Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=625595#p625595:2we07854 je napisao(la):
Mel » Tue May 28, 2019 1:59 pm[/url]":2we07854]na snimku se vidi koliko je zarasla u rastinje i koliko je malo održavana. Koliko to na odvođenje vode ima uticaja?

To je u jednom razgovoru pominjao Mrkonjić.
Video sam ranije neke slike i to mi deluje prilično logično.
Dakle sve je bilo zapušeno od neodržavanja, pa je voda radila šta joj priroda nalaže.

Na temi o K11 pitao čovek:
"Kako ovu glinenu zavrsise brzo a ona na k11 kao ne moze. A ni ovde nije radilo puno masina."

Dakle meni tu ništa više nije jasno - znači može a evidentno se ništa ne radi.
Nema nekog angažovanja mehanizacije na ostalim gradilištima do Obrenovca.
Da li se odugovlačenjem ove deonice pokrivaju kašnjenja na drugim mestina?
Brančić će uskoro biti završen, ostaje samo obrenovačka petlja.
Da se čeka Surčin-Obrenovac, za Decembar, nije logično.
Izbori će tek sledeće godine.

Zemljani pominje problem nabavke odgovarajućeg materijala za nasipanje.
Miro da li u tom grmu leži zec sa našeg ražnja?

Kakvi Indusi, pa Indija ne kreditira nista da bi imali svoje radnike ovde? Ako uvoze jeftinije radnike da ne bi nasim radnicima dali vece plate, onda cemo vala imati I vise paralenih, tj "tržište vlada", mamcu im jbem izdajnicku. Sta su mamlazi izmisli, da samo oni imaju monopol na Jedno mesto premijera, na Jedno mesto predsednika, na Jedno mesto ministra infrastrukture...? E pa onda ce I kod nji da zavlada konkurencija umesto monopola, pa cemo imati 10 predsednika, 10 premijera... Ako je otvoreno trziste za obicne ljude, ima da bude I za izdajncka gvna na vlasti... E tako.

Pre svega @Pančevac hvala za slike!

@ Vlasto ( da ne citiram ceo post) imam ja adekvatniji izraz/ izreku za ovu situaciju ,ali nije primereno jer je vulgaran .

Tačno je to što kaže forumas na K10,verovatno je u pitanju broj mašina i zapravo plan da se zavrsi / ne zavrsi neki deo.
Kažu-izbore će ovo čekati- meni je logičnije da su K10 tempirali sa tim,ni njima ne ide u prilog da radi 2,5km sve stoji. Bilo bi mi logicnije da su raskopati svih 10km ili jasnije istakli nameru da dalje saniraju deonice. Ne pije vodu ni da je to tolika kkatastrofa jer da su kopali i 20 m u dubinu ima rok do kog se mora zavrsiti.

Ono što mene zanima, sobzirom na takvu geolofiju zemlje da li je AP prvobitno projektovan kako valja? Ni sanacija ne teče kako.treba,koliko e potrebno da se stabilise trup puta?

Da ga nisu održavali -nisu i to je uzrok bržeg propadanja, ali su krivi i svi što nisu proveli oko što je Mrkonjic rekao - napraviti pristupe puteve da lokalna mesta to kotiste. Možda bi šteta bila manja,ranije bi se krenulo sa rekonstrukcijom,da je put bio koriscen.
D3finitivno ,za ovu brzinu sanacije i gotovo definitivno odlaganje krivca treba da tražimo u nekom drugom faktoru, a ovo je izgovor. Možda znaju da taj put od Obrenovca ne može da primi saobracaj, šta znam,ali da ne mogu za 6-9mes lepog vremena da iskopaju i urade nanovo 2,5km niko ne može da me ubedi. Rade kao da nisu plaćeni,a sve je uradjeno po nekim propisima, i projektovanje godinu dana,i bez tendera uzeli firmu, dali joj dobre pare na poverenje da zavrsi.... Da se htelo,moglo se makar raskopati i odneti sa cele deonice materijal ako je potrebno,ali njima ni to kopanje nije išlo brzo
I na kraju će trajati sve kao da je rekonstrukcija svih 10km.
A AV verovatno nije ni upoznat sa ovim pa najavio komplet deonicu. Zorane nema u kontroli odavno, a vec su pokazali nemar i da se ne radi...

