Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Ma kad vidimo koliko ima posla da se zavrsi sad je potpuno jasno ponasanje ministarke o problemima na delu Ub Lajkovac. Optuzi drugog a sto kasne celu god.na ostatku nema veze

"На билборду поред Обреновачког пута у Мислођину и на тргу у Обреновцу, може се видети графички приказ приступне петље будућег аутопута Београд – Пожега који се гради у склопу Коридора 11. Од изласка из Барича па до “Мале Колубаре“ простираће се петља, а док се она не уради припрема се терен за изградњу приступног пута од моста преко Саве па до Обреновачког пута.
Pogledajte prilog 1
"
izvor.FCB stranica gradska opština Obrenovac

Ja vam još od maja pričam da ovo neće biti gotovo pre kraja sledeće godine, a neki se ovde i dalje "iznenađuju" kako tek "na leto sledeće godine"?!!
Neće ni na leto već krajem sledeće godine.
Ljudi ne kapiraju i dalje sa kakvim potpunim diletantima imamo posla.Oni se uče osnovnim pojmovima u građevinarstvu svih ovih 4-5 godina dok vode ministarstva i Koridore, šta je vama ljudi. Pa znate ko je Dmitar Đurivić? Jel čuo neko ovde , ko je iz građevinarstva , za tu zamlatu? Jel ćuo neko za Zoranu Mihajlović?
Bre ljudi, samo se dzabe nervirate i licitirate sa nekim rokovima koji jesu vama normalni, jer znate da to može u tom i tom roku da se završi, jer se RAZUMETE u građevinu, ali ljudi, oni koji vode ceo posao u građevinu se razuneju kao Mara u krivak i dok se to ne promeni, dzaba se nervirate.

Ministri su samo figure. Zaposleni u ministarstvu su ti koji vode posao. Na ministarstvu je da ugovori posao, vrši kontrolu posla, sprovode logistiku i da naravno daju pare. Na izvođačima je da rade kvalitetno i poštuju rokove. Ako kasne zvog svoje slabe organizacije trebaju da snose posledice, a ako kasne iz objektivnih razloga kao što je loša geologija ili neadekvatan projekat ili izmene u projektu onda nije do njih. U građevini može svašta da krene po zlu. A to što ministar trabunja uzimam sa rezervom. On priča šta mu kažu saradnici ili šta ga slaže izvođač ili šta mu odgovara zbog javnosti ili da vrši pritisak na izvođače.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=495661#p495661:3qk0j35r je napisao(la):
Branko_UE » Sub Nov 25, 2017 5:01 pm[/url]":3qk0j35r]Nije matematika nego likovna kultura: crveno, plavo, zuto... :wink:

...i to nije jedina opcija za privremeno resenje, ima i skretanje ulevo sa AP iz pravca Uba na postojeci put za Mislodjin. Denivelacija puta se pravi na mestu postojeceg, ne pored. Postojeci put, kanal pored njega, sve se pomera da bi se saobracaj odvijao dok se pravi ta denivelacija iliti popularno nadvoznjak (u Srbiji za sve sto ide iznad nasih glava na putu). Tako kaze gospodin na snimku sa youtube od juce. Ta privrema izmena puta moze da se iskorisi kasnije za ono sto sam obojio plavom bojom na onoj slici bilborda petlje.
Bogami...ipak matematika. :D
Denivelacija se pravi po trasi postojeceg puta, to niko ne spori. Nego kazem za privremeni put da ce ici pored postojeceg paralelno udaljen koliko da ne ometa radove, znaci 30-40 metara. Kanal ne bi trebao da ometa nista od navedenog.
Tvoj plavi put nije dobro resenje jer je na toj trasi i naplatna rampa, plus, remeti se rad na petlji. Drugo, bespotrebno bi se islo okolo.

