Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Džabe ražanj,zec je još u šumi.... nema promena na glinenoj

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=624896#p624896:1e0jgjhi je napisao(la):
bokili84 » Sat May 25, 2019 11:02 am[/url]":1e0jgjhi]http://www.blic.rs/vesti/beograd/obrenovac-i-cacak-su-trenutno-udaljeni-samo-nekoliko-stotina-metara/rxeb664

Evo vesti o glinenoj... kao do 28.6. treba da bude gotovo sve i da se pusti. Ko zna, mozda i bude..

Čučkovič je izgleda žestoko neobavešten - po ovome misli da ima samo ova sekcija da se uradi ??

Kaze "trenutno" ih razdvaja par stotina metara. Ajde kad Vlasta vec ovo zapoce, da se nadovezem da ovo nije "trenutno" vec pola godine. A I nije par stotina metara nego, iako nisam merio, 2,5km. Ali sa druge strane moram da ga pohvalim da je on jedini dao neke slike zadnjih 20 dana, ostali se prave mutavi, samo copy paste otvaranje 28 jun, nema veze dal ce put do tad biti zavrsen ili ne.

Klip sam vec okacio i to na strani 489, nekih 7-8 minuta nakon sto je snimljen i prosledjen meni na viber. Ne znam zasto dupliras?

Ne znam kako mi je promakao na toj strani, valja bio petak I guzva, izvinjavam se, I ispravljam autora: Boki :)
A snimak je zaista eksluzivan, mislim prvi snimak prolaza gotovim tunelom, pa mozda I nije lose da se duplira I na ovoj strani.

@bokili hvala i za snimak i za expeditivnost! Ono sto se moze zakljuciti na osnovu ovog snimka da su gradjevinski radovi definitivno zavrseni u cevima, zakljucno sa farbanjem, zavrsnim slojem asfalta i linijama na njemu. Ovo na snimku je desna cev ka Cacku, ali ono sto definitivno kasni je rasveta, gde se nazalost i na ovom snimku potvrdjuje da jos uopste nisu poceli postavljati ni drzace za svetiljke, a kamoli da kace i povezuju svetiljke sa kablovima. Srecom jos mesec dana imaju. U medjuvremenu ce nadajmo se kompletirati i one platoe ispred samih ulaza u tunele i preostalo sminkanje, kao i dosta zaostalih radova na kanalima za odvodnjavanje. Kosina ispod mostica definitivno nece biti zavrsena, mislim na saniranje klizista... Moram priznati da i sam jedva cekam da za petnestak dana bacim pogled i da se licno uverim u stanje na terenu...

Zamolila bih nekog da na satelitu proveri glinenu? Naročito preko kompa? Tek sam sad ukapirala ( po oblacima) da mi deo glinene isto izgleda 10og ,20og i 25og?
Meni izbacuje iste slike .
Sve sam poredila sa 2.5., ali izgleda da od 10og nema novih slika?

Kljucno pitanje kolko materijala jos ima da se stavlja. Kada bude krenulo asfaltiranje to ce relativno brzo ici , ali pitanje kolko ima do toga. Po onim slikama ja bi laicki rekao da je krupna frakcija na slikanim mestima blizu kraja nasipanja, da sledi sitnija frakcija , I onda asfaltiranje. Bar na ovom mestu. Tacno kad Krcan dodje za 2 sedmice, mozda bi moglo biti ponegde spremno za asfalt. Ali ovu su teska hipotetisanja u nedostatku boljih informacija...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=625142#p625142:twvsgtiq je napisao(la):
Earthmoving » Ned Maj 26, 2019 2:54 pm[/url]":twvsgtiq]Kljucno pitanje kolko materijala jos ima da se stavlja. Kada bude krenulo asfaltiranje to ce relativno brzo ici , ali pitanje kolko ima do toga. Po onim slikama ja bi laicki rekao da je krupna frakcija na slikanim mestima blizu kraja nasipanja, da sledi sitnija frakcija , I onda asfaltiranje. Bar na ovom mestu. Tacno kad Krcan dodje za 2 sedmice, mozda bi moglo biti ponegde spremno za asfalt. Ali ovu su teska hipotetisanja u nedostatku boljih informacija...
I to pod uslovom da Krcanovi izvori debelo grese i da nece biti novih otvaranja rupa na trasi...

Jedno pitanje za onog forumasa što mu žena radi u Valjevskim putevima( ne mogu da se setim imena ,da ne trazim)- da li je taj asfalt radjen samo 2 dana i posle nije išlo više iz baze? I ako može nek nam javne ako se od ponedeljka to nastavi. Naravno prenesi supruzi našu zahvalnost!
To znači da negde nesto rade,možda je zaista nesto oko tih petlji što kaže @Stara Mo . Sve je to bitno.

Pozdrav svima. Ne pišem ali budno pratim iz ravnice i nadam se skoroj voznji idilom brdskih krajeva naše zemlje.

Jedan gradjevinac mi je ovo rekao, pa bi me interesovalo mišljenje stručnih članova foruma:
"Glinena ne postoji, odnosno ne tako kako je predstavljena, jer su mnogi putevi tako rađeni - već je samo mehanizam izvlačenja novca iz budžeta uz tempiranje završetka radova na A2".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=625174#p625174:2zbac9a9 je napisao(la):
smirgla » Ned Maj 26, 2019 7:11 pm[/url]":2zbac9a9]Pozdrav svima. Ne pišem ali budno pratim iz ravnice i nadam se skoroj voznji idilom brdskih krajeva naše zemlje.

