Hvala, ja sam u principi ovo snimio za vas
Ipak, nadam se da je ovo moj poslednji snimak ove deonice u izgradnji. Iako na snimku mozete videti razne detalje, evo i mojih par utisaka:
1. Bio je jak vetar pa nisam dronom adekvatno uspeo da pridjem i snimim detaljnije deo pre tunela, zatrpani stari tok Kolubare kod Lajkovca i jos par tacaka. Ali u principu sam zadovoljan, snimio sam sve kaako sam zamislio pre toga. Dobro je da nije padala kisa ali sto rece Mira steta sto nije bio suncaniji dan, i snikam bi bio jos lepsi, a posebno taj deo koji gleda ka njenom kraju sa Divcibara
2. Obratite paznju na snimku na 9:11 u gornjem desnom uglu stoji dosta kamiona ispred petlje Ub koji verovatno cekaju za svoj red da odnose/donose materijal za "glinenu deonicu". Moyda se na snimku ne vide toliko kao kada se prodje putem pored njih. Ali u svakom slucaju, dosta kamiona cirkulise celom trasom, a meni je dodatno bilo interesantno sto ima dosta masina i na deonicama koje su skoro zavrsene, sto nisam bas ocekivao, vise sam ocekivao oko tunela i tu na glinenom delu.
3. Krcan je dobro primetio kosinu na 8:14, pre petlje Ub, za koju sam se inzneadio jer je ranije uopste nije bilo. Deluje lepo odradjeno.
4. Kada sam bio na delu oko tunela setio sam se Krcana i price da su trenutno zaboravili zaustavnu traku. Bas sam obratio paznju na to kada sam gledao snimak i zaista se vidi da posle tunela u Dicima nema zaustavne trake, a mislim da nema ni pre tunela oko sela Brancic. I generalno, sve sto je pricao Krcan, stoji. Ja bi se slozio da sve sem tunela i glinenih popravki moze biti vrlo brzo zavrseno, u roku do kraja decembra, ali za tunel i glinenu deonicu, nisam siguran. Njima bi dao neki prosek jos 4 meseca, pa ako zavrse pre toga znaci da su radili brze, i bio bi prijatno iznenadjen, a ako bude kasnije znaci da su sporije.
Daki, srecan rodjendan, drago mi je da se tako sve lepo uklopilo, i zelim ti jos cerkica i sinova
Inace i moja oaza bi bila malo dalje, tacnije tamo negde u predelu Zelengora/Maglic, ili bar Tara, ali Divcibare su dobre jer su mi neuporedivo blize, a istovremeno odaju taj duh Dinarida sa cetinarima. Duplo ce biti blize od Zlatibora koji je dosta posecen, a gotovo su iste, nadmorska visina gotovo 1000 metara (dobro za krvnu sliku i trudnice
), visoravan na planini, proplanci, cetinari... Od njih do petlje Lajkovac treba mozda oko 45 minuta, odatle do Obrenovca oko 37 km znaci oko 20tak minuta, odatle do Novog Beograda (Vojvođanske) kad se sve spoji 26km, znaci jos 15tak minuta... znaci ukupno do grada oko 1:15 minuta plus naravno jos kolko ko gde zivi. A naravno, sem Beograda i ljudi iz Vojvodine vole ovakve predele, sto se jasno vidi na Zlatiboru i sl.