Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

@Earth

Ti rece išao si samo do Ljiga. Ipak si morao da dodjes do petlje Takovo. Krenuo si da snimas od tunela.

Kao što sam pominjao jutros krenuh AP za Taru trasom Obren-Valjevo-Debelo brdo-B.Bašta.
Oko 10h u smeru ka Obrenovcu podnošljivo, naročito kad se prođe centar Umke.
U smeru ka Beogradu kolona od Obrenovca do Umke.
AP odličan, Poseban utisak spojevi na nadvožnjacima, takoreći neosetni.
Radijusi krivina sasvim ok.
Krajolik pored puta lep.

Ali ... ono najvažnije ... opuštencija ... zbogom Ibarska.
To se ne može opisati !!!

Posle silaska za Valjevo katastrofa od puta, par kilometara.

Proslo je nesto vise od 24 h kako je deo A2 puta pusten u saobracaj. Ostaje nam da cekamo nastavak i prema BG i prema Pozegi i dalje.

Svima koji ce ga koristiti zelim srecan i bezbedan put.

Znam da je mnogima svaki dinar dragocen ali bezite sa crnog Ibarskog puta i ne zalite tih 400 dinara za svoju i bezbednost svojih saputnika. Koliko god Vi pazljivo vozili drumovi sam puni usijanih glava koje negde "zure"

Srecno!! :vops:

Azuriran Milos Veliki i na sentinelu

Sent from my iPhone using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=650356#p650356:ittl78rx je napisao(la):
adža » Pon Avg 19, 2019 3:53 pm[/url]":ittl78rx]Mogli su da naprave na par stotina metara 2 + 2 od kružnog toka u Mislođinu ka Beogradu, ili bar 2 + 1 kao privremeno rešenje

Isti đavo kad se jako brzo svede na jednu traku i kolonu. Kažu na RTS de je dnevno tuda prolazilo 14453 vozila, sada i više. A možda i manje kada je sve usporeno.

Zdravo svima, evo i ja da dam mali doprinos forumu :)
Stigao malocas iz Ivanjice preko Guce, Cacka do Beograda, koristeci novi autoput.
Na obilaznici oko Cacka radovi, zaobilazi se most tako sto se prolazi kroz grad i pored autobuske stanice. Uglavnom, Ivanjica - naplatna stanica Preljina oko 1h 20 min.
Od Preljine do Obrenovca oko 45-50 min. Prosecna brzina na autoputu oko 130, maximalna 145 km/h, posebno me odusevio tunel Brančić koji je sjajan bez preterivanja, ogranicenje 100 km/h kao što neko pomenu. Deonica UB-Lajkovac oseti se razlika definitivno u kvalitetu podloge, malo talasast kako rece Zemljani, ove 2 deonice koje su radili kinezi odradjene odlicno, blage krivine, ravne kao piste.
Vreme od Obrenovca do Sajma oko 30-35 min, manja kolona oko Bariča, Umke, posle Umke poprilicno prazno.
Sve ukupno vreme iz Ivanjice do Beograda oko 2h 30 min. Čepovi kod Čačka i Obrenovca (kod Bariča i Umke).
Bilo kako bilo, i sa svim zadržavanjima i gužvama, uštedi se vreme, bar kad se krene recimo na ovako dalek put. Osećaj je fenomenalan zaista kad se preleti nakritičniji deo Ibarske za manje od sat vremena.
Pozz svima!