Prema postojecem resenju koje je ocigledno i koje je pri kraju ostace samo nekoliko metara privremenog puta, koliko da se sidje sa autoputa na privremeni, "zuti" put. Ono sto bi bilo lepo su informacije sa terena-kako napreduje raskrsnica, da li je ono tamno na satelitu asfalt itd. Inace i to skretanje levo nije losa opcija ali mislim da ce to da "pretabaju" vec sad ako svakako prave ovaj put ka desno. Bilo kako bilo, poenta mojih postova je da nema puno problema oko privremene veze. Ostaje pitanje VOLJE.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=495663#p495663:ugj8sc2g je napisao(la):
Darko78 » Sub Nov 25, 2017 5:14 pm[/url]":ugj8sc2g]Ma kad vidimo koliko ima posla da se zavrsi sad je potpuno jasno ponasanje ministarke o problemima na delu Ub Lajkovac. Optuzi drugog a sto kasne celu god.na ostatku nema veze
Na koji konktretno posao mislis? Sta to ovde postoji da ne moze da bude gotovo udarnickim radom za nekoliko nedelja? Ali pricam kad bi se stvarno napalo, a ne diletantski kao do sad. Inace se slazem sa ostatkom konstatacije, samo me sve vreme zivo zanima razlog ovih kasnjenja. A tvrdim da se isti nalazi u ugovoru. Nije niko tek tako bahat prema nama nego potpisujemo lose ugovore posto poto kako bi se raja radovala, a kad to dodje posle na naplatu puca po svim savovima-vremenski, finansijski, svakako.

Slažem se, rekao sam već, to je moguće i sam sam se zalagao za to. Problem je tajming. Ako se ne otvara AP pre avgusta 2018. privremeno rešenje nije potrebno. Ovo je moguće, neće se ometati rad na petlji, dovoljno moze da se udalji od nje. Svi mi polemisemo, gledamo opcije, sve varijante. Ja se naravno zalažem za otvaranje AP pre ovih radova uopste na petlji, ali vreme me demantuje. Prelazi se na druge opcije. Kada bi nabrojali sve opcije koje smo pomenuli ovde za privremeno puštanje AP, pa ima ih sigurno vise od 10. A radovi polako polako idu napred, vreme teče, a AP nije u funkciji niti u minimalnom delu.

Pa tunel normalno od njega sve zavisi,naredna 2,3 meseca radovi bukvalno staju .Da je sve gotovo samo zavrsni sloj i obelezavanje signalizacije treba mesec dana .

Ja moram jedno glupo pitanje verov jer ste svi stručiji od mene, ali u Ljigu gde se radi petlja (sve ono sa ukupno) nece moci biti uradjeno komplet dok se ibarska ne preseli na onu novu trasu preko "brda" i onog nadvožnjaka sto se radi u pravcu brda? Imam utisak da onaj put koji ide iz tunela ka Ljigu ne moze biti spojen sa petljom dok se ibarska ne premesti na novu trasu? Pitam samo onako jer onda jedno (ibarske izmeštanje) uslovljava drugo (kompletan zavrsetak petlje). Ne znam dinamiku rada, ali mozda prvo izmestaju ibarsku pa onda završavaju onaj nadvoznjak sto ispod njega ide autoput da tako se izrazim? Samo pitam za redosled radova da se tako izrazim, imaju oni i posla mimo toga dosta, ali na kraju meni se cini da dok se ne izmesti ibarske onaj put nece biti spojen sa petljom? Oprostite jos jednom ako pitam nesto glupo

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=495671#p495671:3axh0tgi je napisao(la):
gygy11 » Sub Nov 25, 2017 5:52 pm[/url]":3axh0tgi]Ja vam još od maja pričam da ovo neće biti gotovo pre kraja sledeće godine, a neki se ovde i dalje "iznenađuju" kako tek "na leto sledeće godine"?!!
Neće ni na leto već krajem sledeće godine.
Ljudi ne kapiraju i dalje sa kakvim potpunim diletantima imamo posla.Oni se uče osnovnim pojmovima u građevinarstvu svih ovih 4-5 godina dok vode ministarstva i Koridore, šta je vama ljudi. Pa znate ko je Dmitar Đurivić? Jel čuo neko ovde , ko je iz građevinarstva , za tu zamlatu? Jel ćuo neko za Zoranu Mihajlović?
Bre ljudi, samo se dzabe nervirate i licitirate sa nekim rokovima koji jesu vama normalni, jer znate da to može u tom i tom roku da se završi, jer se RAZUMETE u građevinu, ali ljudi, oni koji vode ceo posao u građevinu se razuneju kao Mara u krivak i dok se to ne promeni, dzaba se nervirate.
Brate,
Ja sam cak i večeru nudio mojim optimistima sa foruma što su verovali da ce se od novembra tuda provozati...džabe. ..i dalje veruju u čuda. .

