Ja se sa vecinom navedenog ne slazem
što se tiče putrine, ako je pravde, km AP u Vojvodini bi trebao biti bar 2 puta jeftiniji nego od niša ka jugu jer je i cena gradnje a i cena održavanja bar toliko jeftinija.
.
Ne znam tacnu cenu izgradnje i ordrzavanja, ali kada se gleda autoput kroz vojvodinu ocito je da se zanemaruje da on ukljucuje i most Beska, koji je sve samo ne jeftin. Takodje, iskustvo nas je naucilo da po vetrovitim zimskim danima odrzavanje autoputa kroz Vojvodinu nije ni malo naivan posao.
Takodje, pojedini ritovi i podbarni tereni takodje poskupljuju kako izgradnju, tako i odrzavanje.
Ne treba zanemariti i cene eksproprijacije zemljista za autoput, kao i to da je u okviru autoputa pored novog sada uradjen fakticki dupli autoput sto ni na jednom drugom delu Srbije do sada nije uradjeno (po meni totalno bespotrebno).
što se tiče puta na more sa malom decom i gumenim čamcem, gumenom žutom patkom(???) i ostalim skalamerijama(???) to ne podržavam.
deca i u avionu imaju povlašćenu cenu, kao i u hotelu.
a nošenje i čuvanje preko godine sve moguće opreme za kupanje, splavarenje, skijanje, jedrenje i sl smatram neracionalnom.
gumeni dušeci su par € i nema potrebe nositi ih sa sobom. verovatno je iznamljivanje još jeftinije.
skije koje koristite jednom godišnje svako treba iznajmiti a ne vući sa sobom i to još postavljeno kroz sredinu automobila kako bi vas u slučaju sudara lakše povredile, kako vas, tak oi decu koju vozite.
a to negde morate čuvati tokom godine, pa vam to traži dodatne kvm stana a to znači dodatne izdatke.
srbi su neracionalan narod i boluju od megalomanije.
kupuju livade koje nisu u stanju da kose, kuće koje ne mogu da zagreju, hlade, pa najčešće ni da okreče, a zvrje najčešće prazne.
kupuju veliki auto i još dizel da bi ono jednom godišnje kad krenu na more imali dovoljno prostora za sve što treba da ponesu uklučujući i salame, krompir, kačkavalj.
Mislim da si ovde izneo gomilu klisea i pausalnih ocena. To nije tvoja krivica, to je nesto sto je upravo odlika Srba (gradjana Srbije).
Dakle, svako ko kolima ide na more (planinu, banju, selo) vuce pastete i salame???
Ma nije valjda.
Ja bih ipak rekao da vecina to ne radi. Ali ako mladi bracni par ima dvoje male dece pa za njih ima i dvoja decja kolica, pa licni prtiljag i slicno, to vec poprilicno
prevazilazi ono sto ce mu ljubazno osoblje aviokompanije dozvoliti da unese u avion (osim kao dodatni prtljag).
A sta cemo sa onima koji su iz Kragujevca ili Kraljeva a idu recimo u Ulcinj? Koliko oni imaju do aerodroma NT i jos koliko imaju od Podgorice do Ulcinja?
da li i njima preporucujes da sednu u avion? :kafa:
ili njih ne uzimamo u reprezentativni uzorak i govorimo samo o onima koji zive u beogradu (eventualno od skora u Nisu)?
Sta da rade oni koji imaju dva tinejdzera? oni placaju punu cenu u avionu ? Onda matematika bas ne ispada po tvom, posebno za najblize destinacije na moru, pa cak i kada su i pitanju carter letovi.
Beograd -Dubrovnik je ovog leta bila nesto preko 130 eur, pa to pomnozi sa 4 osobe (roditelji + 2 tinejdzera) i dolazis do cifre od 520EUR samo za avio prevoz. sta ako ti destinacija nije u Dubrovniku, vec negde gde jos dodatno moras da platis autobus ili taksi?
A i bez toga tesko da ce ih put automobilom sa sve putarinama na nekom buducem autoputu kostai i upola toliko.
glupo je da kao evropljani maju mali auto koji manje troši i jeftiniju registraciju (ili ne daj bože elktrični auto) a da se ili zamene sa nekim ko u familiji ima veliki auto za to jednom godišnje ili da uzmu rent-a-car ili da imaju krovni kofer.
A de mi reci prijatelju odakle nama onda toliki `veliki` automobili (pa jos dizeli
)
mora da su kao novi kupljeni ovde? Ili smo ih uvezli iz SAD? Pa ne, ipak su vecinom nabavljeni iz Italije, Austrije, Nemacke, Francuske, Holandije... Dakle upravo od tih `Evropljana`.
I sad da se vratimo na konkretnu temu.
Po tebi se autoput A2 pravi samo zato da bi neko otisao na more?!
Oni ljudi iz Cacka, Kraljeva, Vrnjacke banje, Uzica (...) su nebitni?
nekoliko stotina hiljada ljudi je u pitanju? i jedan dobar broj onih koji u sva ta navedena mesta dolaze poslovnim ili privatnim poslom iz BG, ali i drugih delova Srbije?
meni se cini da ti jednostavno nisi sagledao znacaj infrastrukture, rer tesko mi je da zamislim da su neki drugi razlozi za takav stav.
P.S.
Mala digresija.
Redovno na more nosim gumeni camac kupljen pre 17 godina, kao i peraje kupljene davne 1990.