Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=625874#p625874:1tcu2zro je napisao(la):
Perkan » Sre Maj 29, 2019 6:10 pm[/url]":1tcu2zro]Autoput MiraC :)
Kako veličanstven predlog! Slažem se naravno! Hehehehe

Hvala @ Stara Mo

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=625766#p625766:abv63k5s je napisao(la):
Earthmoving » Sre Maj 29, 2019 10:45 am[/url]":abv63k5s]Druga stvar sta mene bole k za neku Nikolic gradnju i par Kurti i Murti da bi citava nasa zajednica zarad profita par parazita ispastala? Cekajte, uvozimo ljude za gazdu firme koji sedi u fotelji , nit je projektant, nit je kreditor da daje pare, nit radi na terenu, nit pravi opremu... nista! hehe pa cekajte jel ta firma toliko onda VAZNA da bi cela nasa zajednica, cela zemlja trpela da bi on i slicni imali 2 miliona evra profita umesto 1 milion evra (kolko bi recimo imao kada bi posteno platio domace radnike) iz fotelje??? Pa kolko placamo ove kredite autoputeva, pa zar je bitnije da par tajkuna ima zaradu u desetinama miliona evra, nego da stotine radnika ima plate hiljadu ili vise evra? Zar je ovom drustvu vazniji jedan parazit od hiljada svojih vrednih ljudi? Pa ti izmuceni ljudi ce vracati ogromne kredite za autoput, a ne neki Indusi, a vlast im ne da ni da zaradi platu iz koje ce vracati tako ogromne dugove koje je sama vlast ugovorila? Pa ovo je ludilo, protiv ovog se mora ustati, protiv ove Vucicevsko-Sorosevske ekonomije unistavanja svog naroda zarad placenog dovodjenja parazita koji nicim nisu zasluzili ovu zemlju. E tako...

Nemoj da grešiš dušu. Nesrećni Dragan Nikolić osnivač GP Nikolić je bio retko dobar čovek, nikakav tajkun. Inače je poginuo u nesreći na gradilištu. Mogao je da sedi u fotelji ali je pomagao svojim radnicima na krovu.

http://www.kraljevo.biz/preminuo-dragan ... p-nikolic/

dziggy":3qzmgnhf je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=625746#p625746 je napisao(la):
Earthmoving » 29 May 2019 05:30 am[/url]":3qzmgnhf]Kakvi Indusi, pa Indija ne kreditira nista da bi imali svoje radnike ovde? Ako uvoze jeftinije radnike da ne bi nasim radnicima dali vece plate, onda cemo vala imati I vise paralenih, tj "tržište vlada", mamcu im jbem izdajnicku. Sta su mamlazi izmisli, da samo oni imaju monopol na Jedno mesto premijera, na Jedno mesto predsednika, na Jedno mesto ministra infrastrukture...? E pa onda ce I kod nji da zavlada konkurencija umesto monopola, pa cemo imati 10 predsednika, 10 premijera... Ako je otvoreno trziste za obicne ljude, ima da bude I za izdajncka gvna na vlasti... E tako.

Dovedeno je ispod zita 1000 radnika iz Indije pre vise meseci, negde sam cuo od nekih novinara. Iako uvek imaju pouzdane info, nisam hteo da lajem dok se vizuelno ne obistini. Eto nam ih. Indijac moze da radi za troduplo manje para.

Ako indijci rade kvalitetno kao što programiraju kod mene na poslu, taj autoput ima da propadne i pre nego što ga otvore

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nisam ulazio u to Ko je iz te firme angazovao stotine stranih Indusa radnika, poenta je da ne moze drzava da izmedju interesa jednog clana zajednice, I interesa 200 clanova zajednice, uradi ono sto je u interesu jednog jer to je onda diktatura, a ne demokratija, kao sto niko nikada u svom izbornom programu nije najavio ako pobedi da ce uvoziti strane radnike, to je zloupotreba vlasti za koju taj koji je zloupotrebio mora pred zajednicom koju je manipulisao odgovarati.
Sto se tice fotelje, poenta je da mi nismo uveli nuklearne fizicare ili strucnjake za elektrovozila pa da ima razlog zasto uvozimo neku pamet, nego je razlog cisto parazitski - da gazda (sadasnji, kako god se zvao) ima veci profit iz fotelje. Ko god da je taj covek, posle takvog postupka, nek slobodno od nas, clanova ove zajednice zna da I nas zabole za njega, dal je ziv ili ne, nek se o tome brinu Indusi koje je platio nasim parama kredita koji mi otplacujemo, a zajednica treba anatemisati takve parazite I cistiti se od njih.

Surcinska petlja...nije neki kvalitet slika ali da se ne baci...
515fed52695ea5aa7dc66cb9b66aec1f.jpg
6fe464fa1f4d34556cf16374a8be7c6f.jpg
476f65aa67493cc90cd401b254ee5db3.jpg
ba6a2cab2b76a6ccbd26b3fea2301b01.jpg
fd63f09565016a64b73bf6e66fd2659f.jpg
1635da4cfeaf174590ef4144174ebfa6.jpg

Mislim da bi se na deonici do Obrenovca video ogroman napredak od poslednjeg snimka evo skoro mesec dana prodje.
Ali kod ovih na k10 se vidi napredak posle 7 dana od starog snimka.

