U Pakovracu je konacno doslo do delimicne isplate ekspropracionisanih parcela, tako da je doslo I do delimicne deblokade I do nastavka radova.
Nazalost izgubljeni su kompletni Jul, Augusta, September I ovako lep Oktobar.
Sav belaj je nastao kad su dva vlasnika kuca izdejstvovala preko advokata enormnu nadoknadu, sto je izazvalo, nezadovoljstvo ostalih seljana sa ponudjenim iznosima. Ti prvobitni iznosi nisu bili daleko od realnih, ali problem uvek nastane zbog šnicle u tudjem tanjiru, pogotovo ako se ta snicla stekne zakulisano.
Problem su I tri kuce od cetiri u Markovici gdje se kasni sa velikim iskopom, te i izmestanje dalekovoda uz onaj uspon ka tim kucama koji se tacno poklopio sa desnom trakom gde su funðirani temelji za stubove u levoj, ali od zica ne mogu da buse rupe u desnoj, kao I u Prilipcu gde ne mogu da zapocnu fundiranje na 3 para naj visocijih stubova na vijaduktu sa koga se sa petlje vijadukt uzdize preko lokalnog puta gore u pravcu tunela. To domacinstvo neposredno pored puta do brda, nije isplaceno I tu kasne iako ceo ostatak vijadukta odlicno napreduje, cak i bolje od planiranog roka.
Jos mi je covek rekao da I dalje se drze dinamike da sve bude do kraja 2023, a po meni vrlo vrlo tesko, mada ne I sredinom 2024 ako zaista nesto ponovo ne planirano ne iskrsne. To misljenje baziram na ozbiljnosti radova na betonskim pozicijama koje se zaista ozbiljno rade, potom na angazovanosti na iskopu u Negrisorima.
Sto se tice iskopa tunela evo sad cu vam decidno reci da kad sam bio u Septembru stigli su bili u desnoj cevi na 1262m a u levoj 1249 I to je bila ona pozicija sto je prskana tada kad sam slikao. Problem je druga strana gde se uslo svega 340m I sa te strane vise se ne radi nego sto se radi.
U Lazu sam usao samo u desnu ali sa izlazne strane /Markovica/. Nisam prolazio u levu. Stigli su bili do 1170, ali su na ulaznoj strani ostali na nesto ispod 900, ali su nazalost zaustavljeni jos od Juna.
Nazalost ulazna strana je isla bolje od izlazne sve do sad I ove blockade su bas naskodile... U reportazi cu vam pokazati I markacije u tunelu u vezi iskopa.
Pitao sam da li su I blokade na Moravskom u vezi sa ovima u Pakovraci. Receno mi je da oni o tome pojma nemaju da je to stvar drzave I seljana a ne njih /kineza/...