Ma da u pravu si Miro, naravno da ne može biti pušten deo autoputa od petlje Ljig ka tunelu dok se saobraćaj sa Ibarske ne prebaci na novi nadvožnjak (jer ne može biti da neko autoputem juri 120 a onda ovaj sa Ibarske gde nije gotov nadvožnjak uleće od "Dva brata" da preseče autoput ka Ljigu). Međutim teoretski bi bilo moguće pustiti autoput do petlje Ljig (a da se nadvožnjak i tunel i dalje nezavisno rade) i onda se on ne bi ukrštao sa saobraćajem iz Ibarske jer bi ovi sa autoputa dolazili odogo i skretali ka Ljigu, a oni sa Ibarske ododo odakle i sad privremeno dolaze.
A za druga Nigo i druženje, evo Igor će verovatno organizovati novgodišnje skupljanje forumaša (biće tamo negde posebna tema o tome), pa ti dođi ;) I čekaj da te pitam, jel večera važi i ako uskoro završe asfaltiranje na Obrenovac-Ljig ili samo ako puste autoput ;) Jer pazi, može da se desi da asfaltiranje bude vrlo brzo završeno, a da zbog nekih drugih razloga odlože puštanje (tunel, popravka Ub-Lajkovac).

Earthmoving, naravno da sam svesna da bez premeštanja ibarske nema puštanja saobracaja hihihi i mislim da i bez tunela ne znam da li je to moguce . Nego, me sad ta dinamika radova zanimala, jer imam utisak da mnogo vise rade oko brda i premeštanja ibarske nego da kompletiraju celu petlju, pa reko mozda je sad prvo na redu sledece da premeste ibarsku, ne znam koliko jos mogu onde da rade dok mi koristimo onu privremenu obilaznicu

Pa dobro, i deluje da su radovi oko struganja brda i novog nadvožnjaka veći nego oni preostali radovi na petlji, pa bi i meni bilo logično da tamo ima više radova i mašina. Samo taj deo nadvožnjak+struganje brda meni deluje da neće još koji mesec biti gotov. Dok mi se čini da petlja može i ranije, a, šta ti misliš ? Jer na satelitu petlja već deluje formirana, a ovo još uvek ne.
Ej ljudi, čak i ako auotput bude kasnije otvoren, ima jedna dobra stvar - duže ćemo se ovde družiti , geldajte to sa vedrije strane :D https://www.youtube.com/watch?v=SJUhlRoBL8M

Haha da da "gledamo vedriju stranu".... Ali bice nam mnogo i put preljina Pz i ovo, pa da pratimo, komentarisemo .. Hihihi. U utorak cu ti reci više ako nesto vidim, u pravu si onaj nadvoznjak od brda (za ibarsku) treba jos da se uradi, mada mozda to ide brzo kad se radi (da li su tu dobili neke opomene za kvalitet materijala pa su morali nesto nanovo da rade) nego onaj nadvoznjak iznad autoputa sa leve strane onako "visi" u vazduhu odavno prilaz od Ljiga je radjen i pre 20 dana, ali gde on nastavlja, završava, ništa nije bilo, no skela ni montiranja, a mora ono biti gotovo, pa reko cekaju mozda izmeštanje ibarske. E jedino ako nije potreban da bi se to nesto privremeno nekad pustio, ne razumem se, nego reko mozda sad sledece je izmeštanje ibarske. Ali očigledno varijanti je puno, a kakav je plan verov zavisi od vremena za produženje roka, jer ako daju neko poduže produženje roka imace vremena za sve. Mozda sam zamrsila malo objasnjenje , umem ja to ;) p.s. Mislim da Niko vodi na večeru ako puste deonicu za vožnju, tako je rekao, ali ako asfaltiraju moze makar pice da plati kao delimičnu opkladu

:D Haha...ako bude zavisilo od uradjenog posla,neće Niko morati da plati ni biber....slabo ovi išta zavrsavaju....