Стварно не знам много о човеку, али ово објешњење је брука.

nisam pisao neko vreme ali sam povremeno pratio...
utisak koji mi prvo pada na pamet je kao kada bankar uzme ispred građana 19 od 20 kolača i kaže mu, dobro se čuvaj jer će imigrant uzeti tvoj kolač.
i onda se imigrant i građanin mrko gledaju i svađaju oko tog jednog kolača a za onih 19 niko ne pita.
nije kriv "sloba", mi smo g__na, kaže jedan dialog iz profesionalca...

mi se ložimo da li se crni ili se ne crni 500m neke deonice kroz ravnicu koje bismo mogli ovom brzinom asfaltirati hladnim asfaltom, lopatom nas par forumaša.
ključno je da li će biti završen par dana (meseci) pre ili kasnije. a koliko je plaćen, pod kojim uslovima, čiji je sud nadležan u slučaju sporova to niko ne pita.
za to vreme crnogorci prave AP među oblacima istom brzinom kao mi ovu ravničarsku muku, na kosovu se dovršava AP ka makedoniji, sa mostom od par km i visinom od mislim 80m, makedonci završili demir kapija-đevđelija i guraju ka ohridu isto težak teren...
i mi pasemo priču o najtežim evropskim deonicama, glini, teškom i složenom tunelu kroz ljig, betonu u tunelu, o tome kako AP dovodi investitore, gradovi će da ožive (evo ljig se preporodio a đevđelija ne može da se odbrani od investitora, u demir kapiji se ne može iznajmiti poslovni prostor koliko navališe stranci)...
i zašto da nas ne vode na ispašu kad volimo da pasemo...
i zašto da ne dovedu strance da žive ovde kad mi ne umemo i ne želimo decu da imamo.
kada decenijama gledamo kako se država pokrada i okrećemo glavu.
lepa klima, lepa zemlja, lepe žene, dobra lokacija...
nije nama važno da li će nas biti ili ne, da li ćemo biti u dužničkom ropstvu, već nas zanimaju tračevi i gluposti, rijaliti i svađa, selfiji i marketing...
zato pametni odlaze, a puteve gradimo za koga?
p.s. kako objašnjavate da će biti gotov AP surčin-čačak a do surčina neće postojati put još godinu dana osim traktorom kroz njivu. (teška deonica? previše ravničarska)
ne videh još uvek ni jednu pumpu ni kroz grdelicu ni na 40km k11 a ne vidim da se pominje ni do obrenovca.

sve to stoji sa finansijske strane, ali i sami znate da ne mozemo uciniti nista da sprecimo kradju niti da povratimo javni novac ukraden od 1990 do danas. milijarede i milijarde dolara su ukradene, iznete iz zemlje, date strancima ili otilse domacem privatniku za BMW audi i merc (BMW je ipak br 1 kod nasih gazda). iskreno, najvise bih voleo da je glinena farsa i da se ta deonica radi zbog kradje novca. Bolje da je zbog kradje nego da je stvarno nesto isfusereno i da se sad opet isfuseri i da se svake 2 godine krpi. Jer to ne mozemo spreciti. nego, u najgorem slucaju da se ceo AP zavrsi sledece godine na leto i da konacno izbegnemo ibarsku magistralu .za sva vremena do tada cu da se molim za svoj zivot i zivote drugih. jer putujem min 3 puta mesecno na relaciji cacak beograd vec 30 godina. Naravno da bih zeleo da sad bude pusteno 28 juna, jer mi je zivot najbitniji i bezbednost, ali to je tesko kako vidimo :violina:

Hehe vise nije glinena nego Mrkonjiceva :)
Ukratko, ministarka I dalje ocekuje pustanje Obrenovac-Ljig krajem juna; a novo je da ce sledece sedmice sa kineskim CRBC-om potpisati ugovor za Surcin-Novi Beograd (Vojvodjanska ul.), a ocekuje da radovi pocnu iducegodine I budu zavrseni za godinu dana tj. 2021-e.
Inace I Vucko I dalje tvrdi da ce Obrenovac-Ljig biti pustena za manje od mesec dana https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1548824

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=626059#p626059:1bjvwv2e je napisao(la):
paradox polje » Thu May 30, 2019 2:37 pm[/url]":1bjvwv2e]Стварно не знам много о човеку, али ово објешњење је брука.

Pa pogledaj mu samo facu.
Jel to beše neki kafedžija iz Lazarevca - Obrenovca?