Jedan gradjevinac mi je ovo rekao, pa bi me interesovalo mišljenje stručnih članova foruma:
"Glinena ne postoji, odnosno ne tako kako je predstavljena, jer su mnogi putevi tako rađeni - već je samo mehanizam izvlačenja novca iz budžeta uz tempiranje završetka radova na A2".

Ne postoji, evo vec 2 godine se vozimo po autoputu do Boljara a da to i ne znamo...

Iz intervjua plave ministarke u Politici:

"Када ће бити завршен ауто-пут Обреновац–Уб на Коридору 11?

Комплетно је завршен, чак је постављена и сигнализација у тунелима. Ту деоницу смо могли да пустимо 1. марта. Једино што чекамо јесте завршетак 2,4 километра на „Мркоњићевој” деоници од Уба до Лајковца. У последњих 20 дана их киша омета. План је да за Видован пустимо 105 километара пута Обреновац–Прељина у комаду, док се део Сурчин–Обреновац завршава до краја године.

Где ће се у Београду укључивати на тај ауто-пут?

Преговарамо да се из Војвођанске улице укључује на ауто-пут. Уговор за део Нови Београд – Сурчин потписујемо следеће недеље с кинеском компанијом ЦРБЦ. Процењена вредност је око 70 милиона евра. То је новац из постојећег кредита којим радимо Сурчин–Обреновац. Радови могу да почну у марту следеће године и да за годину дана буду завршени."

Pazi sad ovo - KOMPLETNO je ZAVRŠEN, ali se čeka deonica :bash:

Pa žena naivno misli da ako su iscrtane linije na putu da je sve gotovo. Mora da je to.
Ipak,treba da joj neko javne da se tek sad radi svetlo u tunelu( izgleda da je to bitno majku mu,ne znam odakle stvarno to mora hahahahaha),kucice zq naplazu putarine ( bez toga mozemo ,vozaci se ne bune) u Lajkovcu,Ubu,na petljama prave vezu sa lokalnim putevima( ni to nam ne treba,nek idu do Obrenovca pa nek se ukljucuju sa i na AP tu ). Eto ,možda je ona i u pravu

Nešto novo i da cujem - da im kiša ( nije je palo puno) smeta za nasipanje, mislila sam da smeta za asfalt ,ali dobro čovek uči dok je živ. Ona već počinje da traži izgovore...

Za celu ovu nedelju najava je kiša.
A kolko se sećam ovakvo vreme se predviđa do pred kraj Juna, dakle skoro do Vidovdana.

:lool:

Slikano sa nadvoznjaka za jezero ovo je drugi deo glinene .I veoma mala razlika sa snimka zemljanog i slika .Kisna zavrsena i ostalo da naspu pesak kao na slikama kod odmirista sto rade.
Ove cevi i delovi sahti mi deluju kao višak .

Hvala za slike Marko , i da, Dare lepo objasni sve. Zapravo imamo radove na glinenoj oko dva nadvožnjaka: 1. nadvožnjak za Paljuve (ovaj na slici) i 2. nadvožnjak Ruklade kod odmorišta/parkinga. Ovo je na prvom nadvožnjaku, bliže Ubu. Zapravo ovaj slikani deo, nije bio mnogo problematičan, on je duže vremena stajao, deluje kao da je čekao da ga stignu druge deonice sa materijalom koji se nasipa. Meni se čini da je za razliku od pre 20tak dana, sada leva traka utabana sitnijom frakcijom, možda čak da je nasipanje i utabavanje materijala završeno i da je sledeće asfaltiranje (iako vire šahtovi, ali s obzirom da je deboljina slojeva asfalta koji se posle stavljaju oko 30cm, onda je to blizu te kote). Par stotina metara kasnije je bilo pre 20tak dana jedno ozbiljnije mesto, posle malog mostića gde su još kopali, bilo bi zanimljivo videti da li su krenuli da ga zatrpavaju.

Da sledeci deo je dosta veci kod onog lepog vocnjaka i ako su i tamo dosli do nivoa kao na slici onda bi to bilo dosta dobro.I ne vidim da im ovo vreme smeta da rade ako ne budu bas velike kise.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=625174#p625174:re4qrx7k je napisao(la):
smirgla » Ned Maj 26, 2019 7:11 pm[/url]":re4qrx7k]Pozdrav svima. Ne pišem ali budno pratim iz ravnice i nadam se skoroj voznji idilom brdskih krajeva naše zemlje.

Dobro si cuo. Jedino sto ostaje da se vidi je da li ce koristiti to samo kao pokrice za kasnjenje tunela, ili ce prosiriti na pokrice za kasnjenje Surcin-Obrenovac koja je za sada na 5 meseci kasnjenja sa tendencijom povecanja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=625340#p625340:ppv0xkfr je napisao(la):
AleksandarGrf » Pon Maj 27, 2019 2:10 pm[/url]":ppv0xkfr]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=625174#p625174:ppv0xkfr je napisao(la):
smirgla » Ned Maj 26, 2019 7:11 pm[/url]":ppv0xkfr]Pozdrav svima. Ne pišem ali budno pratim iz ravnice i nadam se skoroj voznji idilom brdskih krajeva naše zemlje.

Dobro si cuo. Jedino sto ostaje da se vidi je da li ce koristiti to samo kao pokrice za kasnjenje tunela, ili ce prosiriti na pokrice za kasnjenje Surcin-Obrenovac koja je za sada na 5 meseci kasnjenja sa tendencijom povecanja.

Iskren da budem, prv put čujem da Surčin-Obrenovac kasni 5 meseci. Je li to neka nova informacija ili sam propustio nešto?

Vrh