da spoje svoju zemlju. Postoji realno taj problem kod Muslimana da gledaju u našu avliju, ali najpoštenije je da svako ima svoje imanje, evo recimo ja sam im pustio da najveći deo moje đedovine ostane njima u Federaciji, ali prosto na našem delu imanja R Srpske onda nemaju šta da se mešaju. Glavni problem ovde kod nas je ta parazitska politika nekih zajednica koje očekuju kao lojalnost strancima nagradu tuđih imanja, tj pljačku. Mi trebamo biti ponosni što su Srbi kao pravi starosedeoci za jedinstvo Balkana pa i Evrope, a da su ovde zapravo za deljenje agenti stranih nebalkaksnih interesa. Zato je trenutno dobra stvar jačanje Kine jer ona ima totalno drugačiju filozofiju od okolnih pljačkaša Tursko-arapske imperije i germanskog Svetog Rimskog carstva koji su u principu lopovi. Kina ima sasvim drugu filozofiju, dok Nemačka isisava Evropu za svoje sebične interese, Kina suprotno tome više ulaže u zapadne siromašne krajeve nego što od njih uzima. I dok je u Evropi cilj jačanje nekih identiteta zarad uništavanja drugih, u Kini je trenutni trud oko ujednačenog razvoja cele zemlje, iako su razlike za kratko vreme velike gde je istok pomorskih luka postao mnogo bogatiji od zapada. Tako da Kina kao najveca zemlja najbolje i zna kako se vodi politika stvaranja velikih država, ne podelama nego spajanjima, dakle isto ono što žele i Srbi. Smešno je što Evropa sad uskače da finansira Nišku prugu, a ovaj autoput ka CG i BH iz zle namere slabljenja srbskog identiteta, namerno nisu hteli da finansiraju. Međutim mnogo su glupi pa ne vide da uništavajući svoj pupak Evrope, civilizacije, Srbie Balkan, uništavaju i sebe, loša karm je tek sada i njima jasna. Ne mrržnja, pljačka i podele nego ljubav i jedinstvo roda.
Milaki, bio je rat, treba poštovati razloge svake strane i stoga je najbolje ako su ratom već želeli se razdvoje, prihvatiti njihovu želju i napraviti odvojen put da se ne mešaju. A posle toga bi se vrlo brzo opametili i želeli bi da se mešaju, potpisujem.