Evo malo dok sam se dosadjivao na plazi pozitivno se iznenadih da je I na GE konacno bio update za trasu Pakovrace Prilipac. Obzirom da se nije radilo protekli mesec stanje je trenutno gotovo identicno na GE kao I na terenu.
Sto se tice petlje Lucani novost je da je konacno trasiran izlaz preko buduce naplatne stanice do lokalnog puta. Na drugoj slici je najveci iskop u Negrisorima, a na trecoj "pusto ostrvo" u Markovici. Na poslednjoj slici sam namerno locirao polozaj trase ciju desnu traku koci dalekovod I tuznu cinjenicu da bukvalno ne mogu ni da pridju sa onom masinom sto driluje sipove od zica I godinama cekaju na izmestanje.
Ps. Na temi o Cg cu postaviti ovih dana reportazu o novoj zicari Kotor Lovcen koja se zvanicno otvara 14 Avgusta I nije bas da se samo Abazovic provozao, imao sam I ja tu cast. Samo mi ne ide u glavu cena karte, po starom obicaju bi da povrate ulozeno preko noci.
Ne znam koliko je ovo pametan potez, no videćemo...
Vesić kaže da će do kraja godine biti završen tunel Laz i petlja Lučani, kao i da će biti pušten saobraćaj do Lučana.
Nije stvar u "Beograđanima", masa njih su došljaci, do čoveka je, do vozača. Onaj ko je bahat i neodgovoran, bahat je bez obzira da li je iz Beograda ili Surdulice. Nego najveći broj registrovanih vozila je sa BG tablicama pa ljudi to povezuju direktno sa vozačima.Beogradjanima ni 7 tabli na Bubanj potoku nije dovoljno da bi znali da se prestroje ka gradu, ajde im sutra objasni da se za Zlatibor isključuju u Čačku a ne u Lučanima
OK, "blokadom autoputa nanose štetu državi". Država izgradi i pusti autoput do Lučana a lokalni putevi nisu u stanju da prime toliki obim saobraćaja i nastaju zastoji. Dakle saobraćaj stoji u mestu isto kao i kod blokada. Dakle država sama sebi pravi štetu.
Ponešto i smisleno izjavi a za ponešto ga demantuje resorno javno preduzeće.Naime rekao je u ovih dana da do nove godine završavaju deo do Sremske Rače a Putevi raspisali tender za naplatne stanice u kojima se recimo pominje izgradnja rampe Prilipac iza Munjinog brda !?!? a nema na spisku niti jedne sa dela do Rače.
Vesić kaže da će do kraja godine biti završen tunel Laz i petlja Lučani, kao i da će biti pušten saobraćaj do Lučana.
Da se nadovežem malim off-om: idiotski je, po više osnova, da skoro pola automobila u Srbiji bude registrovano na BG table! Ne znam kako ne vide da je odavno već vreme da gradovi oko Beograda (Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac, Borča-ča-ča, Grocka, Sopot, itd), pa i delovi Beograda, što da ne, dobiju sopstvene registracije.Nije stvar u "Beograđanima", masa njih su došljaci, do čoveka je, do vozača. Onaj ko je bahat i neodgovoran, bahat je bez obzira da li je iz Beograda ili Surdulice. Nego najveći broj registrovanih vozila je sa BG tablicama pa ljudi to povezuju direktno sa vozačima.