BG/Pevac-Zlatibor, ibarska , februar mesec pre 7 godina za 2 h i 40 min. :bg4: Malkice preko ograničenja. :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=650491#p650491:sqzinwxp je napisao(la):
boocky » Pon Avg 19, 2019 11:12 pm[/url]":sqzinwxp]Zdravo svima, evo i ja da dam mali doprinos forumu :)
Stigao malocas iz Ivanjice preko Guce, Cacka do Beograda, koristeci novi autoput.
Na obilaznici oko Cacka radovi, zaobilazi se most tako sto se prolazi kroz grad i pored autobuske stanice. Uglavnom, Ivanjica - naplatna stanica Preljina oko 1h 20 min.
Od Preljine do Obrenovca oko 45-50 min. Prosecna brzina na autoputu oko 130, maximalna 145 km/h, posebno me odusevio tunel Brančić koji je sjajan bez preterivanja, ogranicenje 100 km/h kao što neko pomenu. Deonica UB-Lajkovac oseti se razlika definitivno u kvalitetu podloge, malo talasast kako rece Zemljani, ove 2 deonice koje su radili kinezi odradjene odlicno, blage krivine, ravne kao piste.
Vreme od Obrenovca do Sajma oko 30-35 min, manja kolona oko Bariča, Umke, posle Umke poprilicno prazno.
Sve ukupno vreme iz Ivanjice do Beograda oko 2h 30 min. Čepovi kod Čačka i Obrenovca (kod Bariča i Umke).
Bilo kako bilo, i sa svim zadržavanjima i gužvama, uštedi se vreme, bar kad se krene recimo na ovako dalek put. Osećaj je fenomenalan zaista kad se preleti nakritičniji deo Ibarske za manje od sat vremena.
Pozz svima!
To će biti super samo kada budeš išao u to vreme ili o4 ujutru. Dodaj tu naplatne rampe od 01.09 itd.
Topola je keva dok se sve to ne spoji. U tom vremenu iz Ic stignem za 2.5 sata do Bg tako da...
Idem 3-4 puta nedeljno za Bg iz Ic.

Ja nisam slikao, snimao, jer nema svrhe, profesionalci sa foruma a i sa televizija su sve vec snimili. Ono sto oni nisu rekli je, PLANIRAJTE PUTOVANJE DA SE NE VRACATE U BG PONEDELJKOM UJUTRU ILI DA IZ BG NE PUTUJETE PETKOM POPODNE. Moja velika slova ne znace ljutnju i viku, kako kazu pravila foruma, vec dobronameran i koristan savet. Vec neko vreme belezim vremena putovanja razlicitim deonicama. Ne zurim, vec samo upisem vreme kad sam gde stigao. Jutros sam krenuo iz svog Gornjeg Milanovca i do Obrenovca sam stigao za 54 minuta bez prekoracenja brzine, mereno GPS-om. A onda SOK: Od kruznog toka u Mislodjinu do izlaza iz Umke trebalo mi je tacno 43 minuta za svega 8,5 km. Vreme starta sa KT u Mislodjinu je bilo 8:39 AM. Tu su bila i 2 vozila (sem kombija hitne) koja su preticala kolonu koja stoji ili se krece par km/h. Mislim da su "ucarili" par desetina sekundi, koceci kola koja idu u susret i koja su morala da silaze sa puta da ih propuste izmedju traka. Svi ostali koji su mi bili u vidokrugu su vozili u koloni. Ispred Dubokog se cekalo oko 15tak minuta. Posle Umke kad sam pretekao jedan kamion, nije bilo nikoga, kao da je ratno stanje. Cela kolona je odmakla i razbila se. Koliko je bilo bezbedno to razbijanje, ne znam, nisam video nijedan incident i rizicnu situaciju.
AP nije kriv za ovoliku guzvu i mislim da je ta guzva vec poznata svima koji idu na posao jutri ka BG i vracaju se sa njega popodne. Poslednjih 10 merenja vremena nisu bila duza od 35 minuta nedeljom vece od Obrenovca do Gazele. Bez guzve je vreme bilo i cak 25 minuta, sto bi bila "milina" kada bi bilo uvek tako.
Sto se tice samog AP, utisak mene, kao obicnog korisnika a ne gradjevinca je, put je veoma udoban za voznju. Nema ostrih krivina i lako se vozi. Mozda bude problem onima koji voze 240 km/h, ali meni sa max 130 je bilo sasvim udobno i nijednog momenta se nisam osecao nebezbedno. Deo od Preljine do Takova je najzanimljiviji i najzivopisniji, sledi deo od Takova do Ljiga, a ostatak od Ljga do Obrenovca je najmanje zanimljiv sto se tice prirode, ali je i najbezbedniji.

