Пантограф
Professional
- Učlanjen(a)
- 23.04.2012.
- Pohvaljen
- 48.742
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=402051#p402051:3d0eyanx je napisao(la):Earthmoving » 25 Aug 2016 01:09 pm[/url]":3d0eyanx]Sad možeš da zaključaš i Mečku al nemaš para da je kupiš. Deda me vozio pre 30tak godina Fićom Ibarskom na more i nećeš verovati - stigli smo i vratili se i što je još neverovatnije, za slično vreme za koje se i danas stiže. I to bez povraćanja Fića pre 30 godina su bila strava kola, bolja od ružnih Renoa4, Citroena... u stvari ne znam dal je u svetu u tom trenutku postojali bolje malo vozilo. Jbg i Ford T sad kad pogledaš je ružan al samo ako zaboraviš da se pravio pre 110 godina.
Iako u suštini volim fiću, čisto da napomenem da je i petoro mojih rođaka - od toga troje dece - krenulo, negde pre 30 godina tim autom na more u Crnu Goru, i da su se u povratku, na Ibarskoj magistrali pred Petlovim brdom, nažalost, sve petoro predstavili Gospodu.
Ne znam da li si svestan da je pre 30 godina, u trenutku kraja proizvodnje, fića bio 30 godina star model, a da se od malih automobila, recimo, već pravio pežo 205, a i reno klio je kroz godinu-dve bio u razvojnoj fazi? Sigurno je i produžena proizvodnja tako zastarelog i po bilo kojim standardima nebezbednog vozila doprinosila crnoj statistici, po kojoj je pre 30 godina u SR Srbiji godišnje u saobraćaju ginulo 1.700 ljudi...
Zaostalost ima visoku cenu.