Mi sad nalazimo zamerke na rad opravdano ,ali ljudi za nekoliko meseci cemo imati auto put od 100km i gradit ce se jos oko 60 za mene je to fenomenalno ,znajuci koliko se ceka .(potpuno opravdana kritika za kasnjenje)

Darko, Mozda samo kad bi imali malo vise informacija.,zvanicnih... Kad bi bilo manje politikanstva.... Evo, mozda i do sada kasnjenje je odraz i nekih problema a mi samo vidimo da se zavrsetak radova pomera u nedogled i onda krecu price. Da ti kazem iskreno, i ovih 40km je super od Preljine, samo mislim da imamo pravo da periodično znamo sta se dogadja

Ma Miro skroz si u pravu ali kad su polticari bili iskreni .Izgleda da se Plecko zapio negde nema slika mozda je jos u prsluku u kafani ha ha ha

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=495745#p495745:23db57ml je napisao(la):
Darko78 » Sub Nov 25, 2017 10:16 pm[/url]":23db57ml]Ma Miro skroz si u pravu ali kad su polticari bili iskreni .Izgleda da se Plecko zapio negde nema slika mozda je jos u prsluku u kafani ha ha ha
Hahahahaha joj sto se ismejah hahahahaha....u žutom prsluku cirka negde i nema pojma ni gde je posao ni gde je došao hahahaha, ma nek mu je srecan rodjendan. Hahahahah ko zna gde ce on "okačiti" slike od autoputa hahahahaha

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=495656#p495656:1762ampu je napisao(la):
AleksandarGrf » 25 Nov 2017, 15:27[/url]":1762ampu]
EDIT-Neumoljivi obrenovacki doajen foruma kome ovom prilikom cestitam rodjendan, cuveni Plecko, bi mogao da nas mucenike koji imamo samo satelit da prosvetli jednom informacijom. Naime, na satelitu izgleda dosta tamno Earthov "zuti put", bar jedan njegov deo, raskrsnica je ocito zuta. Do sad sam mislio da je to asfalt i da zato ovo privremeno ukljucenje samo sto nije gotovo. Jel to stanja na terenu ili...?
evo me prijatelji moji, gosti tek sad otišli a ja ne odoh na teren u mom žutom prsluku :lol: :lol: :lol: kao prvo da vam se zahvalim svima na čestitkama, pročitao sam sve postove i svi ste se zbunili sem BrankaEU, on je najbolje znao gradivo, da me ne shvatite pogrešno i ja neznam do detalja dali će i gde biti privremeno uključenje na AP, postoji više varijanti a to ću saznati kad radovi malo odmaknu, probaću malo slikovito da objasnim

narandžaste dve linije u gornjem delu slike sam nacrtao privremeni izmešteni put zbog izgradnje nadvožnjaka, ponavljam "privremeni" i druge dve linije od "kružnog toka" to je buduće skretanje za Mislođin koje se još nasipa i nabija peskom, nacrtao sam krug kao kružni tok ali nisam još čuo od nikoga na terenu, sem vas ovde na forumu da će se tu baš praviti kružni tok, ali recimo da će biti, ako neko zna 100% informaciju neka potvrdi, dalje... crnom sam nacrtao nadvožnjak :roll: :roll: da bi vam bilo jasnije i crveni oblak moje razmišljanje gde bi se mogla staviti privremena naplatna rampa dok se ne izgradi, petlja i nadvožnjak...
evo još jednom da stavim sliku kako je to buduće skretanje za Mislođin izgledalo pre mesec dana, slikao sam sa postojećeg puta Barič-Obrenovac

Ovo je vec najnormlnije resenje .Pojavila se krivicna protiv Mrkonjica traze da se radi ponovo 2,6 km a projektant ukupno 4,6km odnosno skoro celu deonicu kad izuzmemo mostove koji su 50% trase !!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=495601#p495601:2aslem2x je napisao(la):
StaraMo » 25 Нов 2017 10:27 am[/url]":2aslem2x]
Darko78":2aslem2x je napisao(la):
Pa ovo sve ide u pravcu otvaranja kad i tunela (barem jedne cevi) .Dok zavrse od Ljiga do tunela zavrsice i ovo u Obrenovcu, popraviti Ub Lajkovac ,znaci u najboljem slucaju na ljeto.
Ne volim da se bavim se spekulacijama ali sam skoro cuo da postoji mogućnost da odustanu od bušenja u ovoj cevi koja se obrusava i da krenu sa potpuno novom busotinom ...moze li neko ko prolazi u blizini da slika ulazne portale?
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=495605#p495605:2aslem2x je napisao(la):
MiraC » 25 Нов 2017 10:33 am[/url]":2aslem2x]StaraMo, ako misliš da se slika tunel iz pravca Dići, ako niko ne slika ja cu u utorak, mada ne vidi se lepo sa slika onako sa puta, ali slikacu ako to treba, mada ko bi mogao peške prići bolje bi se videlo . Ne znam dokle ce Niko ici da slika, on bi trebao da danas-sutra slika.
@Стара Мо и @МираЦ, издвојио сам три задње слике из моје фоторепортаже од 19.октобра о.г.где се види (колико толико) тунел Бранцић код Дића. @МираЦ је у праву кад каже да се улазни и излазни делови у тунеле не виде лепо са Ибарске - односно из кола, практично се и не виде, али баремо једним делом колико толико.
То су ове три слике, а овде је цела фоторепортажа http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic. ... 00#p486502