Zemljani u delu gradjevine u kom se i sam nalazim je nemoguce naci dobrog majstora pare vise nisu toliko ni vazne .U firmi gde ja radim svi majstori imaju plate oko 900-1000 eura i veruj mi toliko ih nedostaje da se poslovi svesno odbijaju.Nedavno sam na jednom gradilistu zatekao keramicare iz Turske sa sve prevodiocom .
Nije samo gradjevina u tom problemu zena mi je u medicinskom sektoru gde je isto nemoguce naci radnika ni sa srednjom školom.
Sta se desava ne znam ali vise niko nece da radi za neku smesnu platu što je dobro.
A o Indusima sam nedavno citao da su Hrvatsku isto dosao veliki broj u neku firmu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=625746#p625746:5d79unj9 je napisao(la):
Earthmoving » 29 May 2019 05:30 am[/url]":5d79unj9]Kakvi Indusi, pa Indija ne kreditira nista da bi imali svoje radnike ovde? Ako uvoze jeftinije radnike da ne bi nasim radnicima dali vece plate, onda cemo vala imati I vise paralenih, tj "tržište vlada", mamcu im jbem izdajnicku. Sta su mamlazi izmisli, da samo oni imaju monopol na Jedno mesto premijera, na Jedno mesto predsednika, na Jedno mesto ministra infrastrukture...? E pa onda ce I kod nji da zavlada konkurencija umesto monopola, pa cemo imati 10 predsednika, 10 premijera... Ako je otvoreno trziste za obicne ljude, ima da bude I za izdajncka gvna na vlasti... E tako.

Dovedeno je ispod zita 1000 radnika iz Indije pre vise meseci, negde sam cuo od nekih novinara. Iako uvek imaju pouzdane info, nisam hteo da lajem dok se vizuelno ne obistini. Eto nam ih. Indijac moze da radi za troduplo manje para.

Cekajte, mislite da je prihvatljivo za nas da unistite milion nasih ljudi zadnjih 30tak godina (Srbija sad ima ispod 7 miliona stanovnika) da bi sada dovodili i placali druge narode ovde? Sankcije, ratovi, proterivanja, prisilne asimilacije, unistenje ekonomije gde je stotine hiljada ljudi otislo jer nisu imali posao ili platu manju od robovske da prezive (rob je imao od robovlasnika obezbedjen smestaj i hranu, pa uporedite da li je to vece ili manje od minimalnca zadnjih 30tak godina). Ako je medijalna plata u Srbiji 40tak hiljada, nezaposlenost oko 10%, odakle ideja da nasi ljudi nece da rade za 1.000 evra, na osnovu kog istrazivanja se to tvrdi? Pa evo pitajte Miru da li u njenom kraju ljudi nece da rade za 900-1.000 evra?! Ili bilo koga ovde na forumu van Beograda. Ako su ljudi izumirali ovde 30 godina jer su imali mizerne plate, sada bi trebali imati plate 1.000 i vise evra da bi se kao narod oporavili, zasto onda ne dozvoliti prirodno da se kao narod demografski oporavimo nego sad vestacki onemogucavamo oporavak uvozom jeftinih radnika. Koji nista nisu zaduzili ovu zemlju, kojih nije bilo kad su bili ratovi, sankcije, ekonomski sunovrat... a sad treba na izvolte da dodju da podele nase resurse, i to po cenu manjih plata nasih radnika, tj na stetu nase zajednice?
Druga stvar sta mene bole k za neku Nikolic gradnju i par Kurti i Murti da bi citava nasa zajednica zarad profita par parazita ispastala? Cekajte, uvozimo ljude za gazdu firme koji sedi u fotelji , nit je projektant, nit je kreditor da daje pare, nit radi na terenu, nit pravi opremu... nista! hehe pa cekajte jel ta firma toliko onda VAZNA da bi cela nasa zajednica, cela zemlja trpela da bi on i slicni imali 2 miliona evra profita umesto 1 milion evra (kolko bi recimo imao kada bi posteno platio domace radnike) iz fotelje??? Pa kolko placamo ove kredite autoputeva, pa zar je bitnije da par tajkuna ima zaradu u desetinama miliona evra, nego da stotine radnika ima plate hiljadu ili vise evra? Zar je ovom drustvu vazniji jedan parazit od hiljada svojih vrednih ljudi? Pa ti izmuceni ljudi ce vracati ogromne kredite za autoput, a ne neki Indusi, a vlast im ne da ni da zaradi platu iz koje ce vracati tako ogromne dugove koje je sama vlast ugovorila? Pa ovo je ludilo, protiv ovog se mora ustati, protiv ove Vucicevsko-Sorosevske ekonomije unistavanja svog naroda zarad placenog dovodjenja parazita koji nicim nisu zasluzili ovu zemlju. E tako...

