Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Ja sledeci petak ili subotu idem skroz do Priboja pa ću imati uvid u gužvu i radove uživo :D

Trenutno je moja preporuka da se ide kroz Užice, preko Krčagova. Ne verujem da će do petka biti gotovo asfaltiranje. Na svakih 20-50m ima po stepenik.

Moj plan da se izbegnu radovi je da se skrene za Arilje, nastavi put Ivanjice i pre nje skrene desno, izbije se na Kokin brod...

Johnest_Hon":37b830k4 je napisao(la):
Moj plan da se izbegnu radovi je da se skrene za Arilje, nastavi put Ivanjice i pre nje skrene desno, izbije se na Kokin brod...
Od "Prilke" najbolja varijanta
do Kokin broda

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Uhapsiše nam još jedan „Kokin brod“ tako da su sve „Prilike“ da će biti čupavo... :D

Dobih par informacija vezanih za eksproprijaciju, pa da podelim. Eksproprijacija je rađena samo za tunele. Za ostatak trase je trebalo da počne u septembru, ali nije, iz nepoznatog razloga. Očekuje se da se krene sa tim čim se situacija sa koronom malo umiri.
Oko tunela je skoro sve završeno za eksproprijaciju, međutim kod tunela Laz sa strane Krstaca sve i dalje stoji jer se jedna osoba žalila na rešenje. Ministarstvo je nedavno odbilo žalbu, pa ako ta osoba ne pokrene upravni postupak, i to će biti finalizovano u narednih mesec dana. Ako pokrene upravni postupak, kako mi je rečeno, to može trajati "ko zna koliko".

Ako eksproprijacija treba krene posle korone da se isplacuje i ako to treba isfinansira vlada Srbije, onda se postavlja pitanje problema para sad kad nemaju pas za sta da ih ujede... Mozda novi kredit, novi dug...

Taman kad smo započeli temu eksproprijacije, naleteo sam na još jednu, ali privremenu građevinsku dozvolu za privremene saobraćajnice na trasi Preljina - Požega.

Izdata je 13.04.2020. godine i ono što mi na prvi pogled upada u oči su parcele i eksproprijacija. Eksproprijaciju treba da završi investitor (Putevi Srbije) na taksativno nabrojanim parcelama. Proverio sam par parcela u različitim katastarskim opštinama i vlasnici su i dalje fizička lica, sa izuzetkom jedne gde je Grad Čačak. Pri tom, nema ni zabeležbe eksproprijacije.

To ne mora da znači ništa, posebno što sam proverio 4-5 parcela, katastar nije uvek ažuran, ali ukazuje da možda eksproprijacija nije daleko odmakla.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=734915#p734915:2h3il51z je napisao(la):
Niko Kažanegra » Mon May 04, 2020 2:58 pm[/url]":2h3il51z]https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2020&mm=05&dd=04&nav_id=1680734

Nemoj molim te linkove sa B92 jer neki ovde to sa gnušanjem odbijaju da čitaju. :dil:

Ubr, moj kum radi u jednoj betonskoj bazi, privatnoj, i kaže da sada gro materijala isporučuju na to gradilište.

:sesir:

Stigao mi je novi ADAC-ov atlas za 2020/21, evo loših snimaka mobilnim telefonom... Nemci su prilično ažurni (ne baš i tačni sa godinom završetka):

a2_sr.jpg

a1_me.jpg

Ovo može da ide i u mape, ali ovde je možda aktuelnije, pa neka Igor bira.

Danas prošao Užice - Čačak i nazad. Iz Užica do Preljine trebalo mi je 1h15', što je za bar 20' duže nego u normalnim okolnostima. Pri tome, izbegao sam do Pž nekoliko semafora, idući preko L. Sela. Međutim, poslednjih nekoliko km ispred Pž su u takvom stanju, sad posle zime, da se postavlja pitanje smisla vožnje tuda. Tunel kod skretanja za Dragačevo je tako raskopan da njime saobraćaj neće skoro, već se ide okolo, nekadašnjim putem, koji je za ovu priliku proširen i asfaltirn, ali tako da od tog asfalta uskoro neće ništa ostati. Naišao sam tri puta na semafore, dva puta na zastavice. Na bar desetak km skinut je asfalt. Gužva je ogromna, na nivou neke pretrpraznične sa dodatkom velikog broja kamiona.
U Pakovraću je jedino sa puta vidljivo da se uređuje skretanje sa magistrale u onu njivu do Morave na kojoj bi trebalo do bude petlja. Most se samo nazire krozvolistalo zelenilo.
U povratku me je jednako pratila gužva, ali sam imao nešto manje sreće sa semaforima, pa sam svuda čekao pun interval i stigao za nešto više od sat i po, što je skoro duplo više od vremena nego u nekim ranijim okolnostima. Preticanjecskoro nije moguće, što zbog gužve, štovzbog žute pune. Ispred Užica sišli su ispod nekadašnje kocke, diže se cela podloga i iznova radi telo puta, tako da će to potrajati. Ne verujem da će biti gotovo i u ovom novom roku, do pičetka leta. Zato i dalje preporučujem izbegavanje užičke obilaznice, već prolazak kroz grad, osim u periodu 14:05-14:30.
Cela ova deonica, a i mi iz ovog kraja, plačemo za auto putem. Međutim, kako stvari stoje, mnogo će Morava naših suza još proneti.

