Isprozivaste me u vezi tunela, pa sam morao malo da kopam i evo sta sam iskopao!
SVECANO DA OBJAVIM, DA JE POCELO ELEKTRO-MASINSKO OPREMANJE I TO U OBE CEVI!!!!!
Do duse vrlo usporeno, za sada se prvenstveno provlace kablovi, kao sto rekoh u obema cevima, a sve drugo ce se ugradjivati sa pristizanjem materijala, koji je odabran i kupljen, al se ceka prispece na gradiliste! Sve te poslove na EM opremanju rade nasi podizvodjaci /sto i nije bilo po volji glavnom izvodjacu EP, ali su drugovi odozgo sugerisali! Ili ti bolje receno insistirali! Dalje sto se gradjevinskih radova tice u tunelu se za sada radi po onom tajmingu da se svi gradjevinski radovi obave di 1 Maja i otprilike to je to!
Sto se tice radova na trasi neposredno na izlazima iz tunelskih cevi tu su zadnjih ne dana, vec meseci imali veliki problem sa vlagom, tako da je taj deo dosta prolongiran, ali je i dalje u onom tajmingu da se uradi u Maju zavrsni sloj na kompletnom parcetu od petlje Ljig do tunelskih cevi, a i u tunelu ce poslednju stvar sto se tice gradjevinskih radova, takodje staviti zavrsni sloj, da ne bi doslo do prljanja!
Receno mi je da se upravo na tom delu dakle na izlazu iz tunela ka Ljigu ugradjuju betonski odvodni kanali, bukobrani, a i zicana ograda!
Ove slike sa geotekstilom su od pre nedelju dana, a ostale su bas jucosnje!
Materijal koji su nanijeli na ovaj geotekstil je posle dva dana pokisnuo, pa nisu dobili zeljenu cvrstocu te opet moraju raskopavati zbog susenja! I oni sami kukaju da ovo i nije vremenski period u godini za zemljane radove, ali sta je tu je! Ja im rekoh moju primedbu " a sta radiste do sada sve ove godine"? Oni se nasmejase i to je to!
Pogledajte prilog 4 geotextil pred samom tunelskom cevi pa prema onom mostu posle tunela do koga je stigao asfalt!
Pogledajte prilog 3 radovi na odvodnim kanalima izmedju tunela i mosta!
Pogledajte prilog 2 i jos jedna![ATTACH type="full" alt="IMG-
I496b2247856b33c3704b659b8b6366df-V.jpg"]1[/ATTACH] gabioni na istom tom lokalitetu :kk:
Eto nadam se da sam se skromno nadovezao na ovaj fantastican Earthov doprinos!