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486502#p486502:2aslem2x je napisao(la):
Гага » 22 Окт 2017 02:36 am[/url]":2aslem2x]Слике 19.октобар 2017., радови код Љига ….
Кружни ток и тунел Бранцић

:sesir:
file.php

file.php

file.php
@Стара Мо, ево ти и слике од 21.априла 2016.године, из краће фоторепотаже, када сам се враћао исто из Горњег Милановца, са истог места и исто из кола. Тада још није било кружног тока, тек су га градили, друга слика по реду.
Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1

Гага":2au17uoq je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=495601#p495601 je napisao(la):
StaraMo » 25 Нов 2017 10:27 am[/url]":2au17uoq]
Darko78":2au17uoq je napisao(la):
Pa ovo sve ide u pravcu otvaranja kad i tunela (barem jedne cevi) .Dok zavrse od Ljiga do tunela zavrsice i ovo u Obrenovcu, popraviti Ub Lajkovac ,znaci u najboljem slucaju na ljeto.
Ne volim da se bavim se spekulacijama ali sam skoro cuo da postoji mogućnost da odustanu od bušenja u ovoj cevi koja se obrusava i da krenu sa potpuno novom busotinom ...moze li neko ko prolazi u blizini da slika ulazne portale?
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=495605#p495605 je napisao(la):
MiraC » 25 Нов 2017 10:33 am[/url]":2au17uoq]StaraMo, ako misliš da se slika tunel iz pravca Dići, ako niko ne slika ja cu u utorak, mada ne vidi se lepo sa slika onako sa puta, ali slikacu ako to treba, mada ko bi mogao peške prići bolje bi se videlo . Ne znam dokle ce Niko ici da slika, on bi trebao da danas-sutra slika.
@Стара Мо и @МираЦ, издвојио сам три задње слике из моје фоторепортаже од 19.октобра о.г.где се види (колико толико) тунел Бранцић код Дића. @МираЦ је у праву кад каже да се улазни и излазни делови у тунеле не виде лепо са Ибарске - односно из кола, практично се и не виде, али баремо једним делом колико толико.
То су ове три слике, а овде је цела фоторепортажа http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic. ... 00#p486502

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486502#p486502 je napisao(la):
Гага » 22 Окт 2017 02:36 am[/url]":2au17uoq]Слике 19.октобар 2017., радови код Љига ….
Кружни ток и тунел Бранцић

:sesir:

@Стара Мо, ево ти и слике од 21.априла 2016.године, из краће фоторепотаже, када сам се враћао исто из Горњег Милановца, са истог места и исто из кола. Тада још није било кружног тока, тек су га градили, друга слика по реду.
Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
Hvala Gago u svakom slučaju,pojavice se neka zvanicna informacija makar u vidu sumiranja rezultata u tekucoj godini.

Da, ona Pleckova slika lepo opisuje i verovatno ce nadvoznjak tako ici iznad autoputa (kao sto se ovaj sada gradi za Ibarsku kod Ljiga).
Teoretski bila bi moguca i ova dole privremena varijanta, gde se put ne bi izmestao pored zarad gradnje nadvoznjaka nego bi se jeftinije iskoristili postojeci putevi. U tom slucaju ne treba gore ni kruzni tok. Ovo zuto bi mogla biti privremena obilaznica od Obrenovca ka Beogradu dok se nadvoznjak ne izgradi. Mislim da bi ovo bila najjeftinija varijanta.

Vrh