Za one koji ne znaju Srbija je glasovima vecine svojih gradjana izabrala kapitalizam. Hteli ste ga , evo vam ga !!!!
Jos ce gore da bude !!! Ovo je pocetak kraja

Srbija nema kapitalizam ali to je sad druga tema...da mi usmerimo misli pozitivno ka otvaranju makar dve deonice... :)

Zemljani razumem ja tebe i u mnogo cemu se slazem ali nazalost situacija je takva.Pa koliko ima platu vozac kamiona da ne spominjemo vozaca neke ozbiljnije gradjevinske masine i dali ih ima dovoljno?
Pa kod nas nema ni jedne gradjevinske firme koja je jaca od Banjaluckog Integrala . A nije samo u gradjevini jadno stanje u svugdje je isto bila poljoprivreda i ili medicina.
Kako da bude kvalifikovanih radnika koliko se tesara ili armiraca trenutno skoluje o variocima da ne govorimo.
Zemljani pricam o Bg. gde zivim i radim isto kao ti ne da nece da rade za 1000 eura nego nema dobrog majstora vise na trzistu a sve ce ih manje biti.
A kako mislis da zabranis nekom da dovodi radnike sa strane ?Pa video si juce nismo u stanju da zastitimo nas narod a kamoli da menjamo pravili ovih stvarnih vladara.

@ Earth

Svaki put kada na ulici vidim bolji auto kažem - eto gde su naše pare.
I tako odavno.

90 posto beograda radi za platu od 25 000 do 60 000. U unutrasnjosti do posto ljudi radi za platu do 40 000. Mi kapitalizam nemamo. Kad minimalac za culistacicu bude 500 evra, za majstora 1200 a za inzenjera 1800 onda mozemo da pricamo o kapitalizmu

Earth,svi koji mogu su otišli preko ,negde u bolji uredjeniji svet. Mada ni tamo ne cvetaju ruže. Jednostavno sad i da platis 1000eur neće da se vrate. Ali ima druga stvar.
Kad u Pz uniste Preduzeće za puteve i 300porodica čeka 9mes platu i to od 30hilj....I tako neizevesno godinama,pa ako ima ikakvu mogućnost on ode za Nemacku oticice.
U pz pored naših puteva,tendere dobijaju Valjevski putari ej iz Va teraju asfalt,krpe rupe koje se otvaraju nakon prve kiše i nikom ništa,pa rekonstrukcija onog nadvoznjaka ka Ue,što je trajala i trajala ,al došli neki kao po tenderu najb0lji ,ali 3 radnika kopaju most 3mes u sred sezone... E tako se uništie jednu firmu i tako barem pola radnika ode i da se ne vrati.
Skoro sam slušala ,neki naši ljudi u Nemackoj poslovno i pitaju vozaca autobusa za neku ulicu - on ne zna ni da broji do 10,ne razume, samo ima rutu kojom vozi, taj nas čovek tvrdi da ga nije razumeo prosto pitanje na nemackom " kako da pronadjem odredjenu ulicu" ,a vozac prstima pokazuje neke brojeve? !? E i to je neki iz neke Srbije.
Za zdravstvo....posebna prica, znam med sestre kojima je tražen novac za zaposlenje i debela veza,bez toga ništa, a sad kad nema radnika,sad za sve ima mesta. Divne mlade sestre rade po buticima je4 u struci nema posla,sad moze kad su svi napustili.
Što neće i moja struka biti tražena u inostranstvu vise, pa ne bi trebala veza da radiš normalan posao, a ne trgovački putnik da budes. A oni što im je" neko neki rodjak" bio sef kao najnestrucniji na tom mestu
Izvinite za off.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=625793#p625793:1znnv31a je napisao(la):
msksim1 » Sre Maj 29, 2019 11:16 am[/url]":1znnv31a]90 posto beograda radi za platu od 25 000 do 60 000. U unutrasnjosti do posto ljudi radi za platu do 40 000. Mi kapitalizam nemamo. Kad minimalac za culistacicu bude 500 evra, za majstora 1200 a za inzenjera 1800 onda mozemo da pricamo o kapitalizmu