@ branik je u pravu, puno je radova, sporo teku, a te suze ce tek da liju ovi tranzitni....kad na +30 budu putovali ovoliko.
ja sam cula da ljudi putuju i po 2h Ue-Ca....ali to dolazi " na prozivku" samo kad krene turisticka sezona, lokalni saobracaj non stop trpi.

Ko se razume- na Pz petlji je ukinuto skretanje ka Pz iz pravca ka Cacku i koliko sam cula to ce biti trajno. Citava naselja( Rasna, A Rampa) idu ispod nadvoznajka desno i dosta je duze,ali kad se petlja ne napravi na mestu koje je pogodnije tako se desi. U glavnom izgleda da nema presecanja trake Ca-Ue i sto se toga tice saobracaj ce biti malo bezbedniji

Mozda neko ne zna pa evo slike. Ko ide iz Ue ka Kosjericu, Valjevu, ulazi u grad...prekrzila sam gde vise ne moze nego ovim crvenim putem se prodje desno ispod nadvoznjaka( zqnemarite strelice na slici, nisu prqvilno ucrtane). Ako promasite onda do Preljine pa tu nazad :lol:

Prilozi

• Screenshot_20200506-181921_Photo Editor.jpg
    Screenshot_20200506-181921_Photo Editor.jpg
    475,9 KB · Pregleda: 3.470
Не знам ко је искочио из теме и почео да провоцира. А иначе не знам што се тобом упуштам у било какву расправу. Енде.
Миро, то би само један кружни ток лако решио, али... Мада, испод су две пруге - барска и Пж-Ча. Иначе, та ми петља и припадајуће раскрснице никад није била логична. Онолики простор, а токови се пресецају. Опет, од жел. станице ка Ча мора да се пресече долазни ток из Ариља.
У кампањи за избор председника ГО Севојно обећан је кружни ток на улазу у Севојно, ближе Гаспром пумпама. Сад се пут реконстрише, прилика је, места има, али наравно нико не помиње. Таман кад заврше, нови тендер, нови уговор, провизијица, нове гужве... Свима лепо, осим нама који туда свакодневно идемо.

@MiraC od kad ti je ova slika sa mapom?

Ova strelica sto sam zaokruzio pokazuje kontra pravac, koliko znam tu nikad nije moglo kako je na mapi, moze samo u kontra smeru ili ti ka centru.

pgd8mDN.jpg

@ branik ma haos je veruj mi, ko je pokusao da se ukljuci sa ARampe na put zna kako je...a i to nije pravilno napravljeno. Kad se pravila petlja trebala je sa druge strane pruge ali koliko sam cula interesi pojedinih su prevladali da bi put prolazio pored njihovih objekata ( ne znam koliko je istina).

@ Srdjanprpa ma obicna google mapa, bas sam zato napisala da ne gledate strelice jer " niđe veze" tu gde si obelezio se skrece ka Pz a ne kako je tu obelezeno.
I ne znam zaista zasto tako ucrtaju kad navigacija kasnije tacno pokazuje pravac i smer ( Hvala Bogu inace bi bio rusvaj). Nije ovo usamljen primer

Edit na prosli post: greskom sam napisala Preljina, htedoh Prijanovici

Значи, сад је Пж - Уе 25км.
Знам да је збрка, често пролазим туда, а сваки пут морам да се преслишам и сложим навигацију у глави, посебно кад од ж. станице кренем за Ча.
А на ону Прељину умало не написах да је у крајњем случају Земља округла.
А збрка ће тек да порасте кад једном направе аутопут па нагрне саобраћај кроз Татојевицу на Рампу.