Mozda si trebao dodati i nedelju veče za Bg. Kao i svaki radni dan kada ljudi idu u Bg na posao a iz Bg sa posla. Period od 07-09 i od 15-17 svakim radnim danom plus minus 30 min.

Kad smo kod čestitki svi ovde već - čestitam nam svima što će se ugasiti najveća mafija tog kraja - saobraćajna policija u Ljigu! E to nema cenu! :kum:

Joe, da do petlje Takovo, tu sam okrenuo nazad. Zapravo mislio sam da stavim snimak od Beograda, ali je sunce bilo bolje za snimak nazad ka Beogradu.
Ivanjica bi trebala bude smanjena na sat I 45 kad zavrse do Pozege jednog lepog dana :)
Dobro, bice par meseci te guzve, ali bar ima nade jerjeza se radi, za razliku od nekih delova Beograda gde se nista godinama, decenijama ne radi, a svakodnevno kilometarski zastoji poput ujutru od Plavog mosta do Gazele I sl.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=650524#p650524:ytrwxiqz je napisao(la):
pwl » Uto Avg 20, 2019 5:00 am[/url]":ytrwxiqz]Kad smo kod čestitki svi ovde već - čestitam nam svima što će se ugasiti najveća mafija tog kraja - saobraćajna policija u Ljigu! E to nema cenu! :kum:
Брате, апсолутно си у праву . Свака част поштеним полицајцима ,али ови из Љига су највећу друмски разбојници који постоје. Само да их не гледамо више.
Ако се неко радовао кашњењу Аутопута,онда су то они.....

Trebalo bi da opadne guzva od 01 septembra kad odu turitsi i kad krene naplata putarine. Mada tada krecu deca i skolski busevi. :?:

Jutros dosta manja gužva od Bariča do Umke...

Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka

Hvala gvb,samo javljaj situaciju! I ostalima hvala za merenje vremena. Videcemo uz putarine kako ce biti. Ja sam mislila da cemo od Ljiga ici ka Bg ,ali vozac kaze " nema sanse" draže mu da to vreme stoji u koloni od Obrenovca nego da vozi ibarskom. Videcemo koliko ce i ta guzva biti grozna dok mi prodjemo.

Očekivao sam malo veću razliku u kilometraži, ovako se svodi samo na 9 km.
Vremenski skoro pa duplo, mada dok ne završe ono parče ka Surčinu ta vremenska razlika se bukvalno istopi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=650552#p650552:1lithp66 je napisao(la):
brdjanin » 20 Avg 2019, 08:08[/url]":1lithp66]Došlo vreme i naslov teme da se promeni.
Teško, ovde se imena tema ne menjaju tako lako. Primer, stadion FK Crvena zvezda odavno je promenio ime u Rajko Mitić ali ovde to još uvek nije urađeno. A više puta sam skretao pažnju na to.
Inače juče moj otac putovao busom od Obrenovca do Barica skoro sat vremena.

Zasto bi se naslov promenio? Za sada nema potrebe jer se nastavlja gradnja. Siguran sam da ce Igor, kao i svi mi biti vise nego srecan da promeni naslov teme kada se zavrsi Preljina-Pozega.

Треба честити књаз да се убаци у наслов, на то су сигурно мислили Брђанин и Јанкаускас из Судуве;)

Ја немам никакву потребу да идем на ту страну Србије тако да не користим уопште те путеве, али ми делује овако из целе дискусије да људи слабо користе алтернативе које како сам схватио постоје, већ их већина иде тим главним путем за Обреновац па је онда нормално да су велике гужве. Можда људима треба мало времена да се снађу и да почну да користе те алтернативне саобраћајнице.

Jutros daleko bolja situacija od Obrenovca do Umke, nijedan semafor ne radi, na Umci na svakom pesackom prelazu stoji policija i ceka da se skupi grupica, pre no sto zaustave na nekoliko sekundi saobracaj da ih puste da predju... 45 minuta od KT Mislodjin (8:10) do Vozdovca (8:55).

Meni deliuje da su počeli sa asfatiranje mosta preko Save .
Mozda neko ima inf.?
Zemljani mozemo li se nadat nekom snimku Surcin -Obrenovac deluje da su dosta asfaltirali?

Vrh