Sada nađoh - vlasnik pečenjare Fantazija. :bash:

======================================================================
Fantazija od karijere direktora pečenjare "Kolubare": "Imam ja ozbiljno iskustvo"

Milorad Grčić, v.d. direktora Rudarskog preduzeća “Kolubara”, ni juče nije želeo da govori na koji način je profesionalno napredovao i kako je od vođenja pečenjare u Obrenovcu došao do čelne pozicije u jednom od najznačajnijih javnih preduzeća u Srbiji. On je za “Blic” kratko rekao da je diplomu stekao u Sremskoj Kamenici na Univerzitetu „Educons“, kao i da je već vodio veliko preduzeće, ali nije naveo koje.
Do radne biografije direktora “Kolubare” nije lako doći. Međutim, nesumnjivo je da se njegova karijera odvija kao fantazija od kada je otvorio kafić i pečenjaru “Fantazija”, po čemu je u Obrenovcu naročito poznat. Zato je mnoge iznenadila vest da je Grčić uspeo da se domogne fotelje generalnog direktora u “Kolubari”.
======================================================================

Pročitah još nešto o liku ... i jednostavno mi je ponovo muka od svih njih.

^^
Pa dobro, ćumur i ugalj, ima to neke veze :D
On je v.d eps-a skoro 3 godine, a po zakonu mislim da je dozvoljeno 1 godinu...I Babić je kao i on bio v.d. a to su zato što nemaju potrebne kvalifikacije za to mesto, a izbor sručnog kadra je studiozan i ume da potraje :)

Nemam slika, al ono što sam video u prolazu kod obrenovačke petlje:
- nasipanje za nadvožnjak iz pravca bg-obr je po meni laički pri kraju, strana obr-bg još nije krenuto sa nasipanjem, al izgleda da će uskoro pošto mi izgleda uređeno i spremno...
- nasipalo se i na petlji, primeto sam razliku od zadnjeg prolaska, al ne mogu da ocenim koliko će još trebati
- počeli su da prave metalnu konstrukciju između stubova na petlji, mislim za sada da su tri raspona počeli
Sad koliko je sve to u roku, ne znam...mada svaki put kad prođem primetim neku razliku, iako ne vidim puno radnika :)

Danas su 2 nedelje od pocetka gradne AP-a na deonici Preljina - Pozega . Zanima me,da li je zaista nesto pocelo da se radi ili je sve samo farsa?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=626237#p626237:2hiyzoni je napisao(la):
Niko Kažanegra » Pet Maj 31, 2019 8:37 am[/url]":2hiyzoni]Danas su 2 nedelje od pocetka gradne AP-a na deonici Preljina - Pozega . Zanima me,da li je zaista nesto pocelo da se radi ili je sve samo farsa?

Pozdrav svima, prosao sam juce popodne pored mesta gde je bilo svecano otvaranje radova... Da ne duzim prijatno iznenadjenje veliki broj kamiona i masina, prosiruju plac i nasipaju neki tucani kamen.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=626244#p626244:31e27ocb je napisao(la):
Mrguddd » Pet Maj 31, 2019 8:06 am[/url]":31e27ocb]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=626237#p626237:31e27ocb je napisao(la):
Niko Kažanegra » Pet Maj 31, 2019 8:37 am[/url]":31e27ocb]Danas su 2 nedelje od pocetka gradne AP-a na deonici Preljina - Pozega . Zanima me,da li je zaista nesto pocelo da se radi ili je sve samo farsa?

Pozdrav svima, prosao sam juce popodne pored mesta gde je bilo svecano otvaranje radova... Da ne duzim prijatno iznenadjenje veliki broj kamiona i masina, prosiruju plac i nasipaju neki tucani kamen.
Odlično,hvala.
Nego ,jedno pitanje ,ima li zastoja u Ovčar Banji ?

U Ovcar banji nije bilo, zastoja ima od Uzica do Zlatibora mislim 3 semafora u blizini Pozege i kod erinog motela

Juce sam dosao sa Zlatibora, 3 semafora od Zl do Uzica ali nije strasno i ima semafor u Meljaku gde ume da bude vece guzve. Ovcar Banja bez semafora i zastoja sto rece Mrguddd....

https://www.infopress.rs/drustvo/u-pora ... jina-ljig/

veoma korektan clanak, samo bih dodao svoje misljenje, a to je da AP nema cenu niti ekonomsku racunicu kada su zivoti ljudi u pitanju. Iako se protivim svakoj vlasti, jer realno svaka valst kod nas je tesko kriminalna i pljackaska, ovi sad ipak forsisraju autoputeve. magistarlni putevi su smrt! :bash:

Уколико се значајно повећа проток (пгдс) може доћи до проблема на наплатној рампи код Прељине ако је не прошире, и то све док не заврше деоницу ЧА-ПЗ. Да ли је планирано неко привремено проширење ове наплатне рампе?

Planirano je ali su Putevi kratki s parama za tu vrstu(po prioritetima)investicije i vrlo je verovatno da ga u ovoj gradjevinskoj sezoni neće odraditi.To će značajno stvoriti ružnu sliku o celom projektu pa će onda opet neko imati naknadnu pamet i rešavati probleme gradjana kao i uvek... Zanimljivo je će cela ta rampa i dobar deo petlje izgradnjom Moravskog koridora biti rušena i premeštena ispod Preljine.

Vrh