Danas sam išao od Nove Varoši do Čačka 2h i 15min(ima dosta semafora, al kratko se čeka. Čačak- Obrenovac 44min(između Lajkovca i Uba je bio strašan sudar, sa mogućim žrtavama)

U petak sam vozio Beograd - Priboj. Apsolutno nigde nije bilo guzve, bio sam jedini u Preljini na rampi. Takodje, na sve semafore od Cacka do Uzica sam prosao kroz zeleno. Bas slab intenzitet saobracaja obzirom da sam krenuo iz Bg u 17časova.

Видим земља се задужује за силне милијарде код ММФа. То је вероватно због вишка пара у буџету?! Сад ме занима одакле ће доћи оних 5 милијарди за инфраструктуру? Бићу јако сретан и да заврше ово до Пожеге, једном!

Sent from my Armor_3 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=737870#p737870:1dvyj9rj je napisao(la):
мајстор » 12 Maj 2020 09:43 pm[/url]":1dvyj9rj]Видим земља се задужује за силне милијарде код ММФа. . .
Nije kod MMFa i nisu "silne milijarde" već smo prodali obveznice za 2Mld sa dospećem 2027. . . pogledaj ovde : viewtopic.php?p=737563#p737563

Šta će nam 2 milijarde eura ????
Pre 10-15 dana je više puta apostrofirano da nama novac ne treba jer ga ima dovoljno. Da necemo da povecavamo nas dug. Da zaduzivanje ne dolazi u obzir. Zar mi nemamo ogroman suficit poslednje dve godine ???? Zar ministar finansija nije rekao da je Srbija u zlatnom dobu ????
Zar se strani investitori ne biju izmedju sebe da dodju i otvore fabrike u obecanoj zemlji koja napreduje svaki dan u svakom pogledu ????
Zar radovi na Preljina - Pozega nisu poceli pre tacno godinu dana ???? A do sada uradjena 2 m tunela i spavaonice za Kineze. Kolika čovek treba da bude bu**** , koliko sati dnevno da gleda parove, farmu, grand paradu, pink i ostale ludake da bi poverovao u ove lazi koje serviraju iz dana u dan ?
Ove godine ce biti neophodno zaduziti se minimum 7 milijardi. Tek sledi igranka bez prestanka jer je ocigledno da je car go !!!!
Ali ludi Srbi ce i dalje da veruju na rec a ne svojim ocima. I cekace 2025 Novu godinu i plate prosecne od 900 eu.
Srecno Vam bilo !!!!

Ako se piše o državnoj kasi, onda se moraju objaviti svi podaci, nap 7.Maja je uplaćeno po 30.367,04 dinara za 1.051.000 zaposlenih u 232.000 privrednih subjekata.
Od 15. Maja ide uplata po 100 evra prvo penzionerima i socijalno ugroženima, što će biti oko 650mil evra. Dve milijarde evra od prodaje obveznica ide kao pomoć privredi u ralealnom sektoru.
Ovaj prvi udar na ekonomiju je amortizovan i sada se kreće u normalnu privrednu aktivnost.

Uzgred, postajem pesimista. Proslo je vec skoro pola godine nista nije bitnije nije uradjeno. Posle izbora nam sledi recesija zbog Korone i neaktivnosti privrede kako kod nas tako i u Evropi. "Zlatno doba" je zavrseno sad sledi "stezanje kajisa". Sasvim je sigurno da ce se to odraziti na infrastrukturu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=737940#p737940:1ggebpj4 je napisao(la):
dragan » 13 May 2020 06:30 am[/url]":1ggebpj4]Ako se piše o državnoj kasi, onda se moraju objaviti svi podaci, nap 7.Maja je uplaćeno po 30.367,04 dinara za 1.051.000 zaposlenih u 232.000 privrednih subjekata.
Od 15. Maja ide uplata po 100 evra prvo penzionerima i socijalno ugroženima, što će biti oko 650mil evra. Dve milijarde evra od prodaje obveznica ide kao pomoć privredi u ralealnom sektoru.
Ovaj prvi udar na ekonomiju je amortizovan i sada se kreće u normalnu privrednu aktivnost.

2 mlrd ide za pomoć budžetu, odnosno pokrivanje deficita, a deficit potiče i od manjih prihoda i od većih rashoda, gde spadaju i tih 100€ i minimalci za privredu i nabavka medicinske opreme i sve ostalo.

a 2 mlrd za privredu će biti krediti za koje garantuje država i to nisu ove 2 mlrd za koje je emitovana obveznica

Vrh