Niko nas nije pitao za kapitalizam tacno. Niko nas nije pitao da li zelimo u 6 veku da zivimo ma balkanu ili u finskoj. Glupi finci, ne umeju da se vesele. Ne pucaju na svadbama. Ne druze se. Idu u krevet u 20h. Nema kafana nema restorana nema splavova. Stalno je hladno i pada mrak. Niko se ni sa kim me druzi. Bezosecajni. Ne znaju sta je merak. Svi vezuju pojas pozadi.Rade 08h dnevno. Plata 3000 evra. U cemu je smisao takvog zivota?!

Malo se skreno sa teme. Ovo vec lici na citanje komentara po fejsbuku. Drzimo se teme.

Nije nam valjao feudalizam, nije nam valjao kapitalizam, nije nam valjao socijalizam, ne valja ni ovaj liberalizam...

Malo više da radimo na sebi, svojima i svojoj domovini. Svaki sistem je SISTEM i stvar je kompromisa... Treba polako poboljšavati sve što ne valja... Manje kukanja, više smisaonog rada.

Evo, šta ste danas uradili za sebe, svoju porodicu i svoju otadžbinu?

Izvinite na izlet van okvira zadate teme, ali treba malo više optimizma...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=625840#p625840:2co9ojss je napisao(la):
Mac » Sre Maj 29, 2019 3:01 pm[/url]":2co9ojss]Izvinite na izlet van okvira zadate teme, ali treba malo više optimizma...
Ok,da li ste svi videli njegov nadimak tj nick? Nemoj da bude -samo je Mira optimista, ima jos neko! Hihihihi

Izvini @blagic i svi forumasi, ali vesti je tako malo pa da malo diskutujemo o svemu i svacemu.

Evo da ne bude sve off @ Stara Mo,kako se napreduje u Ljigu,Lajkovcu, Ubi,Obrenovcu sa kućicama za naplatu putarine tj celim sistemom, rampom izvini ne znam tačan opis?
Inače hvala za brojne slike i ovde i na K10 ( toliko pratim)

@Miro trenutno je zastoj ,odluka države da se uvede naplata na južnom kraku je angažovala svo ljudstvo tamo,k11 verovatno početkom avgusta meseca...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=625852#p625852:loabfbr4 je napisao(la):
StaraMo » Sre Maj 29, 2019 3:57 pm[/url]":loabfbr4]@Miro trenutno je zastoj ,odluka države da se uvede naplata na južnom kraku je angažovala svo ljudstvo tamo,k11 verovatno početkom avgusta meseca...
Hvala,a molim te znaš li može li da se pusti bez toga? Može li da se naplacuje kao do sad samo do Dici? Mislim ,,MOZE, nego mogu li vozila da prodju kroz ne završene naplatne stanice ,tj kroz onakave koliko su sad trenutno zavrsene ?
U napred hvala

Nego da se mi polako pripremamo da nadenemo ime novom autoputu pošto su bile najave da se neće zvati koridor 11, jel ima neko neki predlog ili da ja budem prvi? ;)
Što se mene tiče može npr "autoput Šumadija" a autoput Čačak-Pojate neka bude "Moravski autoput". :D
Može da se organizuje i neko interno glasanje članova forum.

@Miro može naravno prvi mesec će tako i biti...ali za to vreme se na Preljini i Takovu moraju preraditi kabine sa stolovima za koji imaju čitače magnetnih kartica i ugraditi distributere magnetnih kartica...Pored Preljine i Takova komplet se moraju odraditi ove 3 bočne i čeona Obrenovac...pored toga moraju se ugraditi agregati i energetika,zatim kompletan video nadzor...Optimističan je rok cak i Avgustu a do tada sigurno vozimo besplatno kao da ih i nema.

Vrh