Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Pa ideja je da poprave barem što je uništeno tokom gradnje. Ovaj most na slici koju je Srđan postavio je ozbiljno oštećen zbog prelaska teških kamiona. Toliko da su bili prinuđeni izgraditi privremeni montažni par desetina dalje.
 
I da puste i da ne puste do Lucana pre nego sto zavrse do Pozege, ova tri mosta u Lucanima treba prosiriti a mislim da im je lakse da ih sruse i naprave nova sto i rade bar sa ovim u selu Krstac. Na ta tri mosta nisu mogla dva auta da se mimoidju, sobzirom da je tu petlja Lucani, glupo je da se tu pravi zastoj a preko ta tri mosta se ide i za Gucu tako da je to jos jedan od razloga zasto ih treba prosiriti.
 
Nego Srki, hoće li biti večeras neki snimak? 😎
 
Društvo, gledam ovde na forumu koliko se brzo probija tunel kroz Frušku goru i sve se nadam da će za narednu deonocu do Duge Poljane primeniti isti pristup (tehnologiju, planiranje, izvođača ili šta već) pa da konačno umesto nerviranja zbog probijanja rokova, dobijamo nove tunele pre roka. Nisam verovao da će FG tunel od 3.5 km ići znatno brže da probijanjem od ova 2. Znači definitivno može sve to i brže.
 
Da li neko može da mi objasni kakva je ideja sa ovim mostovima u Lučanima? Da li stvarno planiraju da puste do Lučana? Hvala unapred! Svaka čast Srđane na izdvojenom vremenu i trudu!
Bez tih mostova, petlja u Lučanima je besmislena, jer bi se autoputem moglo prići nekim vozilom težim od 5t samo od Guče. Iz Lučana nikako.
I pre gradnje auto-puta tinmostovi nisu bili dobri. Na dva se stupa skretanjem pod 90⁰, uski su, a posle nekoliko nadolaženja Bjelice prethodnih godina, ozbiljno su oštećeni.
Tako da bi silni lučanski kamioni mogli da imaju benefit od ap, mostovi moraju biti urađeni, zavravao se put u Lučanima ili u Gorobilju.
 
Na zalost juce kad sam otisao da snimim deo kod Pozege duvao je toliki vetar da nisam hteo dron da dizem da ga nebih jurio po njivama :) idem za 10tak dana opet dole tako da cu tad videti da snimim deo kod Pozege i deo kod Pakovraca.
Bio sam i do tunela Munjino Brdo sa Pozeske strane, nisam hteo da ulazim unutra posto je bilo bas zagusljivo, vidljivost jedva bila 10 metara, svi radnici koji su ulazili i izlazili iz tunela nosili su maske, tako da nisam hteo da ulazim i da se trujem :)

Po meni, ovaj deo veoma lepo napreduje i mislim da ovim tempom mogu da stignu da zavrse do kraja godine do Lucana.
 
Браво за снимак! Да, ово сигурно могу завршити до краја године! Међутим са тунелима је и даље тужна прича, тако да је и даље највероватнија опција лето 2025-е! За целу деоницу!
 
Ipaak, samo poddeonicu jedne od usitnjenih deonica, koja je davno trebalo da bude gotova.

Koju sada, verovatno je, upravo delimo na pod-poddeonicu do Lučana i pod-poddeonicu dalje do Požege. Meni se, dakle, čini da se ipak ide na parcijalno puštanje.
 
Dobar deo poddeonice do Lucana je gotov, na vecem delu su postavljene cevi, ima jos par delova koji malo kasne kao npr onaj deo gde su srusene one 2 kuce u Markovici (ali to ocekujem da bude brzo gotovo). Takodje i deo pred samu petlju u Lucanima gde rade na potpornim zidovima i stabilizaciji kosina kasni malo ali srecom ima dosta masine i taj deo nije toliko dugacak, tako da je realno ocekivati da u narednim mesecima vec vidimo prvi asfalt na delu od Laza do Munjinog brda
 
Jedno pitanje - Da li se Laz oprema? Jel imamo tu informaciju? Ne pratim redovno, promaklo mi verovatno
 
Na zalost juce kad sam
Hvala za snimak, UOZBILJITE SE, OSTAVITE LIKE ILI I ZAPRATITE! 22.000 pregleda a 400 lajkova.
Mnogi se prave ludi, a posle "srki kad ce snimak".... Ja bih vas uslovila - 1.000 lajkova pa sledeci snimak 😈

hvala @boocky na odgovoru, na EM sam mislila, asfaltirace ga bez problema, to je jedino sto ce ici....
Ako su poceli vec, onda rqcunajte 9 meseci maksimalno da tunel bude gotov, a to je rok i za deonicu, makar do LU
 
Pa oprema se sukcesivno pošto se ne asfaltira odjednom cela cev tunela. Već kako napreduje podloga. Premotaj nekoliko stranica unazad, okačen je video čini mi se na tu temu...
 
Довољно је да Влад прође! Како год било тунел од 2.8км се у овој земљи не опрема брзо! Тако да то може можда бити готово до Нове године! Имају одређене процедуре којих би требало да се придржавају, али овде је све могуће...
 
Onda do NG je rok, oni ce to uskladiti sa otvorenim delovima, praksa je pokazala da na kraju za crtanje linija svi delovi budu manje-vise u slicno vreme zavrseni
 
Vrh